Hvordan fikk Balearene navnet sitt?

Har du noen gang lurt på: hvordan fikk Balearene navnet sitt? De gamle grekerne pleide å kalle øyene Mallorca og Menorca for Balyares-øyene, mens øyene Ibiza og Formentera var kjent som Pityusic-øyene. I følge historikere kalte romerne til slutt klyngen av disse og skisserte øyer som Balearene.

Øygruppen Balearene er en klynge av øyer utenfor den østlige kysten av Spania. De ligger i Middelhavet og har eksistert i mange århundrer. De er nydelige og har en blanding av mange kulturer og historier.

Når det kommer til turisme på Balearene, så besøker mange historieinteresserte disse delene av verden på grunn av deres historiske betydning i Middelhavet. Så hvis du lurer på hvordan fikk Balearene navnet sitt og hva som er historien deres, er du på rett sted.

I denne artikkelen skal jeg snakke om Balearene, deres historie, det spanske grepet på Balearene og områdene rundt, og vi skal ta rede på: hvordan fikk Balearene navnet sitt?

Så, uten å kaste bort tid, la oss komme i gang med denne veiledningen.

Hvordan fikk Balearene navnet sitt?

Balearenes historie

Balearene som er dannet av en geologisk løfting, har eksistert i mer enn noen få tusen år. Mange sivilisasjoner har satt sitt preg på øyene. Øygruppen har en rik historie som går så langt tilbake som til det tayalotiske folket og deres steintårn. Balearene har endret styresett ganske mange ganger.

Den tidligste registrerte historien om hendelser knyttet til Balearene forteller at de ble erobret av Romerriket i år 123. I lang tid forble de under romersk autoritet; men etter Romerrikets fall ble de overtatt av vandalene i år 526 for første gang.

Etter det ble Balearene overtatt av bysantinene på 530-tallet. Hele Balearene var da okkupert av det muslimske imperiet frem til 903. Etter dette styrte muslimene landene en god stund.

Faktisk erobret Jakob I av Aragon Balearene mot muslimene rundt 300 år senere, dette var da mellom 1229 og 1235. Da ble øyene Mallorca og Ibiza ble overtatt. Etter dette kom erklæringen av Balearene som et autonomt rike i 1298.

Balearene sluttet seg til Aragon igjen i 1349. De forble en viktig del av Aragon i ganske lang tid inntil britene fanget Mao i 1708, og de kombinerte traktatene i Utrecht avstod Menorca til britene i 1713. Øyene forble under britisk jurisdiksjon frem til 1833 .

Så når det kommer til historie, har Balearene blitt erobret flere ganger av mange imperier, men er nå en autonom del av de spanske landene. Nå kan folk fritt komme og gå derfra og se den fantastiske skjønnheten i historien og de forskjellige arkitektoniske smakene etterlatt av forskjellige fangere fra hele verden i ærefrykt.

Når fikk Spania Balearene?

Balearene ble en integrert del av Spania i år 1349, da var de fullstendig under spansk kontroll. Imidlertid ble de deretter erobret av britene, men endte til slutt tilbake i hendene til Spania.

Balearene ble etablert som en spansk provins i år 1833. Dette befestet inkluderingen av Balearene i nærheten av de spanske landene som en del av den.

Likevel ble ikke Balearene betraktet som en autonom del av landet Spania. Faktisk, på slutten av 1800-tallet ble en regionalistisk bevegelse initiert, men klarte ikke å oppnå noen suksess i det hele tatt.

Til syvende og sist ble en statutt for selvstyre for Balearene foreslått i år 1931, men den ble ikke godkjent før i 1983. Det året ble Balearene en autonom region i Spania, og til denne datoen er det betraktet som en autonom del av Spania hvor tonnevis av turister kommer hvert år og har sitt livs tid.

Hva kalte romerne Balearene?

I tiden for det romerske oppkjøpet av Balearene-regionen, pleide romerne å kalle de for tiden kjent som Balearene «Hispania Balearica.» Dette ble ansett som en provins i det romerske imperiet som innkapslet Balearene utenfor kysten av det østlige Spania.

Hovedårsaken til det romerske ervervet av Balearene-regionen var at øyene ble infiltrert av pirater som rømte og flyktet fra Romerriket i Transalpine Gallia i 126 og Sardinia i 125 f.Kr. Øyene var de siste stedene for dem å gjemme seg i Middelhavet.

Da det romerske imperiet ble kjent med fiendenes beliggenhet, og de innså de enorme rikdommene og økonomiske fordelene som ligger innenfor klyngen av Balearene, bestemte romerne seg for å erobre Balearene og lyktes med å gjøre det.

For å bevare alle de økonomiske ressursene på øyene ble over 3000 romere plassert på hovedøyene i Balearene, og romerne endte opp med å ta opp de fleste av øyenes ressurser før Romerriket falt for vandalene i denne regionen.

Nå er alle de imponerende historiske monumentene og de fantastiske turistattraksjonene som er å se på Balearene, fruktene av arbeidet til alle de erobrende landene og nybyggerne.

Konklusjon

Den romerske og spanske historien til Balearene er utrolig rik og verdt å lære om. Så fantastisk som navnet på Balearene er, turismeopplevelsen og attraksjonene er like gode, så start planleggingen av din neste ferie allerede i dag. Å legge ferien til Balearene vil du ikke angre på.

Lurer du på: Hvilken øy på Balearene er varmest?

Sjekk ut de siste artiklene om Spania