Hvordan komme seg fra Akumal til Cozumel?

Når du reiser fra Akumal til Cozumel, husk at du til slutt må ombord på en ferge for å krysse vannet. Disse fergene er imidlertid ment å transportere ikke bare besøkende, men også biler og kjøretøy.

For å komme deg fra Akumal til Cozumel, kan du derfor enten kjøre ditt eget kjøretøy ombord på båten for å reise rundt på øya når du ankommer eller ta en taxi. Vær oppmerksom på at busser også er tilgjengelige fra Akumal til Calica, hvor du deretter kan gå ombord på fergen til Cozumel.

Fortsett å lese for å finne ut mer om hvordan du kommer deg fra Akumal til Cozumel, inkludert de ulike transportmåtene, samt deres kostnader, omtrentlige varigheter og mer.

Hvordan komme seg fra Akumal til Cozumel

Hvordan komme seg fra Akumal til Cozumel?

Dessverre er det ingen direkte rute som forbinder Akumal til Cozumel. Du kan imidlertid ta en drosje eller kjøre til Calica, hvor du kan hoppe på fergen til Cozumel.

Totalt sett ligger Cozumel omtrent 40 km unna Akumal. Derfor, hvis du reiser i et konstant tempo på 50 km i timen, vil det ta ca. 1 time og 20 minutter å komme dit. Vær imidlertid oppmerksom på at reisetiden din kan variere på grunn av transportmetoden du velger.

Reiser fra Akumal til Cozumel med buss

Buss-fergeruten er den mest populære og, i noen tilfeller, den eneste effektive måten å reise fra Akumal til Cozumel. Du kan ta buss fra Akumal til Playa del Carmen, hvor du kan ta en båt til øya Cozumel.

Denne ruten kan også snus for å reise frem og tilbake fra fastlandet til øya.

Hvor mye koster det å reise fra Akumal til Cozumel med buss?

Buss- og fergereiser fra Akumal til San Miguel de Cozumel kan gjøres for så lite som $120 til $360. Selv om dette kan virke dyrt, husk at disse prisene er i meksikanske pesos (og ja, de bruker $-symbolet), så valutakursen, avhengig av valutaen du bruker, kan gjøre disse prisene drastisk lavere. Hvis du for eksempel bruker amerikansk valuta, kan det hende at denne turen bare koster deg $10–20.

Hvor lang tid tar det å reise fra Akumal til Cozumel med buss?

Hvis du velger å reise fra Akumal til Cozumel med buss og ferge, kan du forvente at denne turen tar alt fra 2,5 timer eller lenger. Reisetiden din vil tross alt avhenge av når du ankommer, hvor lenge du må vente på neste ferge, med mer.

Vær oppmerksom på at det også anbefales å starte reisen tidlig om morgenen hvis du også vil oppleve soloppgangen når du nærmer deg øya. Dette er en gang-i-livet-mulighet som mange turister skryter av i årene som kommer, selv etter at de har kommet tilbake fra sine reiser.

Reise fra Akumal til Cozumel med taxi

Man kan også reise fra Akumal til Cozumel med taxi. Vær oppmerksom på at dette kan være det dyrere alternativet. Drosjer i Mexico kjører imidlertid 24/7, så hvis du bare reiser til øya for å feste og trenger trygg transport hjem til fastlandet, kan dette være det beste alternativet.

Taxi-fergeruten er også kjent for å være den raskeste måten å reise til øya på hvis du har det travelt.

Hvor mye koster det å reise fra Akumal til Cozumel med taxi?

Når det gjelder drosjer i Mexico, er det to primære transportmåter å velge mellom. For eksempel tilbyr de en mer klassisk amerikansk taxitjeneste, som kan være ganske kostbar. På den annen side kan turister også finne turbokstjenester kalt «taxier», som anses som mye rimeligere.

Prisene for disse taxitjenestene kan variere sterkt. For eksempel kan personlige taxitjenester fra Akumal til Cozumel koste alt fra 800-3000 kr. På den annen side koster taxibilletter for touring van i gjennomsnitt 600 kr per person.

Hvor lang tid tar det å reise fra Akumal til Cozumel med taxi?

Totalt sett kan det å ta en drosje fra fastlandet til øya være den raskeste transportmåten. Turister angir for eksempel at en drosjetur fra Akumal til Cozumel i gjennomsnitt ikke bør ta mer enn 1,5 time.

Denne kortere turen er mulig siden taxi- og turselskaper kan forhåndsplanlegge turene dine for å garantere at du kommer til fergen i tide, i stedet for å få deg til å vente på neste båt.

Reise fra Akumal til Cozumel i ditt eget personlige kjøretøy

Hvis du har ditt eget kjøretøy, kan du også kjøre selv fra Akumal til Cozumel. Siden fergene fra fastlandet til øya er bygget for å transportere biler så vel som mennesker, kan du ganske enkelt kjøre bilen ombord på skipet, nyte reisen og deretter kjøre av gårde når du ankommer Cozumel.

Hvor mye koster det å reise fra Akumal til Cozumel i ditt eget personlige kjøretøy?

Totalt sett kan kostnadene for å reise fra Akumal til Cozumel i ditt eget personlige kjøretøy raskt bli dyrt. Tross alt er du ansvarlig for alle gass- og reiseavgifter.

For eksempel, avhengig av lokale gasspriser på det tidspunktet, og typen kjøretøy du velger å kjøre, for å fylle tanken, kan du se på alt fra 350-1000 kr i gass. Vær oppmerksom på at de som bestemmer seg for å ta sitt eget kjøretøy over til Cozumel også må betale fergeavgiften. Dette vil variere avhengig av vekten på bilen din.

Hvor lang tid tar det å reise fra Akumal til Cozumel i ditt eget personlige kjøretøy?

Anta at du forhåndsplanlegger turen for å sikre at du kommer frem til fergen i tide. I så fall kan enkeltpersoner fullføre sine reiser fra Akumal til Cozumel med sitt eget personlige kjøretøy på omtrent 1,5 time. Dette vil imidlertid avhenge av stedet du reiser fra.

Liten oppsumering

Alt i alt, for å komme deg fra Akumal til Cozumel, kan du enten ta en buss til fergen eller betale for en taxi som kjører deg på fergen og hele veien til din endelige destinasjon. Vær oppmerksom på at reisende også kan gjennomføre turen med eget kjøretøy, men det anbefales ikke siden denne transportmetoden fort kan bli dyr.

Har du sett denne artikkelen: Er det trygt i Akumal? (6 ting du bør vite)

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico