Hvordan leie en Yacht i Cancun

Med sitt vakre cerulean-blå vann, tropiske varme og pittoreske strender, er Cancun et av de vakreste turistmålene på den vestlige halvkule. Når du er lei av å slappe av langs kysten, hvilken bedre måte å nyte naturen på enn å leie en yacht og dra ut på vannet for dagen?

Til tross for deres luksuriøse image, kan du leie en yacht i Cancun med familie og venner for bare et par tusen kroner om dagen. Prisen vil selvfølgelig variere fra leverandør til leverandør og er basert på størrelsen på yachten, dens fasiliteter og hvor lenge du bruker den. Prisen skaler imidlertid generelt ned for hver ekstra dag du leier yachten.

Hvis du lengter etter litt luksus på din neste ferie, fortsett å lese for å finne ut hvordan du kan leve som en multimillionær ved vannet i Cancun. Vi skal fortelle deg alt du trenger å vite om tilgjengelighet, mulige fasiliteter, priser, hvor du kan leie en yacht og hvor du skal dra på reisen. Så, spenn deg fast, og la oss dykke inn.

Hvordan leie en Yacht i Cancun

Yachtutleie i Cancun

Det første spørsmålet du kanskje stiller deg er, hvorfor leie en yacht i Cancun når du kan bo på land? Cancun er tross alt hjemmet til noen av de mest luksuriøse all-inclusive-feriestedene i verden. Her kan du nyte en endeløs tilførsel av mat og drikke uten å måtte forlate eiendommen.

For det første er Cancun et helt nydelig sted, og det er ingen bedre måte å se det på enn fra vannet. Å leie en privat yacht gir deg muligheten til å utforske kystlinjen, stoppe ved bortgjemte strender og til og med ankre over natten i lune viker.

I tillegg, når du leier en yacht i Cancun, har du den ekstra fordelen av et all-inclusive, 100 % eksklusivt fartøy som er komplett med mannskap og kokk, slik at du aldri trenger å løfte en finger hvis du ikke vil.

Så, enten du håper å tilbringe en dag med å slappe av på dekk, svømme i havet eller utforske øyer i nærheten, er leie av en yacht den perfekte måten å legge til et snev av luksus til Cancun-ferien.

Hvilke fasiliteter kan du forvente deg når du leier en yacht i Cancun?

Når du planlegger å leie en yacht i Cancun, er en av de første tingene du må gjøre å bestemme hvilken type fartøy du vil ha og hvilke fasiliteter som er viktigst for deg. Ønsker du en partyyacht med innebygget bar og lydanlegg? Eller ser du etter et mer intimt fartøy med boblebad og lugarer for overnatting?

For å hjelpe deg med å ta avgjørelsen din, har vi samlet en liste over noen av de mest populære fasilitetene du finner på mange yachtutleie i Cancun.

Hytter og sovekvarter

Yacht - Hytter og sovekvarter

Hvis du planlegger å tilbringe mer enn en dag på yachten din, vil du definitivt ha et fartøy med lugarer og soveplasser. De fleste yachter har minst to lugarer, men du kan finne fartøy med opptil fem eller flere, avhengig av størrelsen på yachten.

Når det gjelder soverom, vil du oppdage at mange yachter har dobbeltsenger, men noen har også enkeltsenger eller til og med køyesenger. Så hvis du planlegger å ta med barn eller andre gjester ombord, sørg for å sjekke ut hvilke typer soveordninger som er tilgjengelige.

Kjøkken og spisestue

Yacht - Kjøkken og spisestue

En annen viktig faktor er kjøkkenet og spisestuen. Hvis du planlegger å lage mat ombord, vil du være sikker på at yachten har et fullt utstyrt kjøkken komplett med alle apparater og redskaper du trenger.

På den annen side, hvis du planlegger å få tilberedt måltidene dine av en kokk, trenger du kanskje ikke engang et offentlig tilgjengelig kjøkken. Og når det er tid for å spise, har de fleste yachter et innendørs og utendørs spiseområde slik at du kan nyte måltidene dine i frisk luft eller komforten til klimaanlegget.

Solsenger på dekk

Yacht - Solsenger på dekk

Noe av det beste med å leie en yacht er å nyte den vakre naturen, så du vil sikre at fartøyet ditt har rikelig med uteplass. De fleste yachter har et stort soldekk hvor du kan ligge ute i solen eller nyte et måltid, samt en badeplattform hvor du kan ta en dukkert i havet eller slappe av i et boblebad.

Hvis du planlegger å drive med fiske eller vannsport, vil du også sørge for at yachten har utstyret du trenger, for eksempel fiskestenger, snorkler og kajakker. Snakk med utleiefirmaet på forhånd for å klargjøre dette utstyret, da det kan koste ekstra.

Her kan du lese mer om fiske og hvilken fisk du kan få her: Fisking i Cancun

Hvor mye koster det å leie en yacht i Cancun?

Kostnaden for å leie en yacht i Cancun vil variere avhengig av størrelsen på fartøyet, hvor lenge du vil bruke den og fasilitetene du trenger. Du kan imidlertid forvente å betale alt fra 2000 kr til 11 000 kr i timen for en enkel yacht og opptil 50 000 kr per dag for et luksusfartøy.

Prisen vil selvfølgelig også variere avhengig av sesong, med prisene som er høyest i vintermånedene når etterspørselen er på topp. Hvis du ønsker å spare penger, kan du ofte få rabatt ved å leie for flere dager eller bestille på forhånd. De fleste utleietjenester tilbyr skalerte priser som gradvis synker jo lenger du bruker yachten.

Det er også vanlig å tipse mannskapet med en rate på 10-15 % av totalkostnaden. Derfor anbefaler vi å ta med litt kontanter for å dekke serviceavgiften. Hvis disse prisene virker ganske høye, kan du enkelt dele kostnadene mellom en gruppe venner for å få den ned til bare et par hundre dollar om dagen.

Hvor kan du leie en kvalitetsyacht i Cancun?

Cancun er en av de mest populære feriebyene i verden, og, forståelig nok, har den en høyt utviklet infrastruktur for turisme. Med dette er mer enn en håndfull yachtutleietjenester spredt gjennom området. Imidlertid tilbyr ikke alle leverandører den samme kvaliteten på tjenesten. Hvis du leter etter pålitelig og luksuriøs pleie, anbefaler vi:

  • Cancun Yacht Club – Den offisielle Cancun Yacht Club, tilbyr åtte forskjellige klasser av fartøyer, komplett med lugarer, 4k TVer, blomstrende lydsystemer, fullt utstyrte kjøkken og mer.
  • Riviera Charters – Hvis du leter etter et komplett utvalg av luksusfasiliteter, trenger du ikke lete lenger enn Riviera Charters. Dette private utleieselskapet tilbyr 15 forskjellige klasser av fartøyer med friflytbarer, dykkerutstyr, kokker ombord og ekstravagante lugarer.
  • Yachts Riviera Maya – Hvis du leter etter en opplevelse med roligere tempo, anbefaler vi Yachts Riviera Maya. Dette utleieselskapet tilbyr 32 forskjellige klasser av yachter, inkludert motoriserte og klassiske seilyachter, slik at du kan senke farten og slappe av mens du seiler rundt på Yucatan-halvøya.

For å lære mer om priser, kontakt hvert selskap direkte for å spørre om deres tilbud og tilgjengelighet.

Hvor skal jeg ta en yacht i Cancun?

Når du har bestemt deg for det perfekte fartøyet og utleieselskapet, er det på tide å begynne å planlegge reisen. Hvis du leter etter litt inspirasjon, har vi samlet en liste over noen av de beste stedene å dra til i Cancun når du skal leie en yacht.

  • Isla Mujeres – Isla Mujeres er en liten øy, bare en kort avstand fra Cancun, med hvite sandstrender, turkisblått vann og en rekke marint liv. Dette gjør det til det perfekte stedet å tilbringe en dag med svømming, snorkling eller bare slappe av på stranden.
  • Puerto Morelos – Puerto Morelos er en liten by som ligger mellom Cancun og Playa del Carmen. Denne sjarmerende lille byen er hjemsted for en rekke restauranter, kafeer og barer, samt et vakkert rev perfekt for snorkling og dykking.
  • Isla Blanca – Isla Blanca er en liten, ubebodd øy som ligger like utenfor kysten av Cancun. Dette bortgjemte stedet er perfekt for de som ønsker å tilbringe en dag med å slappe av på stranden eller svømme i det krystallklare vannet.
  • Cozumel – Cozumel er en stor øy som ligger like utenfor kysten av Playa del Carmen. Dette populære reisemålet er hjemsted for en rekke restauranter, barer og butikker, samt en rekke skjær som er perfekte for snorkling og dykking.
  • Sian Ka’an Biosphere Reserve – Sian Ka’an Biosphere Reserve er et stort naturreservat som ligger på kysten av Yucatan-halvøya. Dette beskyttede området er hjemsted for flere dyr, inkludert jaguarer, skilpadder og krokodiller, samt flere Maya-ruiner.
Yacht - bade og moro

Alternativt kan du seile ut i åpent farvann, dykke og slappe av i solen fra yachtens komfort. Eller snakk med kapteinen din og be dem anbefale noen mindre kjente steder for å unnslippe folkemengdene.

Noen tanker helt til sist

Å leie en yacht i Cancun er den perfekte måten å legge til et snev av luksus til ferien. Enten du håper å tilbringe en dag med å slappe av på dekk eller utforske kysten, vil du garantert finne det perfekte fartøyet som passer dine behov. Og ved å dele kostnadene med familie og venner, kan du enkelt leve i luksus for bare et par tusen kroner om dagen.

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico