Hvordan ta seg rundt på Ibiza

Ibiza er den tredje største av Balearene og en ferieøy. Ibiza er et ganske populært reisemål for turister som ønsker å tilbringe en herlig ferie på stranden med solen som skinner ned i all sin prakt og det forfriskende havet.

Ibiza er også fylt med morsomme ting som dets pulserende natteliv, elektrifiserende musikk av forskjellige populære DJ-er som lyser opp sommerklubbscenen og tiltrekker seg mange feststemte turister.

Med så mange forskjellige steder å oppleve på øya, og så mange turister som ferierer her, så er det alltid et stort spørsmål for entusiaster om hvordan de på best mulig måte skal ta seg rundt på Ibiza.

Lurer du på hva de forskjellige transportmåtene du kan benytte mens du ferierer på Ibiza, så er du på rett sted.

Her vil vi diskutere de ulike måtene du kan reise rundt på Ibiza og tiden det kan ta deg å gjøre det. Så, uten å kaste bort mer tid, la oss komme i gang. Hvordan ta seg rundt på Ibiza.

Hvordan ta seg rundt på Ibiza

Reise med bil på Ibiza

Ibiza er et meget godt utviklet sted når det gjelder transport. Det er flere måter å komme seg rundt på Ibiza. Du kan enten leie en bil eller hoppe i en taxi. Vel fremme på flyplassen kan du dra nytte av det effektive offentlige transportsystemet og hoppe på en buss.

Biler er utvilsomt den beste måten å bevege seg rundt på Ibiza; mange bilutleie firmaer tilbyr alle typer biler til svært konkurransedyktige priser. Du kan finne veier som fører til praktisk talt alle steder på Ibiza, og den lengste strekningen du måtte reise ville ikke ta mer enn 25 minutter.

Det beste med å reise med bil er at du kan dra hvor som helst du vil, fra bortgjemte strender til gamlebyen og du kan reise i din egen hastighet. Det er ikke nødvendig å haste rundt etter en buss som går til sin egen tid, med eller uten deg.

Visste du alt dette? Sjekk denne artikkelen: Hvor stor er Ibiza?

Apropos biler, det er to forskjellige måter du kan reise med bil på Ibiza. Du kan enten leie en bil eller ta en taxi.

Bilutleie

Når du ankommer flyplassen, kan du finne fire bilutleiefirmaer. De alle krever at du har førerkort og internasjonal kjøretillatelse. Internasjonal kjøretillatelse kan du få fra enten IDL Service eller AAA.

Husk å sørge for at bilen du leier er fullforsikret og følg kjørereglene mens du er på veien. Bilutleie selskapene har også barneseter om du skulle trenge det, husk å gi beskjed om detten når du bestiller bil. Det anbefales også å bestille på forhånd for å unngå forsinkelser og få den beste prisen.

Taxi

Drosjer er et godt alternativ til å leie en bil i den forstand at du ikke trenger å gå gjennom bryet med å skaffe de relevante dokumentene for å gjøre det eller å ta vare på bilen.

Du finner taxier på Ibiza så å si overalt, de er et viktig middel for å reise på Ibiza om kvelden når bussene ikke er tilgjengelige. Hvis du reiser om natten så må du bestille på forhånd eller kommunisere ved hjelp av telefonen med sjåføren for å komme for å hente deg på riktig sted. Det samme om du skal reise over lange avstander, turen må bestilles på forhånd.

For tider som disse kan noen grunnleggende kunnskaper i spansk alltid komme godt med. Du bør merke deg at prisene også er høyere om natten sammenlignet med dagtid. På dagtid, fra 07:00 – 21:00, varierer taxiprisene fra $1,30 til $4,25 for hver kilometer som er tilbakelagt.

Etter kl. 21.00 stiger prisene i helgene og spesielt i høytider. Radio Taxi Eivissa og Ibiza Transit Express SL er de to hovedselskapene som tilbyr taxitjenester på Ibiza.

Prisene for bestilling kan variere fra de på gatene avhengig av området, så husk det og forbered deg deretter.

Har Ibiza Uber?

Du kan få en Uber på Ibiza fra nesten hvor som helst i området. Du kan også bestille en Uber på forhånd i opptil 30 dager. Du kan også bestille en tur på farten forutsatt at du har en stabil internettforbindelse.

I tillegg til Ubers tradisjonelle turmeldingstjenester, kan du også få tilgang til Uber-spiser på bestilling fra ulike lokale restauranter og andre hjemmekokker.

Hvordan komme seg rundt på Ibiza uten bil?

Det finnes mange andre alternativer enn bil for å komme seg rundt i Ibiza. Her vil vi diskutere alle disse alternativene. Alt fra busser til ferger. Om det er på land, i luften eller på vannet. Du kan du finne omtrent alle transportformer på Ibiza.

Her vil vi diskutere disse alternativene og hvordan du kan benytte deg av dem på Ibiza.

Busser er et veldig bra og rimelig alternativ, du vil ikke ha mye problem med å finne en buss siden transporten går ganske regelmessig. Om sommeren utvides busstidene på natten på grunn av høysesongen ved å introdusere de såkalte «Disco Buses».

Har Ibiza offentlig transport?

På Ibiza er offentlig transport lett tilgjengelig i de fleste populære reisemål og befolkningssentre. De er et billig, men effektivt alternativ til biler og er også veldig godt utviklet.

Busser er dermed det beste alternativet og det eneste alternativet for deg i kollektivområdet. Noen av de viktige rutene er gitt nedenfor og bør huskes hvis du ønsker å bruke buss på Ibiza.

Lane L7 har busser som går fra Sant Antoni til Cala Bassa hver time. I tillegg til det så har man L10 offentlige busser som går fra Ibiza by til flyplassen hvert 30. minutt.

Noen veier om vinteren er kanskje ikke åpne, så husk å sjekke dem på forhånd. Og sjekk været før du går ut.

Les mer om været her: Været på Ibiza – Alt du trenger å vite

DISCO buss

DISCO-busser er et populært konsept på Ibiza. Om sommeren, på grunn av mange klubber og festing, utvides busstider for å imøtekomme turistene. L3′ Disco Bus går fra San Antonio til Pacha i Ibiza by, fra midnatt til kl. 06.00.

På den annen side starter L3B Disco Bus tidlig på ettermiddagen og går fra San Antonio til Playa d’en Bossa. Du kan hoppe på en av disse bussene og feste i en av klubbene og barene på Ibiza uten å måtte bekymre deg for å finne måter å komme deg tilbake til hotellet og feriestedene på.

Som man skulle tro, er disse bussene fylt med mange mennesker som streifer rundt som turister. Å være på en discobuss er utvilsomt en opplevelse du ikke vil gå glipp av hvis du er på Ibiza. Bekvemmeligheten det gir samtidig som du sparer mye penger er en god del.

Ferger

Ferger er veien å gå hvis du ønsker å besøke populære steder på Ibiza som Ibiza by og Sant Antoni de Portmany. Det er viktig å merke seg ferger er vanligvis bare tilgjengelig fra mai til oktober.

Hvis du ønsker å ta en av disse fergene, bør du sjekke selskaper som Balearia, Aquabus Ferry Boats og Trasmediterranea. Disse båtene går på turer til ulike små strender og andre aktiviteter flere ganger om dagen.

Du kan finne turer som forbinder San Antonio med de mange vakre strendene på øya. Noen av strendene som er verdt å besøke med ferge er Cala Bassa, Cala Salada og Cala Conta, sammen med turer fra byen Ibiza til Playa den Bossa, Cala Llonga og Cala Salada.

Det er et bredt spekter av steder du kan dra til ved å benytte en ferge på Ibiza til en rimelig pris, og det beste er at du kan unngå de lange trafikkøene i høysesongen på veiene mens du er i gang.

Med den kjølige havbrisen som blåser under den skarpe solen, er det en forfriskende opplevelse i seg selv og en du ikke vil gå glipp av.

Konklusjon

Alt fra rimelige leiebiler som tilbyr alle slags biler, store som små, til discobusser, ferger og drosjer, vil du finne rikelige transportalternativer mens du ferierer på Ibiza.

Taxiene kan bestilles på forhånd, og du kan se hele øya på 35 minutter. Prisene er også ganske rimelige. Den vanligste formen for offentlig transport på Ibiza er imidlertid det offentlige buss-systemet, som er tilgjengelig overalt fra flyplasser til andre turiststeder og attraksjoner.

Du kan finne omtrent hvilken som helst måte du vil komme deg rundt på Ibiza. Alternativene er mangfoldige og praktiske og tilbyr de beste prisene på grunn av mye konkurranse i markedet.

Så, ta alle nødvendige tiltak før du drar på ferie, siden bestilling av turer på forhånd er det mest anbefalte alternativet. Den vakre party-øya Ibiza venter på deg!

Sjekk ut de siste artiklene om Spania