Hvordan uttaler man Ibiza?

Ibiza er et fantastisk turiststed og et hjem til et vakkert landskap, fantastiske turistattraksjoner, flotte mennesker, episke reiser, klubber, haugevis av nattelivsmuligheter og mye mer som tilbys.

Likevel er det en ting som folk blir forvirret over når de er på ferie i Ibiza, det er uttalen av øya. Uttales det Ibiza, Ibitha, eller er uttales det noe helt annet? Hvis du som mange andre lurer på dette, så har du definitivt kommet til rett sted. Det er dette jeg er her for å fortelle deg.

I denne artikkelen vil jeg snakke om Ibiza, om det uttales Ibiza eller Ibitha, og hvordan lokalbefolkningen uttaler øyas navn. Vi skal også en tur innom hvorfor du definitivt bør vurdere å legge ferien din til Ibiza. Så la oss komme i gang med denne veiledningen med en gang uten å kaste bort tid. Hvordan uttaler man Ibiza?

Hvordan uttaler man Ibiza

Uttales det Ibiza eller Ibitha?

Det skrives Ibiza, dette partysenteret på Balearene, men Ibiza har alltid hatt litt forvirrende uttale. Noen kaller stedet Ibiza; andre uttaler Ibitha, men hva er den riktige uttalen?

Vel, jeg antar at du ikke er en lokal spanjol, men at du tilhører restene av verdens befolkning som snakker britisk engelsk. I så fall er det en sannsynlighet for at du uttaler Ibiza som «Ee-Bee-Tha.» Det er fordi britisk engelsk er sterkt påvirket av den europeiske uttalen av ordet, som ofte tar «Z» og endrer det til «Th.»

På den annen side kaller folk som tilhører Amerika, nord, sør, øst eller vest, øya «Ee-Bee-Za.» Denne uttalen er heller ikke feil hvis du ser på hvordan ordet er skrevet. Så du vil ikke ta feil hvis du sier det slik også.

Deretter kaller de uvitende menneskene i verden det «Eye-Bee-Za», som ofte anses som en misforstått uttale av øyas navn. Det er ikke riktig uttale, men det spiller ingen rolle hva du kaller selve øya så lenge du er fornøyd og nyter oppholdet der. Det er en haug med andre uttaler også, men de er ikke så vanlige som disse, så vi trenger ikke å diskutere dem.

Hvordan uttaler lokalbefolkningen Ibiza?

Menneskene som bor på Ibiza og innbyggerne der er for det meste spanske, men også folk som kommer fra andre deler av verden for å utforske de fantastiske forretningsmulighetene der. Men til sammen snakker mesteparten av befolkningen på Ibiza katalansk.

Det er derfor ibizafolket også uttaler Ibiza som «Ai-Bee-Thuh», siden bokstaven «Z» på katalansk uttales som «Th.» Dette er også den samme uttalen som har fenget i de britiske og europeiske regionene i verden. Så ideelt sett er den riktige uttalen av Ibiza denne.

La oss faktisk se på historien og ikke bare hvordan ordet vanligvis er skrevet. Selve uttalen av navnet på øya Ibiza er «Ee-Vi-sa», som er det katalanske ordet for øya. Etter hvert som tiden har gått, har ordet Ibiza også endret seg ganske mye.

Selv om det ble Ibiza fra Eivissa, betyr ordet fortsatt det samme. Så lenge du tar riktig uttale i henhold til hva lokalbefolkningen sier, gjør du det bra. Det eneste som gjenstår for deg er nå å ha den beste tiden du kan på øya.

Et sted hvor du kan finne tonnevis av dyreliv, enestående feriesteder, flotte restauranter, episke attraksjoner, festsentre, klubber og tonnevis av andre ting å utforske, bør definitivt besøkes og verdsettes enten alene eller sammen med alle dine kjære og familie. Så sørg for at du planlegger en tur til Ibiza når du tenker på å ta en ferie på en vakker øy i Middelhavet neste gang.

Hva er spesielt med Ibiza?

Nå som vi har ryddet opp i eventuelle misoppfatninger om uttalen av Ibiza, er det viktig at vi snakker om hva som gjør Ibiza til et spesielt sted å besøke for turister over hele verden. La oss se på noen av de beste stedene og tingene som Ibiza er kjent for og gjøre det til et så spesielt sted i reiselivsverdenen.

Klubber og natteliv

En av grunnene til at Ibiza er veldig populært er overfloden av klubber og fantastisk natteliv der. Du kan finne episke super nattklubber med kapasitet til å være vertskap for tusenvis av mennesker for konserter, fester og andre arrangementer, noe som er ganske utrolig hvis du besøker Ibiza med venner.

Les mer her: Playa d’en Bossa – Festbyen på Ibiza

Strender og bukter

Ibiza er hjem til mange vakre strender og bukter. Når det kommer til fantastisk utsikt, er det å besøke en av de mange Ibiza-strendene det du trenger å gjøre. Du kan delta i en rekke aktiviteter på disse strendene, så et besøk vil være en god idé hvis du er på Ibiza.

Les mer om strender og bukter i artikkelen: Hva er Ibiza kjent for?

Restauranter og barer

Restauranter på Ibiza

Ibizas kultur er en blanding av Middelhavet og spansk. Du kan således forvente det beste fra begge verdener når det kommer til cocktailer og maten der. Det er mange imponerende barer og restauranter du kan besøke på Ibiza. Sørg for å ha en deilig ferie når du er der.

Les mer om restauranter her: Restauranter på Ibiza.

Turistattraksjoner

Ibiza er et av turiststedene hvor du kommer til å finne mange steder du ønsker å dra til. Fra gamlebyen til Playa d’en Bossa, til Ibiza-katedralen, museet og mange andre steder, kommer du til å finne en stor turistattraksjon bokstavelig talt overalt.

Les mer her: Hva skal man gjøre på Ibiza?

Konklusjon

Uansett hva uttalen av øya Ibiza er, så er en ting helt sikkert, dette er en øy elsket av både lokalbefolkningen og turister. Så uttal navnet slik som du måtte ville, men sørg for at du legger ferien til denne vakre øya, Ibiza, når du får sjansen til å gjøre det.

Jeg håper du har lært mye av denne guiden og at du vil ha en virkelig fantastisk tid når du er på Ibiza. Det blir en opplevelse verdt å ta vare på. Ønsker deg en riktig flott ferie!

PS: Visste du dette: Mallorca eller Majorca: Hva er forskjellen?

Sjekk ut de siste artiklene om Spania