Ibiza By – Den har alt du ønsker deg

Havnebyen Ibiza by er hovedstaden på øya Ibiza i den baleareske klyngen av øyer. Øya er kjent for den fantastiske turismeopplevelsen og nattelivet den har å tilby. Dette stedet er enhver turists drømmedestinasjon.

I dag skal vi snakke om Ibiza by og dens avstand fra populære steder rundt øya. Vi vil også finne ut hva du kan gjøre der og hvor du skal bo, hvilke hoteller og restauranter du bør gå til, og alt i mellom.

Så la oss komme i gang med denne Ibiza Town-guiden uten å kaste bort mer tid.

Ibiza By

Hvor er Ibiza by?

Ibiza by, mer kjent som Eivissa på det katalanske språket, er en betydelig og vakker historisk by i Middelhavet, som ligger på sørøstkysten av øya Ibiza.

Ibizas gamleby er kjent for sine sublime hvite sandstrender i Ses Figueretes og Platja d’en Bossa, og er perfekt for en avslappende og avslappende ferie.

Santa De Maria-kirken og andre historiske bygninger legger også et lag med utforskning til Ibizas gamleby. Så å besøke dette vakre stedet bør definitivt være på agendaen din når du er på Balearene.

Les mer utypene her: Hvor er Ibiza?

Hvor langt er det fra Ibiza by til Cala Llonga?

Cala Llonga, en annen veldig populær by på Ibiza, ligger rundt 12 kilometer fra gamlebyen i Ibiza. Hvis du vil reise til eller fra Ibiza by, er du nødt til å ta en taxitur, for til fots vil det ta deg en god stund å tilbakelegge denne avstanden.

Med riktig taxi kommer du deg fra ett sted til et annet på omtrent 15 minutter. Det vil koste deg rundt 15 eller 20 euro avhengig av hvor god du er på å prute.

Hvor langt er det fra Ibiza by til San Antonio Bay?

San Antonio Bay ligger omtrent 13 kilometer fra Ibiza by. Om du tar en taxi så vil det ta deg rundt 15-16 minutter å komme dit. Om du ikke vil bruke penger på en taxi og du heller ikke er villig til å gå til fots, kan du velge et annet transportalternativ. Som for eksempel en buss.

En tur med bussen gjennom byen fra Ibiza by til San Antonio Bay eller omvendt vil ta deg rundt 33 minutter, og det vil koste kun 3 euro.

Du vil ha en flott tid med å se alle de utrolige utsiktene. I tillegg er San Antonio Bay et ganske fantastisk reisemål på Ibiza også, så det ville vært flott å utforske.

Hvordan komme seg fra Ibiza flyplass til Ibiza by?

Noe av det beste for turister som kommer til Ibiza med den episke gamlebyen i Ibiza, er at den er veldig nær flyplassen på Ibiza der du skal lande, så du kommer ikke til å være sliten med å reise timer til hotellet og deretter bare forlate alt og legge seg.

Avstanden mellom Ibiza flyplass og Ibiza by er rundt 6 kilometer. Det er to måter du faktisk kan reise fra Ibiza lufthavn til Ibiza by, gjennom en busstur eller flyplasstaxier.

En busstur vil være lettere og den vil koste mindre enn 5 euro. Taxiene kommer til å koste mer, men hvis du vil ha en enkel og rask tur, vil du velge taxi.

Hva å gjøre i Ibiza by?

Ibiza by er full av fantastiske attraksjoner, autentiske middelhavsrestauranter og mye mye mer du kan bruke tiden din på når du er her på ferie. Et av de beste stedene å besøke for en utmerket historisk opplevelse er å besøke Ibiza-kirken. Du kan også ta turen til Dalt Vila for en hyggelig tid.

Begge de imponerende hvite sandstrendene vil sørge for at du får en avslappende og varm dag. Et annet sted du kan besøke er Santa Gertrudis, her vil du få en deilig matopplevelse. Å besøke det lokale markedet vil hjelpe deg å få noen fantastiske suvenirer med hjem. Disse stedene forkynner den vakre opplevelsen som Ibiza by tilbyr turister.

Sjekk ut denne utdrypende artikkelen om hva man kan gjøre andre steder på Ibiza: Hva skal man gjøre på Ibiza?

Hoteller – Overnatting i Ibiza by

Ibiza by er også hjemsted for et utrolig utvalg av hoteller du kan å bo på. Fra strandhoteller til små leiligheter, man har til og med utleieboliger. Du finner mange steder du kan bo på i Ibiza by.

La Torre del Canonigo er et av de best rangerte hotellene med evighetsbassenger, fantastisk utsikt, tonnevis av fasiliteter og mange flotte aktiviteter du kan ta del i. Prisen kan være høy, men den totale opplevelsen er verdt det.

Hotel Argos og Ibiza Corso Hotel er også to alternativer til for hoteller du kan bo på og få en ganske utrolig opplevelse. Du vil også kunne finne mange forskjellige leiligheter med lokale innbyggere som tilbyr plass til leie, så overnattingssituasjonen der er ganske bra.

Sjekk ut disse overnattingsstedene: Hvor skal man bo på Ibiza

Restauranter – Hvor å spise i Ibiza by

Restaurantene i Ibiza by er, som i hele Ibiza, veldig imponerende. Med forskjellig mat fra hele verden samt lokale spanske- og middelhavsretter.

Et av de mest populære og velsmakende restaurantstedene med høy stemning er Aramara. Du kan finne deilig meksikansk, spansk, middelhavsmat og til og med kontinental mat til rimelige priser.

Andre kule steder du bør oppleve er restaurantene La Bufalina Ibiza, La Gaia og Can Jesper som serverer deilig mat som du definitivt vil prøve på turen til Ibiza by. Du kommer til å ha en perfekt tid og oppleve velsmakende mat på Ibiza.

Sjekk ut flere spisesteder her: Restauranter på Ibiza

Hva er det å se i gamlebyen i Ibiza?

Hvis du lurer på hvilke fantastiske attraksjoner du bør se i gamlebyen i Ibiza, har jeg en liten liste for deg. Her er en liste over noen av de vakreste stedene å se når du er i Ibizas gamleby.

Slottet på Ibiza

Slottet i Ibiza ligger i gamlebyen i Ibiza, og er et så fantastisk historisk monument som du definitivt bør utforske.

Fra den vakre arkitekturen til bygningen til det perfekte interiøret og skjønnheten å se, den har alt du trenger til et sted du ønsker å se.

Puig de Molins

Puig de Molins historiemuseum er et annet unikt, visuelt fengslende sted i Ibiza by. Selve bygningen er et ganske vidunder, relikviene og stykker av historien inni vil være til mye glede.

Eivissa Havn

Ønsker du å besøke et moderne sted fullt av skarpe lys og festkulturen på Ibiza? Eivissa havn er stedet for deg å være. Ta med venner og familie for en fantastisk tid der. Du vil ikke angre om du tar turen.

Her kan du se priser og eventuelt bestille billetter til: Ibiza Boat Party.

Bilutleie i Ibiza by

Om du har lyst til å komme deg rundt i Ibiza by med bil, men at du ikke ønsker å ta taxi hver eneste dag. Da vil i så fall det å leie bil være en fin utvei. Du vil kunne leie en pålitelig og topprangert leiebil i Ibiza by.

Å sikre at du finner en leiebil som tilbyr rimelige priser og gode biler som du kan ta med deg med forsikringer i din favør, er avgjørende.

Lurer du på om du trenger leiebil grunnet størrelsen på øya?
Les denne artikkelen først: Hvor stor er Ibiza?
Sjekk deretter ut denne: Hvordan ta seg rundt på Ibiza

La oss se på noen av de beste bilutleiene i Ibiza by.

Europcar Eivissa

En av de mest populære leiebilene i Ibiza by er Europcar Eivissa. Europcar Eivissa tilbyr mye med en rekke ganske utrolige biler, alt fra sedaner til SUV-er. Du vil ha en flott tid når si kjører rundt i en av deres flotte biler på Ibiza.

Ibiza Rent a Car

Hvis du leter etter en rimelig bil å leie i noen dager, vil du kunne velge i tonnevis av fantastiske pakker på Ibiza Rent a Car.

Dette er et godt selskap og de har en flåte av anstendige biler, samtidig som de tilbyr gode tilbud og har også bilforsikringer. Hvis du leier dem, vil du ha en flott tid på Ibiza.

Konklusjon

Et av de mest populære stedene på Ibiza er Ibizas gamleby. Den har virkelig alt du måtte ønske av et turistmål. All kulturen, maten, attraksjonene og alt i mellom du kan finne i Ibizas gamleby er ganske fascinerende og noe du ikke bør gå glipp av.

Vi har nå tatt for oss alt du trenger å vite om dette stedet, fra hvor du kan spise og bo til attraksjonene du finner der, så pakk kofferten og kom deg til Ibiza og utforsk den utrolige gamlebyen. Du kommer til å elske det!

Selvfølgelig, så sjekk ut været for når det er best å reise: Været på Ibiza – Alt du trenger å vite

Sjekk ut de siste artiklene om Spania