Kan du drikke vann fra springen i Playa del Carmen?

Enten du reiser eller er på ferie, er det ingenting verre enn å få magesmerter og få ferien og moroa avbrutt. Du lurer kanskje på om du kan drikke vann fra springen i Playa del Carmen?

Å drikke vann fra springen i Playa del Carmen er ikke trygt, men du kan fortsatt børste tennene og vaske deg med det. De fleste steder vil imidlertid servere renset vann eller flaskevann, og du kan til og med finne noen steder med egne filtreringssystemer.

Les videre for å finne ut alt du trenger å vite om springvannet i Playa del Carmen, inkludert hvorfor du bør unngå å drikke det og hva det er trygt å brukes til.

Kan du drikke vann fra springen i Playa del Carmen

Kan jeg drikke springvannet?

Hjemme er det lett å venne seg til å drikke vann rett ut av springen, men det er ikke alltid trygt å gjøre det i andre land. Mange steder over hele verden har ikke den samme vannrenseinfrastrukturen som land som USA, og regelverket for vann fra springen er ofte svært forskjellige.

Generelt er det ikke trygt å drikke vann fra springen hvor som helst i Mexico, inkludert Playa del Carmen. Selv om vannet som kommer ut av kranene er renset til en viss grad, er det ikke trygt for konsum.

Distribusjonsnettverket for vann fra springen i Mexico har ikke de samme sanitære standardene som vi er vant til. Derfor vil vannet sannsynligvis bli forurenset før det når kranene. Faktisk vil de fleste lokalbefolkningen ikke engang drikke vann rett fra springen – de holder seg til flaskevann eller filtrert vann i stedet.

Hva skjer hvis du drikker vann fra springen?

Å drikke vann fra springen i Mexico er åpenbart ikke en umiddelbar dødsdom, men sannsynligheten for at du blir syk er ganske stor. Centers for Disease Control and Prevention anslår at mellom 30 % og 70 % av alle reisende opplever magesyke når de er i utlandet, og sjansene er mye høyere på steder med urent vann fra springen.

Hvis du drikker springvannet i Playa del Carmen, er det stor sjanse for å utsette deg selv for bakterier, virus eller parasitter. Det betyr at du kan utvikle alle typer sykdommer bare fra et enkelt glass.

Den vanligste sykdommen forbundet med å drikke urenset vann fra springen er reisendes diaré, og symptomene kan omfatte magekramper, kvalme, oppkast og feber. Gastrointestinale problemer er imidlertid ikke den eneste risikoen, siden du også kan få en parasitt eller et annet virus.

Kan jeg børste tennene mine med vann fra springen?

Når det er sagt, er springvannet i Playa del Carmen ikke helt ubrukelig. Du kan for eksempel børste tennene med det.

Hvis du børster tennene med vann fra springen, er det svært lite sannsynlig at du får i deg en stor nok mengde til at du på noen måte kan bli syk. Selvfølgelig bør du likevel unngå å svelge vannet for å være på den sikre siden.

Kan jeg lage mat med vann fra springen?

Teoretisk sett bør springvann bli trygt å konsumere når det har blitt kokt, men det er fortsatt ikke en god idé å lage mat med det. Selv lokalbefolkningen har en tendens til å bruke vann på flaske eller på annen måte renset når de lager mat.

For en kopp kaffe eller te er det tryggere å bruke flaskevann også, selv om du koker det i prosessen.

Kan jeg rengjøre med vann fra springen?

Så lenge du ikke svelger det, er vannet som kommer ut av kranene eller dusjene i Playa del Carmen helt trygt for deg å vaske deg med. Vannet fra springen i Mexico er trygt for rengjøring av det meste fordi du ikke ender opp med å faktisk konsumere noen betydelig mengde av det.

De fleste frukter og grønnsaker i Mexico rengjøres i vann fra springen, sammen med et produkt som inneholder et jodbasert desinfeksjonsmiddel for å sikre at de forblir trygge å spise.

Bør jeg unngå å drikke vann i Mexico?

Selv om du bør unngå å drikke vann fra kranene i Playa del Carmen, bør du definitivt ikke unngå vann helt. Du er langt mer sannsynlig å bli syk av dehydrering eller solstikk enn å drikke det meste av vannet landet har å tilby.

Nesten alle feriesteder, restauranter og hoteller vil servere massevis av flaskevann og/eller renset drikkevann, og nesten all maten og drikken du vil lage med renset vann. Til og med isen i drinkene dine vil være laget av trygt vann, og noen steder vil ha egne filtreringssystemer.

Selvfølgelig vil ikke alle etablissementer ha de samme hygienestandardene, så det er best å utvise litt forsiktighet hvis du spiser eller drikker et sted som er litt utenfor allfarvei.

Hvordan får jeg trygt drikkevann i Playa del Carmen?

Du trenger ikke bekymre deg for å ha tilgang til rent drikkevann – det er utrolig enkelt å finne trygt vann i Playa del Carmen. Du kan kjøpe flaskevann fra nesten alle supermarkeder, og det er billig og kommer i store mengder.

Du kan vanligvis få en 4 liters kanne for rundt 50 kr, og da får du ofte rabatt på neste kannen hvis du tar med deg den tomme kannen.

Selv tjenester vil levere trygt drikkevann direkte til deg, selv om det vil koste deg litt mer.

Sammendrag: Kan du drikke vann fra springen i Playa del Carmen?

Så, kan du drikke vann fra springen i Playa del Carmen? Det korte svaret er nei. Det er utrygt å drikke vann fra springen i det meste av Mexico, inkludert Playa del Carmen. Det er heller ikke tilrådelig å bruke vann fra springen til matlaging eller til å lage varme drikker.

Du kan imidlertid bruke vann fra springen til å rense deg selv og børste tennene, så lenge du ikke svelger det. Hvis du ender opp med å drikke vann fra springen, kan du bli ganske syk.

Heldigvis er det rikelig tilgang til flasker og renset drikkevann over hele Playa del Carmen, og nesten alle feriesteder og restauranter vil tilby deg alt det rene vannet du kan trenge.

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico