Kan du drikke vann fra springen på Santorini?

Kan du drikke vann fra springen på Santorini? Svaret er at du alltid bør unngå å drikke vann fra springen i Santorini. Grunnen til dette er at det ikke er noen naturlige kilder på øya. Du bør heller velge flaskevann. Flaskevann er vanligvis veldig billig og lett å få tak i.

Denne artikkelen vil fortelle deg alt du trenger å vite om drikkevannet i Santorini. Som for eksempel om du kan drikke vann fra springen, hvor du finner flaskevann og hvor mye penger du trenger å bruke på vannet på denne øya.

Kan du drikke vann fra springen på Santorini?

Er det trygt å drikke vann fra springen på Santorini?

Selv om du teknisk sett kan drikke vann fra springen i Santorini, så anbefales det i de aller fleste tilfeller at man ikke å drikker vannet fra springen. Helsemyndighetene på øya anbefaler at du alltid kjøper flaskevann og unngår å drikke fra springen der det er mulig.

Årsaken bak dette er at øya Santorini ikke har noen naturlige vannkilder.

Selv om øya har begynt å implementere drikkevann fra springen i husene på øya, er det for øyeblikket bare 50 % som er koblet til en hvilken som helst vannkilde i det hele tatt!

I disse tilfellene vil husene stole helt på å levere ferskt drikkevann.

Øya har begynt å installere anlegg for avsalting av vannet som tilføres de andre 50 % av boligene, men i de fleste tilfeller anbefales det likevel at du ikke er avhengig av vann fra springen til å drikke.

Mange av husene på Santorini er fortsatt avhengige av å samle opp regnvannet og vil gjøre det ved å plassere en stor tank på toppen av husene deres. Dette vannet (i denne tilstanden) anbefales ikke som drikkevann, For drikkevann her bør man helle kjøpe flaskevann i butikken.

På grunn av øyas mangel på drikkevann fra springen i de fleste eiendommene, er flaskevann ganske enkelt å få tak i.

Hva skjer hvis du drikker vann fra springen på Santorini?

Selv om sjansene for at du blir veldig syk av å drikke vann fra springen på Santorini er svært liten, så er det ikke verdt å ta den risikoen når flaskevann er så billig og lett å få tak i.

Helsedepartementet på Santorini opplyser at det er trygt å ta tannpussen med vann fra springen og vaske med det, men de anbefaler ikke å drikke det.

Selv om du er så heldig å bo på et sted koblet til et avsaltingsanlegg, anbefaler lokalbefolkningen at du fortsatt velger å drikke flaskevann, da smaken av det avsaltede springvannet ikke er særlig godt.

Hvor kan jeg kjøpe flaskevann på Santorini?

Fordi det store flertallet av øya er helt avhengig av flaskevann for å drikke, er produktet veldig populært. Flaskevann er lett å få tak i, samtidig som det er billig.

Det er mange små og store butikker på øya som har rikelig med flaskevann, og du trenger ikke reise for langt for å finne noen.

Hvis du planlegger å bli i Santorini en stund, anbefales det at du kjøper nok til å vare hele reisen og alltid kjøper litt mer enn du tror du trenger.

Fordi flaskevannet er så billig og vanligvis selges i veldig store flasker, er det utvilsomt verdt å være trygg i stedet for å beklage og ha for mye heller enn for lite.

Det er vanligvis et bredt utvalg av flaskevannmerker å velge mellom. Så hvis du velger å drikke flaskevann på grunn av smaken, er sjansen stor for at du finner en du liker.

Er flaskevann dyrt i Santorini?

Flaskevann er relativt billig på Santorini. Det store flertallet av øya er avhengig av det for å drikke og lage mat, da de ikke har tilgang til rent, friskt drikkevann.

Denne høye etterspørselen betyr at flaskevann er billig i de fleste butikker på øya. Merk at jo større mengde vann du kjøper (dvs. jo større den enkelte vannbeholderen er, ikke den totale mengden), jo billigere er den.

Husk at i mer turistområder kan du ende opp med å måtte betale mer for flaskevann, spesielt hvis du bare kjøper en liten halvliters flaske.

Hvis du vil spare kostnader på å betale for vann mens du er ute og reiser, bør du vurdere å kjøpe den største vannflasken du kan fra en butikk i nærheten av der du bor, og deretter fylle opp en gjenbrukbar vannflaske for å ta med deg.

Kan jeg bruke vann fra springen til matlaging i Santorini?

Du kan bruke vann fra springen til matlaging, og det er spesielt trygt om du skal koke det da dette vil fjerne alt som er skadelig i vannet.

Imidlertid bekrefter lokalbefolkningen fortsatt at vannet ikke har en spesielt behagelig smak og foretrekker derfor å bruke flaskevann til matlaging. Gitt at det er så billig, er ikke dette noen vesentlig ulempe.

Hvis du er bekymret for tilstanden på vannet i krana i Santorini, er det alltid best å bruke flaskevann, da dette vil bidra til at du ikke blir syk og ikke bekymre deg.

Hvis du planlegger å bruke flaskevann til alt, for eksempel å drikke, vaske opp, lage mat og tannpussen, så sørg for at du kjøper nok av det, da du vil gå gjennom det raskere enn du tror.

Det siste du vil er å gå tom for flaskevann når du vil ha noe å drikke midt på natten.

Oppsummering

De fleste steder i Santorini har ikke tilgang til friskt drikkevann i springen. Så det er lurt å stole på flaskevann for å drikke og oppsamlet regnvann for alt annet.

Selv om noen hus er koblet til et avsaltningsanlegg, foretrekker mange lokalbefolkning fortsatt flaskevann til å drikke på grunn av smaken.

Når du reiser til øya, husk å fylle opp nok flaskevann til å holde deg på turen, da det ikke vil koste deg for mye når det kjøpes i store volumer.

Sjekk ut de siste artiklene om Hellas