Kan du drikke vannet i Cancun?

Foruten mat og overnatting er vann en annen viktig ting vi trenger. Når du besøker et nytt sted, vil du vite om vannkilden er trygg å drikke, og det samme prinsippet gjelder i Cancun. Derfor, hvis du planlegger å besøke denne byen, vil du også lure på om vannet er trygt å drikke.

Hvis du besøker Cancun for en ferie, er det best å drikke flaskevann. Cancuns springvann oppfyller sikkerhetsstandardene for drikking, noe som betyr at du er mindre sannsynlig å få problemer hvis du drikker slike. Det er imidlertid ikke verdt å risikere, så det er best å velge flaskevann.

Siden Cancun er fylt med mange eksklusive hoteller, kan du være sikker på at fasilitetene, inkludert vann fra springen, er trygge. Likevel, som reisende må du gjøre deg kjent med disse vannkildene. Hvis du vil lære mer om vannet i Cancun, er denne artikkelen for deg.

Her kan du lære alt du trenger om drikkevann i Cancun. Videre vil du forstå om det er trygt for deg å drikke vann fra springen. Hvis ikke, vet du noen steder hvor du kan kjøpe eller skaffe trygt drikkevann, sammen med prisen.

La oss komme i gang!

Kan du drikke vannet i Cancun

Hvor trygt er Cancuns vann?

Rensligheten til Cancuns vann avhenger sterkt av kilden. Cancun har et av de beste offentlige vannsystemene i Mexico, og drikker trygt vann rett fra kranen. Du bør imidlertid merke deg at bare noen steder i Cancun har trygt drikkevann.

En annen ting å vurdere er endringene i magen din, da drikkevann fra en annen kilde kan forårsake problemer. Det kan være trygt for lokalbefolkningen siden de er vant til å tappe vann. Men hvis du er ny i Cancun, kan du ha problemer med det på grunn av plutselige endringer.

Av denne grunn er det best å drikke flaskevann eller filtrert vann fra kjente kilder. På denne måten trenger du ikke å bekymre deg for helsen din mens du drikker vann under oppholdet i Cancun.

Kilder til Cancuns vann

Vann kommer fra forskjellige kilder i Cancun. Noen vannkilder kommer fra primærvannsystemet, mens andre kommer fra nærliggende vannkilder.

I enkelte områder har de felles fôr og lager som kommer fra regnvann. På avsidesliggende steder leveres vann med lastebil.

Siden Cancun er en urban by, kommer vannet deres fra strømnettet. Vann leveres imidlertid vanligvis fra et fellessystem utenfor disse områdene. Flere lokale samler regnvann på eiendommene sine eller lar lastebiler levere vann til sisterne.

Er det trygt å drikke vann fra springen i Cancun?

Vannet fra springen i Cancun er trygt for forbruk. Det er imidlertid best å bare drikke litt, spesielt hvis det er første gang du besøker byen. Derfor anbefaler vi deg å kjøpe flaskevann i stedet for å holde deg trygg og unngå problemer du kan ha ved å drikke vann fra springen.

Hva skjer hvis du drikker vann fra springen i Cancun?

Generelt er vann fra springen i Cancun trygt for forbruk. Det er imidlertid også mulig å lide av urolig mage hvis kroppen din reagerer på den plutselige endringen i vann. Derfor er det best å drikke flaskevannet du får fra lokale butikker, dagligvarer, apotek og markeder.

Kort sagt, du har en lav sjanse for å bli syk av å drikke vann fra springen i Cancun. Likevel, siden flaskevann er tilgjengelig og rimelig, bør du holde det trygt ved å drikke slikt. Drikk også kun vann fra springen når det er nødvendig, og du trenger hjelp til å finne tilgjengelig flaskevann.

Hvor kan jeg kjøpe flaskevann i Cancun?

Siden Cancun er et turiststed og en berømt bysone, kan du finne mange steder som selger flaskevann. Flaskevann er også rimelige i Cancun, spesielt hvis du vet hvor du skal lete.

I Cancun finner du lokale butikker og kommersielle butikker som selger forskjellige typer flaskevann. Det beste alternativet for det rimeligste flaskevannet er i lokale butikker, men du må forvente å betale i lokal valuta.

Når du handler i kjøpesentre, dagligvarer eller supermarkeder, kan det hende du kan bruke kortet ditt, men det er fortsatt bedre å ha lokal valuta for å spare deg for gebyrer.

Det anbefales også at du kjøper nok til å holde hele turen hvis du planlegger å bli i Cancun en god stund.

Siden flaskevann er så rimelig og vanligvis tilgjengelig i store flasker, vil du finne det den beste kilden til drikkevannet ditt i stedet for å satse på sikkerheten til springvann.

Vanligvis har forbrukere tilgang til et stort utvalg av flaskevannmerker. Derfor er det stor sannsynlighet for at du finner flaskevann som du liker å drikke hvis du velger å gjøre det av smaksgrunner.

Er flaskevann dyrt i Cancun?

Flaskevann er relativt billig i Cancun. Du kan imidlertid støte på ulike prisklasser avhengig av hvor du kjøper.

Hvis du for eksempel kjøper flaskevann på avsidesliggende øyer, feriesteder eller til og med på hotellet ditt, vil prisen være litt høyere enn den veiledende utsalgsprisen.

Du kan imidlertid finne rimelige alternativer hvis du kjøper flaskevann i lokale dagligvarebutikker, nærbutikker og supermarkeder.

I noen butikker koster en flaske med vann i literstørrelse rundt ti til tretten meksikanske pesos eller mindre enn en dollar. Men i noen supermarkeder kan du bli overrasket over å se en flaske vann som koster rundt 40 kr.

Men hvis det er det eneste alternativet ditt, er det best å bruke mer på trygt drikkevann i stedet for å satse helsen din på å drikke vann fra den nakne kranen i Cancun.

I Cancun installerer de fleste eksklusive restauranter og hoteller enten filtreringssystemer på stedet eller gir kunder med filtrert vann eller flaskevann.

Flaskevann er lett tilgjengelig i Cancuns apotek, supermarkeder, lokale butikker, nærbutikker og bedrifter som transporterer vann.

Videre finner du flere størrelser tilgjengelig for flaskevann. Du kan finne små flasker du alltid kan legge på små poser, eller du kan til og med finne en så stor som en 20-liters beholder. Vanligvis blir de større levert til arbeidsplasser, bedrifter og hus.

Kan jeg bruke vann fra springen til matlaging i Cancun?

Selv om vann fra springen i Cancun ikke er ideelt for å drikke for reisende, er det helt trygt for matlaging og til og med for annen bruk. For eksempel kan du finne vannet fra Cancun Hotel Zone ideelt for matlaging og til og med til kaffen din, tannpuss og lignende.

Nå, hvis du er nøye med vannsikkerhet, kan du alltid kjøpe noen hendige vannfilterflasker. På denne måten kan du ta den med deg uansett hvor du reiser og gjøre vann fra springen til trygt vann for matlaging og drikking.

Konklusjon

Totalt sett er ikke Cancuns vannkilde ideell for å drikke, så det er best å drikke flaskevann i stedet. Mens lokalbefolkningen drikker vann fra springen uten problemer, kan det forårsake urolig mage for deg på grunn av den plutselige endringen i vanntypen.

Flaskevann er allment tilgjengelig i Cancun, så du vil ikke ha problemer med å finne slike uansett hvor du går. Men hvis du vil spare litt penger, kan du alltid kjøpe noen vannfilterflasker. På denne måten har du en praktisk dings for å filtrere ut springvann og gjøre den ideell for forbruk.

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico