Kan du surfe i Cancun? (Beste steder)

Cancun er et hotspot for turister og reisende av alle slag, men surfing er kanskje ikke den første aktiviteten du tenker på når du tenker på denne vakre byen. Har du noen gang lurt på: kan du surfe i Cancun?

Cancun kan være et flott sted å surfe, og det er mange forskjellige strender som får surfbare bølger hele året. Det meste av surfe du får i Cancun er egnet for nybegynnere, og bølgene kan bli sterke nok til bestemte tider for middels og til og med avanserte surfere.

Denne artikkelen vil fortelle deg alt om hvilken type surfing som er tilgjengelig rundt Cancun, inkludert hvordan bølgene er gjennom året og hvor du skal dra slik at du vet hvordan du får mest mulig ut av havet på denne fantastiske beliggenheten.

Kan du Surfe i Cancún

Hvor store blir bølgene i Cancun?

Selvfølgelig er en av de viktigste faktorene når det kommer til surfing hvor som helst i verden størrelsen på bølgene du kan forvente. Så, hvor store er bølgene i Cancun?

Mesteparten av tiden når bølgene en gjennomsnittlig svellehøyde for ridebare bølger på mellom 4 og 6 fot. Denne typen bølger er flotte for de fleste nybegynnere og middels surfere, selv om de kan bli litt høyere på enkelte dager i året.

De beste bølgene for surfing er vanligvis mellom 1 og 3 meter med dønninger, og den nedre enden av denne skalaen er bedre for de som er nye i sporten. Alt rundt 3 meter er litt mer farlig for folk med mindre erfaring. Den gjennomsnittlige svellehøyden vil sjelden gå over 2,5 meter, og du vil sjelden se massive bølger for mer avansert surfing.

Individuelle bølger kan bli veldig store, avhengig av vær og tid på året. Det er ikke ukjent at bølger på over 5 meter dukker opp fra tid til annen, så du bør alltid sjekke forholdene og den siste værmeldingen før du går i vannet.

Når er det best å surfe i Cancun?

Gjennom året vil surfeforholdene i Cancun endre seg ganske dramatisk. Selv om du sannsynligvis vil få gode bølger uansett når du besøker, vil de garantert være høyere i høysesongen.

Hvis du er en mer erfaren surfer, kan det være lurt å besøke Cancun rundt juni og juli. Dette er orkansesong i regionen når bølgene har en tendens til å være mer konsistente. Mellom november og januar får du også anstendige bølger, men det er ikke akkurat høysesongen.

Gjennom året endres Cancuns gjennomsnittlige svellehøyde og konsistens fra måned til måned. Tabellen nedenfor viser gjennomsnittene basert på data samlet inn for magicseaweed.com, for å gi deg en bedre ide om hvordan surfingen kan se ut når du besøker.

MånedGjennomsnittlig swell (dønning)Swell (dønning) Consistency
Januar2 meter41%
Februar1,52 meter32%
Mars1,52 meter29%
April1,52 meter14%
Mai1 meter19%
Juni1,2 meter38%
Juli1,2 meter45%
August1 meter21%
September1,2 meter8%
Oktober2,43 meter13%
November2 meter25%
December2 meter34%

Har Cancun surfestrender?

Det handler ikke bare om hva som skjer i vannet – du må også ha noen flotte strender å surfe fra. Heldigvis er Cancun kjent for sine lange, vakre strender, og mange av dem er flotte steder for surfing.

Den interne Nichupté-lagunen kan være et herlig sted å prøve andre vannsporter, men du vil finne surfestranden i Cancun langs den karibiske kystlinjen.

Beste stedene å surfe

Så vi vet at du kan nyte en god surfing i Cancun, men hvor er de beste stedene å faktisk komme i vannet? La oss se på noen av de beste surfestrendene i byen, slik at du vet hvor du skal dra for å fange noen bølger og noen stråler.

Playa Delfines

Kanskje den mest populære stranden i Cancun er den berømte «Dolphins Beach», eller Playa Delfines, som du finner i sørenden av Kulkucan Blvd. Strømmen er litt for sterk for de fleste svømmere, men det betyr at det vanligvis er god plass til surfing. Bølgene er vanligvis mindre rundt middagstid, men de kan bli litt mer eventyrlige senere på dagen.

Playa Ballenas

Playa Ballenas ligger mellom Hard Rock Hotel, Secrets og JW Marriott, som betyr «Whales Beach.» Surfingen her er vanligvis flott for både nybegynnere og de med litt mer erfaring. Stranden er vanligvis ikke for travel og har en utgang direkte til Kulkucan Blvd.

Playa Chacmool

Playa Chacmool er svært nær hotellsonen, men langt nok sør til å få noen anstendige bølger i løpet av dagen. Det er et par veldig populære surfeskoler i området, 360 Surf School og Good Vibes, så det er et flott sted å få litt trening eller leie noe utstyr.

Playa Marlin

Playa Marlin er et flott alternativ for naturskjønne og relativt avslappede surfe. Det ligger bare litt sør for La Isla-området og har mange fasiliteter du kan dra nytte av.

Kan du nyte andre vannsporter i Cancun?

Hvis surfing ikke er noe for deg, eller bølgene ikke dukker opp mens du er der, ikke bekymre deg. Du kan nyte et bredt spekter av andre vannsporter i Cancun også, så du vil aldri finne deg selv uten noe å gjøre.

I Cancun kan du prøve:

  • Wakeboarding
  • Jet Ski
  • Jetpacking
  • Flyboarding
  • Hurtigbåtkjøring
  • Paraseiling
  • Dykking
  • Padlebrett

For ikke å nevne alle andre typer andre aktiviteter som byen har å tilby!

Sjekk også ut disse artiklene: Fisking i Cancun og Ting å gjøre i Cancun.

Oppsummering: Kan du surfe i Cancun?

Så, kan du surfe i Cancun? Det kan du definitivt, og du vil finne mange som er ute og rir på bølgene når surfe er bra. Bølgene i Cancun har en tendens til å være på den mindre siden, og de er ikke alltid konsekvente, avhengig av været og årstiden, men under de rette forholdene kan selv avanserte surfere øve ferdighetene sine her.

Det er alltid en god idé å se på værmeldingen og sjekke forholdene før du planlegger en surfeferie i Cancun, selv om det er mange andre vannsporter å nyte hvis surfingen ikke er helt riktig når du ankommer.

Visste du dette: Kan du kjøre til Cancun fra USA?

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico