Kan jeg snorkle gratis i Cancun?

Hvis du er en som elsker snorkling, har du kanskje ditt eget utstyr, og du kjenner veien rundt denne aktiviteten. Derfor, hvis du planlegger å besøke Cancun, lurer du kanskje på om du kan snorkle rundt uten å betale noe.

Generelt kan du alltid snorkle innenfor kysten av Cancun. Imidlertid vil du sannsynligvis ikke se annet enn havbunnen i dette området. De fleste snorklesteder i byen er kun tilgjengelig med båt. Videre trenger du en guide for å hjelpe deg med å finne stedene hvor du kan nyte utsikten over et rikt marint liv.

Snorkling er en utmerket vannaktivitet, spesielt i byer som Cancun og andre byer og strender i Quintana Roo siden den kan skryte av den vakre kysten av Karibia. Nå, mens Cancun tilbyr mange snorklesteder, kan du kanskje ikke nyte det best uten å betale.

Denne artikkelen vil dekke alt du trenger å vite om gratis snorkling i Cancun. Her kan du finne noen gratis steder hvor du kan snorkle uten å betale for turpakker, og du vil også nyte noen billige pakker hvis du vil revurdere.

La oss komme i gang!

Kan jeg snorkle gratis i Cancun

Kan jeg snorkle utenfor stranden i Cancun?

Du kan gå ut og snorkle på strendene i Cancun. Du vil imidlertid ikke finne noe hyggelig rundt. I de fleste tilfeller vil du bare ende opp med å se tomme havbunner.

The Great Mayan Reef kan bli funnet i Cancun, Mexico. I Cancun kan du snorkle i noen av de beste vannet på jorden. Hvis du bor på et strandhotell i Cancun, kan du nyte gratis snorkling hvis du eier snorkelutstyr.

Likevel ville det være best å ta en organisert snorkletur. Med en slik pakke kan du få tilgang til en båttur som tar deg til noen av de beste snorklestedene i Cancun. Du kan også nyte selskapet av eksperter som vil guide deg til bestemte steder for snorkling.

Gratis snorklesteder i Cancun

Hvis du vil nyte litt snorkleaktivitet uten å benytte deg av en snorkleturpakke, er her noen steder du bør vurdere.

Cancun hotellsone

Hvis du vil nyte en rask svømmetur med snorkleutstyret ditt, kan du alltid gjøre det gratis på hotellsonen. Imidlertid er det kanskje ikke morsomt siden det ikke er mye å se.

Mens du kan gjøre det trygt på Cancuns kyster, kan noen områder ha ekstreme strømmer som kan være farlige for snorklere. Noen deler av hotellsonen har også hakkete vann som kan gjøre navigering under vann utfordrende.

Med ingenting mye å se og farene rundt området, bør du kjøpe en snorkleturpakke i stedet for å snorkle alene med bare bar havbunn å nyte.

Puerto Morelos

Puerto Morelos er et annet alternativ hvis du vil snorkle gratis i Cancun. Dette stedet krever en kort reise fra sentrum, men det er bedre enn å svømme og snorkle i Cancuns strandområder.

Puerto Morelos har et grunt område som er ideelt for snorkling. Med 30 minutters reise kan du nå Puerto Morelos og snorkle utenfor kysten.

Vannet i dette området er grunt og vanligvis rolig, noe som gjør det ideelt for snorklere uten turer. Du må imidlertid ta med utstyret ditt hvis du ikke vil bruke penger på leieavgifter.

Playa Norte på Isla Mujeres

Playa Norte er stedet for deg hvis du leter etter et utmerket snorklested i Cancun hvor du kan snorkle uten guide.

Dette området tilbyr en fantastisk strand med stille vann. Som sådan kan du snorkle i dette området uten guide. I tillegg kan du se noe marint liv ved å svømme rundt 200 fot ned i vannet.

Det som gjør det bedre er at du ikke trenger å betale for inngangsbillett eller leie av snorkelutstyr (hvis du tar med utstyret ditt). Du må imidlertid ta fergen siden den ligger ved Isla Mujeres.

Du kan nå Isla Mujeres fra Cancun, og du kan starte ved Puerto Juarez, kun 10 minutter fra sentrum.

Fergeturen fra Cancun til Isla Mujeres koster kun 24 USD for en tur-retur-billett og tar rundt 25 minutters reisetid.

Du må fortsatt betale for fergen, men du kan spare mye, i motsetning til å kjøpe en snorkleturpakke.

Er det verdt å få en snorkleturpakke?

Hvis du er i Cancun og vil ha den beste snorkleopplevelsen, er det alltid verdt å bestille en snorkleturpakke.

Selv om det kommer med en pris, er det vanligvis ikke så dyrt, og du kan nyte fordelene som følger med det. Her er noen av dem:

Gratis snorkleutstyr

Selv om det alltid er økonomisk å ta med utstyret, kan du spare litt plass i bagasjen hvis du leier noe utstyr. Nå, hvis du bestiller en snorkletur, trenger du ikke å betale en leieavgift siden den allerede er inkludert i pakken.

Gratis båttur

Cancuns snorklesteder krever en kort båttur siden de er langt fra stranden. Dermed, når du bestiller en turpakke, får du allerede nyte båtturen, og kapteinen tar deg med til de beste stedene i Cancun for å snorkle.

Profesjonell guide

Ved å bestille en snorkletur får du glede av profesjonell veiledning. De kan orientere deg om forholdene på Cancuns snorklesteder og til og med lære deg å snorkle hvis du er nybegynner. Som sådan er det alltid best å bestille et snorkelselskap for å sikre din sikkerhet mens du nyter det marine livet i Cancun.

Hvis du planlegger å snorkle uten guide, kan det være lurt å lese Er det trygt å snorkle i Cancun?

Dagsturer til noen snorklesteder utenfor Cancun

Hvis du vil nyte en sunn snorklingopplevelse, er ikke Cancun nok. Noen andre steder, som Akumal, Playa del Carmen, Cozumel og Tulum, har snorklesteder du ikke bør gå glipp av.

Hvis du vil nyte den turen, kan du ha snorklingdagsturer til disse nærliggende byene for en sunn opplevelse.

Snorkleturpakker og estimerte priser

Nå, hvis du vurderer å bestille en turpakke, her er de estimerte prisene for hver snorkletur:

plasseringSnorkletur Pris per person
Akumal800-1200 kr
Cozumel500-700 kr
Isla Mujeres800-1200 kr
Playa del Carmen700-1000 kr
Puerto Morelos300-500 kr
Punta Nizec (and Underwater Museum)500-700 kr
Tulum (med Cenote Snorkling)1000-1500 kr

I tillegg til disse grunnleggende pakkene, kan du nyte tilbud og rabatter hvis du bestiller en flerdagers snorkletur. Det er også best å bestille disse turene når været er ideelt for snorkling. Les Når er det best å snorkle i Cancun?

Derfor, hvis du ønsker å tilbringe et par dager med å snorkle rundt de vakre stedene i Cancun og hele Quintana Roo, kan du benytte deg av noen pakker og spare noen få dollar i stedet for å bestille en pakke per dag.

Konklusjon

I et nøtteskall kan du alltid snorkle gratis på strendene i Cancun. Imidlertid følger det med risiko, og du får ikke nyte det beste av det denne byen har å tilby til snorklere. Derfor er det beste alternativet alltid å benytte deg av en snorkleturpakke. På denne måten kan du holde deg trygg og veiledet mens du nyter det beste av det marine livet i Cancun og de nærliggende områdene.

Hvis du fortsatt vil vite om det er verdt å besøke Cancun for å snorkle, kan du lese artikkelen vår Er snorkling i Cancun verdt det?

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico