Kan man drikke vannet på Cozumel?

Når det kommer til å reise, er det mange spørsmål som må stilles og besvares før man skal bestemme seg for reisemål. En av de viktigere blant dem er ‘Kan jeg drikke vann fra springen, eller må jeg planlegge en alternativ kilde til væske og hydrering?’

Å drikke vannet på Cozumel er ikke å anbefale da dette kan gjøre deg meget syk. Dette skyldes at vannet fra springen er veldig forurenset.

Denne artikkelen vil ta for seg bekymringene som finnes for å drikke lokalt vann fra springen i Cozumel, Mexico.

Kan man drikke vannet på Cozumel

Kan jeg drikke springvannet i Cozumel?

Å drikke vann fra springen i Cozumel – eller noen av områdene rundt – anbefales ikke.

Selv lokalbefolkningen som har bodd der hele livet foretrekker å drikke flaskevann. På hotellene er det vanligvis renset vann eller vannrensedispensere med 5-liters beholdere

Hvorfor anses det som utrygt å drikke springvann?

Vann fra springen og vanlig rennende vann som ikke blir renset og filtrert.

Noe vann behandles med klorering, men det er langt fra samme rensenivå som de fleste vannkilder i USA er underlagt.

På grunn av dette er mange vannkilder i Cozumel forurenset med bakterier og andre ting som har en tendens til å forårsake tarmproblemer.

Er det mulig å bli vant til vannet?

Det sies at ikke en gang lokalbefolkningen som har bodd der hele livet er immune mot effekten av å drikke forurenset vann. De fleste lokalbefolkningen drikker flaskevann, fruktjuicer og alkoholholdige drikker fremfor vann fra springen.

Hva skjer hvis du drikker vann fra springen i Cozumel?

Å drikke vann fra springen kan føre til at du blir ekstremt syk. Symptomer inkluderer diaré, magekramper, dehydrering og andre symptomer.

På mange måter vil forurenset vann indusere en form for matforgiftning. Siden det ikke er noen garanti for kvaliteten på filtreringen du får fra kranen, er det best å unngå det helt.

Er det en måte å forhindre gastrointestinal sykdom på hvis jeg drikker vann fra springen eller en annen usikker kilde?

Bortsett fra å holde seg til flaskevann eller alternative væskekilder, er det beste alternativet å sørge for at tarmen din er i topp helse, sammen med immunsystemet.

Probiotika, vitaminer og mineraler for å fremme indre helse kan bidra til å avverge potensielle negative konsekvenser hvis du ved et uhell får i deg forurenset vann.

Hvis du begynner å føle deg syk, prøv å drikke noe for å hjelpe mot kvalme, som Pedialyte eller en annen elektrolytt- og næringstung drikke.

Hvilke andre forholdsregler kan jeg ta?

Vask alle ferskvarer du får før du spiser det.

Vask hendene ofte, og ha med deg en flaske desinficeringsmiddel.

Om du er glad i frisk frukt eller tropisk mat, vær litt forsiktig de første par dagene til maven din er litt mer vant .

Hvis du ikke er sikker på noe, rådfør deg med de lokale.

Hva skjer hvis jeg drikker springvannet på et feriested eller et hotell?

De fleste feriesteder og hoteller tilbyr flaskevann for gjestene og fraråder gjestene å drikke vannet direkte fra springen.

Hvis du velger å drikke vann fra springen så vil du risikere å bli veldig syk.

Kan jeg lage mat med vann fra springen i Cozumel?

Selv om det ikke er trygt å drikke vannet, så kan du likevel lage mat med vann fra springen i Cozumel. Du må bare koke opp og la det koke i minst 5 minutter. Fem minutter ved en rullende koking vil drepe de fleste forurensninger i vannet og gjøre det relativt trygt å bruke.

Kan jeg bruke is i drinkene mine i Cozumel?

Det er ingen grunn til ikke å ha is i drinkene,

De fleste hoteller og restauranter vil bruke vann fra rensede kilder, som flaskevann eller spesielle filtreringssystemer, for å lage isen, så det burde være trygt.

På den annen side vil du ikke bruke is rett fra kranen.

Hvis du er usikker på hvor isen kommer fra eller hvilken vannkilde som brukes, spør noen så du er sikker.

Som et kompromiss, hvis du vil ha en kald drink, men ikke vil risikere forurensning, kan du bruke isen i en kjøler eller en bøtte og kjøle ned drinken på den måten. Bare pass på at du unngår å få smeltet is eller vann i selve drikken.

Kan jeg dusje og børste tennene mine med vann fra springen i Cozumel?

For å børste tennene dine, vil nok det aller beste være å bruke flaskevann. Selv om du er veldig forsiktig, så er sannsynligheten stor for at du kommer til å svelge noe av vannet.

For å dusje kan du bruke vanlig vann rett fra springen. Den eneste bekymringen er å sørge for at du ikke får noe i munnen og nesen mens du vasker.

For å være trygg anbefaler noen reisenettsteder å holde ansiktet unna dusjvannet og enten vaske ansiktet med en våt klut senere eller bruke flaskevann eller filtrert vann for å vaske ansiktet og håret.

Betyr de potensielle forurensningene i vann at jeg også bør unngå lokale produkter?

Det er ikke noe problem med å spise de lokale fruktene og grønnsakene, så lenge du er forsiktig.

De fleste restauranter, hoteller og feriesteder vil sørge for at frukten og grønnsakene de serverer er trygge for deg.

Hvis du vil kjøpe noen lokale frukter på markedet for å nyte på hotellet eller andre steder, sørg for å rengjøre dem grundig, og ikke bare skylle dem under kranen heller.

Vannet fra springen i Cozumel er ikke noe du vil få i deg med mindre du vil risikere å føle deg syk i noen dager, men det betyr ikke at du ikke kan nyte ferien din – og det lokale kjøkkenet – mens du er der. Så lenge du er forsiktig, så bør dette gå helt greit.

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico