Kan man kjøre båt fra Florida til Cancun?

Mexico og USA er forbundet med land, men hvis du besøker Cancun, vil det ta dager å nå. Selv om fly er den vanligste reisemåten, lurer du kanskje på om sjøreise er mulig. Derfor, hvis du vil spare penger på flyreiser og tid på å kjøre, kan du kanskje lure på om du kan ta en båt fra Florida til Cancun.

Du kan alltid kjøre båt (ferge) fra Florida til Cancun hvis du ikke vil kjøre bil eller bestille fly. Det er en vanlig rute med ferger som går frem og tilbake fra Florida til Yucatan-havnene Progreso eller Puerto Morelos. Derfra kan du reise til Cancun til lands eller til sjøs.

Den vanlige fergeplanen gjør det til et levedyktig alternativ for reisende fra USA som ønsker å nyte de vakre strendene og stedene i Cancun og resten av Yucatan. Det er ikke så dyrt som å fly og ikke så lenge som å kjøre. Nå, hvis du planlegger å reise til sjøs, er denne artikkelen for deg.

Her vil vi dekke alt du trenger å vite om å ta en ferge fra Florida til Cancun. På denne måten kan du spare litt tid ved å unngå en lang kjøretur og litt penger ved å unngå en flytur.

Kan man kjøre båt fra Florida til Cancun

Om Fergen

Fergen som seiler over Mexicogolfen fra Puerto Morelos eller Progresso til Tampa i Florida og frem og tilbake er kjent som The Scotia Prince.

Scotia Prince er en ferge som er 485 fot lang og kommer med åtte dekk. Den kan ta opptil 1130 passasjerer og 220 kjøretøy. Denne fergen har også 322 lugarer.

De mange funksjonene inkluderer et kasino, en skjønnhetssalong for begge kjønn, et boblebad, live underholdning, shopping og en god restaurant.

Denne fergetjenesten kalles The Yucatan Express, og den tilbyr service mellom Tampa i Florida og Yucatan-havnene Puerto Morelos og Progreso i Mexico. Fra Puerto Morelos kan du reise til lands i 33 kilometer for å nå Cancun.

Rute

Scotia Prince eller Yucatan Express har avgang fra Tampa Ports terminal 7 på tirsdag og fredag og Puerto Morelos på onsdag og søndag.

Når du går tilbake fra Progresso, Mexico, til Tampa, Florida, stopper fergen i Morelos og reiser videre til Tampa.

Scotia Prince (eller MS Scotia Prince) er et skip som seiler i sommermånedene fra Portland i Maine til Yarmouth i Nova Scotia.

Når du reiser fra Tampa til Progreso, tar skipet biler, busser, lastebiler og andre kjøretøy. Det kan også ta tusenvis av passasjerer.

Tid

Generelt er seilingstiden til The Scotia Prince eller The Yucatan Express 36 timer for en enkelt tur.

Det tar 36 timer fra Tampa til Progreso og ytterligere 36 timer fra Puerto Morelos til Tampa.

En annen ting å merke seg er at fergens opphold i havn varierer fra rundt 4-11 timer. Derfor, hvis du bestemmer deg for å kjøre bil eller kjøre ferge, er sistnevnte mer levedyktig.

For å vite mer om å kjøre til Cancun, les artikkelen vår Kan du kjøre til Cancun fra USA?

Avstand

Fergen går fra Tampa til Puerto Morelos på rundt 777 nautiske mil eller rundt 894 eller 1439 kilometer. Som sådan tar reisetiden rundt 36 timer.

Hvis du reiser over land til Cancun fra Progreso, vil avstanden være rundt 212,9 miles eller 342,7 kilometer, som tar omtrent fem timers kjøring.

Kostnad

Kostnaden for fergeturer fra Florida til Progreso i Yucatan starter på 650 kr. Du kan imidlertid betale så mye som 4050 kr hvis du velger luksuriøse suiter under den 36 timer lange reisen.

Hvis du bestiller tur-retur-billetter, forvent rundt 1200 kr per person, som kan gå opp til så mye som 7500 kr hvis du vil ha luksussuitene.

Selvfølgelig må du betale for mat, så det er best å legge det til budsjettet. Noen prøver å spare penger ved å snike mat for hele turen. Det er økonomisk og den beste veien å gå hvis du reiser på et budsjett.

Du må også forvente høyere avgifter hvis du planlegger å ta med deg en bil. Når du tar med bil, er startprisene rundt 3000 kr for en tur-retur-billett.

Konklusjon

Totalt sett er det mulig å ta en båt fra Florida til Cancun, men ikke direkte. Du kan vanligvis reise fra Tampa i Florida og seile gjennom Mexicogulfen for å nå Progreso eller Puerto Morelos. Deretter, fra havnene, kan du reise over land for å nå Cancun.

Reisetiden er generelt kortere enn å kjøre fra USA til Cancun. Dessuten er kostnadene rimeligere sammenlignet med å bestille en flyreise. Den er også ideell hvis du vil ha med deg bilen. Hvis du vurderer å kjøre bil, vil du kanskje vite mer ved å lese artikkelen vår Er det trygt å kjøre i Cancun?

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico