Kan man reise til Cancun hvis man ikke snakker spansk?

En av de viktigste bekymringene ved å reise til et annet land er om man trenger å lære områdets lokale språk. For eksempel, mens Cancun høres ut som et utmerket sted for en ferie, kan det hende du holder tilbake fordi byen ligger i Mexico, og du må snakke spansk.

Som et turistmål snakker og forstår Cancuns folk engelsk. Som sådan trenger du ikke å bekymre deg for ikke å kunne snakke og forstå spansk siden du kan kommunisere med lokalbefolkningen på engelsk. Selv om du ikke snakker et eneste spansk ord, vil du komme overens og nyte en ferie i byen uten problemer.

Enten du allerede planlegger en ferie i Cancun eller fortsatt prøver å bestemmer deg, er denne artikkelen for deg. Her vil vi dekke eventuelle bekymringer angående Cancuns språk og dine spanskkunnskaper om du skal besøke denne meksikanske byen.

Kan man reise til Cancun hvis man ikke snakker spansk

Tales engelsk i Cancun?

Selv om det offisielle språket i Cancun er spansk, snakker og forstår de fleste lokale her engelsk, i det minste til en viss grad.

En annen ting som er verdt å merke seg er at Cancun er et turistmål, og de fleste av turistene er fra USA.

Som sådan kan du være trygg på å vite at de fleste av menneskene du vil møte under oppholdet i Cancun vil forstå deg hvis du prøver å kommunisere på engelsk.

Dessuten vil noen til og med forstå andre språk, som fransk, italiensk og tysk.

Imidlertid vil de fleste forstå engelsk, så hvis du snakker slikt, trenger du ikke å bekymre deg for det.

Hvor stor prosentandel av Cancun snakker engelsk?

Nesten 99 prosent av folk i Cancun snakker engelsk eller forstår det i det minste til en viss grad. Dette gjelder spesielt Cancun Hotel Zone, da de fleste lokalbefolkningen, og til og med turister, snakker engelsk.

Typiske språk som brukes i Cancun

De fleste i Cancun er tospråklige, noe som betyr at de snakker to språk. Likevel, avhengig av området, finner du tre spesifikke språk i byen. Disse tre er spansk, engelsk og maya.

Spansk

Når du besøker Cancun, vil du se at det meste av skiltingen er skrevet på spansk. Som sådan er det best å kjenne til noen grunnleggende tegn for å bli kjent.

Men siden bokstavene stort sett er like, kan du lese hver uten problemer. Skiltene er også ganske tydelige, så du vet hva hver betyr.

Engelsk

Lokalbefolkningen i Cancun vil ønske deg velkommen så snart du går av flyet og før du forlater flyplassen, og alle snakker engelsk. Denne vil umiddelbart lindre tankene dine hvis du er bekymret for at du ikke er kjent med spansk eller at kunnskapen din om det ikke er mye.

Å forstå engelsk er en god tilnærming for dem å samhandle med besøkende, da det er en potensiell inntekt for mange innbyggere i Cancun. Varene er merket på både spansk og engelsk på turiststeder.

Likevel er noen av Cancuns mest kjente kjedebedrifter og spisesteder så kjente at de ikke krever tospråklig skilting.

Maya

En gang i blant vil du høre noen som morsmål av det utdødde mayaspråket som snakker seg imellom. Det er forbløffende å tenke på at det er bevart og fortsatt er i bruk i dag.

Folk som fortsatt kommuniserer på Maya er symboler på Mexicos rike kulturarv, spesielt på Yucatan, der Cancun ligger.

Hvilket nivå av spansk trenger man i Cancún?

Et besøk til Cancun krever ikke utmerket kunnskap om å snakke spansk. Du kan klare deg uten å kunne et eneste spansk ord.

Hvis det er én ting å merke seg, er symbolene og skiltene rundt Cancun på spansk, men de er ganske åpenbare at du vet hva de betyr fra et enkelt blikk.

Selvfølgelig er det alltid høflig å snakke det lokale språket i byen, men hvis du ikke kan det, er det ikke et problem. Du kan imidlertid alltid lære en ting eller to, for eksempel å si takk eller hilse på noen på spansk.

Viktige spanske ord for å hjelpe deg rundt Cancun

Du kan bruke timer på å lære litt spansk hvis du planlegger å besøke Cancun. Men som jeg nevnte, er det valgfritt å vite hvordan man snakker spansk.

Imidlertid kan disse essensielle ordene og hilsenene hjelpe deg, spesielt når du møter noen med liten kunnskap om engelsk.

Grunnleggende hilsener

Å hilse på noen med et enkelt ord og et smil er en fin gest. Dessuten er det like uhøflig å vende seg bort fra noen som starter en diskusjon. Å huske noen enkle hyggelige ting vil hjelpe deg med å kommunisere riktig:

 • Hei – Hola
 • Farvel – Adios
 • God morgen – Buenos Dias
 • God ettermiddag – Buenas tardes
 • God kveld – Buenas noches

Høflighetsord

Det er alltid best å kommunisere med høflighet. Selv om du snakker engelsk hele tiden, vil det alltid bli verdsatt å legge til noen høflighetsord når du snakker.

 • Por favor – vær så snill
 • Gracias – Takk

Grunnleggende tall

De fleste i Cancun ville kunne de grunnleggende tallene på engelsk. Noen tilfeller vil imidlertid skje når de snakker tall på spansk, og det er ideelt for deg å i det minste ha en ide om hva de vil si.

Kunnskap om grunnleggende tall er viktig, spesielt siden det er relatert til utgifter, avstand og andre ting.

 • En – uno
 • To – dos
 • Tre – tres
 • Fire – cuatro
 • Fem – kvede
 • Seks – seis
 • Seven – siete
 • Åtte – ogo
 • Nine – nueve
 • Ti – diez
 • Tjue – veine
 • Tretti – treinta
 • Førti – cuarenta
 • Femti – cincuenta

Områder der grunnleggende spansk vil hjelpe

Selv om vi allerede har fastslått hvordan det ikke er nødvendig å snakke spansk i Cancun, kan det være anledninger når du skulle ønske du kunne litt flere ord enn det grunnleggende. I tillegg til generell vennlighet og høflighet, vil det hjelpe å snakke spansk i disse områdene.

Utenfor Cancun

Mens Cancun er et turistmål, kan du finne noen dagsturer til nærliggende områder interessante. Når du besøker disse forstadsområdene, må du snakke for transitt og, mer enn sannsynlig, for bespisning. Derfor kan det å forstå noen få viktige ord bare forbedre reisen din hvis du planlegger å reise til et av disse stedene.

Lokale markeder

I hele Cancun finner du flere lokale markeder og butikker. De fleste du finner i disse områdene kan litt engelsk. Men fordi noen mennesker ikke er fra Cancun, kan de bare noen ganger snakke engelsk.

Det er mye pruting på markedsplasser, og produkter er noen ganger merket med noe annet enn prissetting. Som sådan kan du diskutere dette på spansk. Ved å gjøre det kan du få transaksjonene dine til å gå smidigere.

Konklusjon

Som turistdestinasjon streber Cancun etter å være et sted hvor alle slags turister vil nyte og slappe av, og det siste de vil ha er at turister holder tilbake fra å besøke siden de ikke kan spansk.

Selvfølgelig vil litt spansk hjelpe deg å blande og samhandle med lokalbefolkningen bedre. Det er imidlertid ikke noe du trenger å bekymre deg for mye for. Uansett om du snakker spansk eller ikke, kan du være trygg på at du vil nyte oppholdet ditt i Cancun.

Nå, hvis du allerede har bestemt deg for å besøke Cancun, lurer du kanskje på hva du kan gjøre mens du er på ferie. For å vite mer, les artikkelen vår Hva skal jeg gjøre i Cancun?

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico