Når er det best å snorkle i Cancun?

Været og årstiden spiller en viktig rolle når det kommer til snorkling. En regntid kan generelt føre til mørkere himmel og mindre sollys, noe som gir et dempet utseende av undervannsscenen du liker fra snorkling. Hvis du besøker et vakkert sted som Cancun for å snorkle, bør du vite den beste tiden.

Den beste tiden å snorkle i Cancun er fra mars til august. Generelt er vannet i Cancun på det kaldeste i februar og mars. Men i slutten av mars er det vanligvis utholdelig. Den varmeste temperaturen i Cancun-vannet er vanligvis mellom juli og oktober.

Denne artikkelen vil diskutere den beste tiden å snorkle i Cancun og svare på noen relaterte spørsmål. På denne måten kan du finne ut når det er best å bestille oppholdet ditt i Cancun, spesielt hvis du vil ha det beste snorkleværet og opplevelsen.

La oss komme i gang!

Når er det best å snorkle i Cancun

Hva er det ideelle været for snorkling i Cancun?

Det ideelle været for snorkling er alltid sol, med klar himmel og rolig vann. I dette været kan du nyte livet i havet i livlige farger, og du kan generelt sett ha en bedre snorklingutsikt.

Du kan imidlertid også nyte snorkling med lett vind og litt overskyet himmel. Dette været fører til kjølige vanntemperaturer for snorkling, noe som gir deg en mer behagelig opplevelse.

Hvis du snorkler i Cancun, kan du alltid nyte solfylt vær (med mindre du besøker i regntiden). Som sådan er det alltid best å planlegge ferien i Cancun i den tørre årstiden for å ha en bedre sjanse til en hyggelig snorklingopplevelse.

Kan du snorkle på en overskyet dag?

Selv om det er best å snorkle med klar himmel, kan du alltid snorkle selv på en overskyet dag. Overskyet vær påvirker ikke snorkling mye. Men hvis det er tungt overskyet og fører til mørkere omgivelser, kan det hende du ikke synes det marine livet er morsomt for snorkling.

Under slikt vær vil du finne fargene mer dempet, og du vil finne det utfordrende å se på lang avstand. Men hvis du snorkler på de gode stedene i Cancun, kan du finne mye marint liv å nyte, selv på en overskyet dag.

Kan du snorkle hvis det regner?

Du kan alltid fortsette å snorkle selv om det regner. Lett eller moderat regn påvirker vanligvis ikke opplevelsen av snorkling.

Men hvis regnet kommer med sterk vind eller til og med stormer, kan det føre til at havbunnen røres opp og til og med føre til strømforandringer.

Videre kan det føre til elveavrenning, farlige tidevannsforhold og redusert sikt ved snorkling. Av denne grunn er det alltid best å gjøre en værsjekk når du planlegger en snorkleopplevelse.

Noen snorkleturfirmaer vil også ønske å fortsette selv under dårlig vær. Hvis du er ukomfortabel med slikt, har du alltid rett til å omplanlegge opplevelsen.

Er det bedre å snorkle ved høy- eller lavvann?

Hvis du kan velge mellom høyvann eller lavvann, er det alltid best å velge lavvann. Lavvann gir deg et grunnere snorklested, noe som gir deg nært og klart marint liv å nyte.

Vanligvis spiller ikke tidevannet en viktig rolle i snorkling. Det du i stedet bør vurdere mest er temperaturen og årstiden, da det vil være årsaken til værforholdene og kan påvirke hele snorkleopplevelsen.

Når på året er vannet roligste i Cancun?

Rolige vann forbedrer snorkleopplevelsen, og hvis du er i Cancun, er vannet roligst fra juli til oktober. Likevel, siden september og oktober er de mest regnfulle månedene i Cancun, er juli og august fortsatt det beste alternativet for en bedre snorklingopplevelse.

Disse månedene er også den beste tiden for fiske. Hvis du vil vite mer om denne aktiviteten i Cancun, les Fiske i Cancun.

Når er den verste tiden å snorkle i Cancun?

Den verste tiden å snorkle i Cancun er i orkansesongen, vanligvis fra juni til november. Dessverre er orkansesongen også på sitt verste i september og oktober, så det er best å unngå å besøke Cancun i løpet av disse månedene hvis du vil ha den beste snorkleopplevelsen.

Det er en økning i gjennomsnittlig nedbør i juni, et fall i juli og august, og en økning i september og oktober på mer enn åtte tommer.

Quintana Roos uslåelige vær gjør Cancun til et snorklingparadis og bidrar til dets rykte. Likevel, hvis du trenger å unngå bestemte tider, bør du unngå månedene juni til november, som er toppen av orkansesongen.

Er off-season ideell for snorkling i Cancun?

Hvis du har et budsjett, er du sannsynligvis interessert i å besøke Cancun i lavsesongen. Det er imidlertid ikke den beste tiden å gjøre det i Cancun hvis du vil snorkle.

Selv om prisen på overnatting, flyreiser og andre avgifter er lavere i lavsesongen, kan det hende du ikke finner det et passende tidspunkt for snorkling.

I lavsesongen er temperaturen, nedbøren og luftfuktigheten på topp. Dessverre er ikke slikt vær og årstid det beste for snorkling.

Den beste måneden å besøke er mai hvis du vil nyte rabattene og tilbudene fra lavsesongen mens du fortsatt nyter litt snorkling.

Mai er ikke den beste måneden å snorkle i Cancun, men været er allerede utholdelig, og du kan nyte et rikt marint liv i løpet av denne måneden.

Månedene mellom desember og april regnes som de beste for en ferie og for snorkling i Cancun også. Været er nesten perfekt i disse månedene, og du kan finne billige flyreiser, transport, utflukter og rompriser!

Beste tid å snorkle med hvalhaier i Cancun

Hvis du vil snorkle for å se noen hvalhaier i Cancun, er det beste alternativet å gjøre det fra juni til september. I løpet av disse månedene er temperaturene rundt 30 grader celsius, noe som inviterer til flere hvalhaier nær Cancun og andre nabokyster.

For å glede deg over å se hvalhaiene migrere i antall, bør du besøke Cancun mellom januar og mars. I løpet av denne tiden kan du finne hvalhaier som migrerer til sentrale Mexico.

Konklusjon

Totalt sett er mars til august de beste månedene å snorkle i Cancun. Mens du også kan snorkle i de andre månedene, er det best å unngå månedene juni til november, da det er toppen av orkansesongen. Som alltid er det best å sjekke været når du bestiller et snorkelturselskap. På denne måten kan du nyte den beste snorklingopplevelsen i Cancun. Nå, hvis du vil vite om andre aktiviteter du kan glede deg over i Cancun, les Hva skal jeg gjøre i Cancun?

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico