Når er orkansesongen i Tulum?

En av de mange bekymringene vi ønsker å vite om når du reiser, er været. For eksempel, i tropiske byer og byer som Tulum, vil du se stedet på sitt beste: den solrike og tørre årstiden. Du vil også unngå å besøke i orkansesongen, men når skjer denne sesongen i Tulum, lurer du kanskje på?

Orkansesongen i Tulum starter i juni eller september og kan vare til de siste dagene av november. Merk at orkaner er sjeldne i Tulum, og du kan fortsatt nyte byen i slike måneder. Likevel er det best å planlegge reisen de siste ukene av november til mai.

Som alle andre destinasjoner påvirker orkansesongen Tulums turisme. For eksempel vil du finne mange gode tilbud på Tulums hoteller og feriesteder i løpet av sesongen, siden disse månedene er de minst besøkte tidene. Slike ting og mange flere tilbud er verdt å merke seg denne sesongen, så fortsett å lese da vi viser deg mer.

La oss ta en dypere titt!

Når er orkansesongen i Tulum

Er orkaner vanlig i Tulum?

Selv om juni til november regnes som orkansesong i Tulum, er det ikke forventet orkankatastrofer. Likevel, hvis det er orkaner som vil ramme byen, vil det sannsynligvis gjøre det i løpet av september og oktober.

Her er noen fakta for å gi deg en ide om hvor sjeldne orkaner oppstår i Tulum. I løpet av de siste tiårene har bare to orkaner skjedd i Tulum.

Den siste er orkanen Grace som inntraff i august 2021, og orkanen Emily, som inntraff i juli 2005. Av denne grunn bør du ikke bekymre deg hvis du bare er tilgjengelig for å reise til Tulum i løpet av disse månedene.

Er det trygt å besøke Tulum i orkansesongen?

Som nevnt tidligere, trenger du ikke å bekymre deg for å besøke Tulum i orkansesongen siden orkaner er sjeldne.

Selvfølgelig er det ikke den beste tiden å besøke Tulum siden denne sesongen kan inneholde hyppige regn, noe som betyr at himmelen kan være ganske overskyet. Likevel forblir det trygt fra de direkte virkningene av orkaner, hvis det noen gang skulle oppstå.

Hvis det er noe annet å bekymre seg for i Tulum i orkansesongen, vil det være mygg. Disse insektene kan være aktive under regnværsdager, mest i løpet av denne sesongen.

Hvis du vil vite mer om disse insektene og hvordan du skal håndtere dem under oppholdet i Tulum, sjekk ut artikkelen vår: Er det mygg i Tulum?

Bør du besøke Tulum i orkansesongen?

Hvis du vil nyte det beste Tulum kan tilby, bør du ikke besøke i orkansesongen. Det er imidlertid noen fordeler du kan nyte i løpet av denne tiden.

Orkansesongen i Tulum er for eksempel ikke høysesong. Derfor tilbyr mange hoteller og feriesteder i byen utmerkede tilbud og lavere priser sammenlignet med høysesong. Det samme gjelder alle aktiviteter og reservasjoner som kan koste høyere om sommeren.

Hvis du planlegger å besøke Tulum, men har et stramt budsjett, kan denne sesongen passe deg. Foruten dette tipset, kan du fortsatt finne måter å bruke mindre på under oppholdet i Tulum. For detaljert informasjon, sjekk artikkelen vår om Hvordan gjøre Tulum på et budsjett?

En annen ting er at du vil nyte stedet med færre folkemengder (hvis du foretrekker det), og du kan til og med nyte noen turiststeder for deg selv noen ganger.

Kort sagt, orkansesongen er kanskje ikke den beste tiden, men det er ikke så risikabelt hvis du vurderer orkankatastrofer. I tillegg, hvis du vurderer å besøke Tulum i løpet av denne tiden, kan du bruke mindre enn du ville gjort i høysesongen.

For å gi deg en generell idé, her er noen fordeler og ulemper ved å besøke Tulum i orkansesongen:

Fordeler med å besøke Tulum under orkansesongen:

  • Nyt stedet med færre folkemengder
  • Få gode tilbud på bestillinger og overnatting

Ulemper med å besøke Tulum under orkansesongen:

  • Været kan besøkes med regn
  • Utsikten kan også være overskyet eller overskyet mesteparten av tiden
  • En orkan kan påvirke reisene dine (det forekommer ganske sjeldent)

Nå, hvis du ønsker å besøke Tulum i orkansesongen, anbefaler vi å gjøre det i løpet av novembers siste uker. Her er hvorfor:

Beste tiden i orkansesongen å besøke Tulum på

Mens november fortsatt faller under orkansesongen, er det ikke så risikabelt og regnfullt sammenlignet med å reise i september eller oktober.

Denne måneden er når orkansesongen slutter og den tørre sesongen starter. Som sådan kan du fortsatt nyte fordelene ved å få utmerkede avtaler og færre publikum mens du unngår regntiden og nyter en klar og solrik himmel.

Også den påfølgende måneden, desember, regnes allerede som høysesong, så overnattingsprisene vil øke drastisk.

Orkansesongen betyr ikke at du bør hoppe over Tulum i november. Men hvis du planlegger å besøke Tulum denne måneden, vil du ikke møte noen orkaner.

Hva er de beste månedene å besøke Tulum?

Tulum

Hvis du vil se Tulum på sitt beste, vil de beste månedene å besøke være fra februar til mai. I løpet av disse månedene kan du nyte klar himmel og varmt vær. Men hvis du ikke foretrekker varmt vær, er desember den kjøligste måneden i denne byen.

Disse månedene kan være høysesong, og prisene på hoteller og overnattingssteder er høyere enn under orkansesongen. Videre kan du forvente overfylte strender, restauranter og andre turiststeder.

Likevel vil du sette pris på å se det karibiske vannet på sitt beste og nyte hvert turiststed i Tulum uten problemer eller skuffelse.

Les om: Beste tiden å besøke Tulum på

Konklusjon

Orkansesongen i Tulum er ikke den beste tiden for turister. Selv om orkaner sjelden forekommer i byen, gjør regntiden og hyppig overskyet vær denne tropiske byen lite tiltalende for noen mennesker. Imidlertid er det fortsatt et ideelt valg for noen med færre folkemengder og gode tilbud.

Det hele koker ned til dine preferanser. Om du besøker Tulum i orkansesongen eller ikke er opp til deg. Tulum vil tross alt alltid ha noe å tilby uansett årstid.
Nå, hvis du vil lære mer om å besøke Tulum, så kan denne artikkelen være til nytte: Hvor mye koster mat, drikke og øl i Tulum?

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico