Når kan du se skilpadder i Akumal?

Få ting er vakrere enn å oppleve det innfødte dyrelivet mens du reiser eller er på ferie, men du må sørge for at du er på besøk mens de er rundt og aktive. Så når kan du se skilpadder i Akumal?

Du kan se skilpadder i byen Akumal hele året, selv om de er mer sannsynlig å være på strendene om sommeren. Hekkesesongen for skilpadder er fra mai til rundt juni, som er når de tilbringer mer tid på land. Selve stranden er åpen fra 9:00 til 17:00, og det er best å prøve å besøke tidlig på dagen.

Les videre i denne artikkelen for å finne ut alt du trenger å vite om skilpaddene i Akumal og hvordan du kan øke sjansene dine for å komme nært og personlig med disse vakre dyrene.

Når kan du se skilpadder i Akumal?

Er det skilpadder i Akumal?

Grønne havskilpadder er blant de største havskilpadder på planeten, og de er et stadig mer sjeldent syn å se. De anses offisielt som en truet art av International Union for Conservation of Nature, selv om antallet antas å øke sakte.

Heldigvis kan du fortsatt se disse vakre skapningene i Akumal i Mexico, hvor de tilbringer mye tid. Byen Akumal ligger på den meksikanske Riviera Maya, og den er kjent for sine skilpadder. Turister reiser fra miles rundt for å se dem nesten hver dag.

Akumal-bukten er hjemsted for hundrevis av skilpadder gjennom hele året, noe som gjør den til et av de få stedene rundt om i verden hvor de kan bli pålitelig funnet. Navnet på byen betyr egentlig «skilpaddenes sted»!

Hvor kan du se skilpadder?

Byen Akumal ligger mellom Playa Del Carmen og Tulum, og det er det perfekte stedet å besøke hvis du vil se skilpadder. Den nærmeste flyplassen er Cancun internasjonale lufthavn, som ligger bare 1,5 time nordover.

Kanskje du lurer på dette: Kan du kjøre til Cancun fra USA?

Skilpaddene bruker selv mye tid på å svømme i havet, men de klatrer opp på strendene også. Du kan svømme ut fra stranden og håpe å få øye på en skilpadde, eller du kan betale for å dra på en tur som tar deg til de mer befolkede områdene.

Det er svært viktige retningslinjer du må følge for å være sikker på at du respekterer skilpaddene. Du kan ikke røre skilpaddene, og du må alltid holde rimelig avstand. De må ha nok plass til at de kan fortsette å svømme uavbrutt.

Hva er den beste tiden å se skilpadder i Akumal?

Selv om skilpaddene kan finnes i Akumal hele året, er det visse tider når du er mer sannsynlig å se dem. Fra mai til rundt juni er skilpaddenes reir, så de tilbringer mer tid faktisk på stranden.

Akumal Beach i seg selv er bare åpen fra 9:00 til 17:00, så du må sørge for å reise dit i disse tidene.

De fleste anbefaler at du prøver å se skilpaddene tidlig om morgenen når det er mer sannsynlig at de er ute og reiser. Det er også en god idé å prøve å ankomme området før middag når folkemengdene begynner å bli litt større.

Det er mye lettere å se skilpaddene på en lys, solrik dag uten for mye vind fordi du vil at vannet skal være så stille og klart som mulig! Det er en annen grunn til at det er best å komme dit tidlig. Når flere båter er i vannet, blir den fine sanden på havbunnen rørt opp, noe som gjør det vanskeligere å se skilpaddene.

Hvor mye koster det å snorkle med skilpadder i Akumal?

Det er mange forskjellige private snorkelturer som du kan velge mellom i Akumal, og prisene varierer veldig avhengig av sesong. Tilgang til hovedstranden koster rundt 100 pesos (60 kr), og selve snorkleturene koster vanligvis rundt 450 pesos per person (220 kr).

Du kan bestille på forhånd, men du vil også møte mange forskjellige reiseledere og billettselgere på stranden når du ankommer.

Kan du se skilpaddene fra en båt i Akumal?

Hvis du ikke har lyst til å bade, er det også muligheter for båtturer på Akumal. Turer koster ofte mellom 500 og 700 pesos (250-350 kr), og vannet er generelt klart nok til at du kan se skilpaddene uten å komme inn selv.

Du må imidlertid sørge for at du vet hva du betaler for før du bestiller, siden noen av båtturene er enveisturer som vil slippe deg av og la deg ta deg tilbake.

Kan du svømme med skilpadder i Akumal uten en tur?

Skilpadde i Akumal

Selv om du trenger å betale en liten avgift for å få tilgang til stranden, kan du teknisk sett svømme med skilpaddene uten å betale for en tur. Dessverre vil du kun kunne svømme i bestemte deler av vannet når du ikke er på tur, og dette er generelt stedene med færre skilpadder.

For å gi deg selv den beste sjansen til å se skilpadder, er det vanligvis best å betale for en tur slik at du kan svømme i områdene der de tilbringer mesteparten av tiden sin.

Vil du definitivt se skilpadder i Akumal?

Uansett hvor godt du planlegger eller hvilke turer du betaler for, er du aldri garantert å se en skilpadde. De er ville skapninger med tanker og egne planer, og noen værforhold kan gjøre det nesten umulig å se dem.

Akumal er imidlertid fortsatt et vakkert sted, og stranden er fantastisk å besøke. Å få sjansen til å svømme med noen av de sjeldneste skapningene på planeten er en ekstra bonus.

Sammendrag: Når kan du se skilpadder i Akumal?

Så når kan du se skilpadder i Akumal? Teknisk sett vil skilpaddene være der hele året, selv om du er mer sannsynlig å se dem på bestemte tider på dagen og i visse måneder av året.

Stranden ved Akumal er kun åpen fra 9:00 til 17:00, og du har større sjanse til å se skilpadder hvis du besøker tidlig om morgenen, før folkemengdene ankommer.

Når det gjelder årstider, hekker skilpaddene fra rundt mai til juni, som er da de tilbringer mer tid på stranden, selv om de kan bli funnet å svømme i vannet rundt Akumal hele året.

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico