Nattelivet i Tulum (alt du trenger å vite)

Tulum er kjent for sine pittoreske hvite sandstrender, jungel og Maya-ruiner, og alle disse tingene er morsomme om dagen. Så du lurer kanskje på hva denne byen har å tilby om natten. Heldigvis, i tillegg til disse severdighetene, tilbyr Tulum et natteliv som kan holde deg underholdt gjennom hele oppholdet i byen.

Tulums natteliv er ikke så hardcore sammenlignet med byer og steder som Cancun og Playa del Carmen. Likevel tilbyr nattelivsscenen tilfredsstillende muligheter for deilige drinker, musikk og moro, alt i en mer avslappende og chill atmosfære.

Hvis du er nysgjerrig på Tulums natteliv, har du kommet til rett sted. Her vil vi dekke alt du trenger om Tulums natteliv. Denne informasjonen inkluderer de mest anbefalte barene å besøke, stengetiden, en oversikt over stemningen og til og med noen tips for å nyte natten i denne byen.

La oss komme i gang.

Nattelivet i Tulum

Hvordan er nattelivet i Tulum?

Som nevnt tidligere, er ikke nattelivet i Tulum så intenst som de du finner i Playa del Carmen, Cancun og andre byer. I stedet er denne byens natteliv mer beslektet med amerikansk natteliv, med verdenskjente elektroniske musikkarrangementer og DJ-er som spiller i jungellignende omgivelser.

Nå som du vet hva du kan forvente med Tulums natteliv, er det neste du bør vite hvor du finner de beste barene som tilbyr slike vibber.

Hvor er barene i Tulum?

Når du diskuterer natteliv i Tulum, har du to steder å sjekke ut. Du kan enten feste på barer i byen eller nyte noen barer i nærheten av stranden.

Barer i Tulum Pueblo

Tulum Pueblo er begrepet lokalbefolkningen og turister kjenner når de snakker om selve byen. Dette området ligger på motorveien, som du vil møte hvis du er på vei sørover fra Cancun eller Playa del Carmen.

Tulum Pueblo er sentrum av byen. Du finner budsjettvennlig overnatting, billig mat og rimelige klubber og barer her. Dermed er det området hvor budsjettreisende sjekker ut når de søker natteliv når solen har gått ned.

Hvis du reiser på et budsjett, trenger du mer informasjon i tillegg til å lære om de rimelige barene i Tulum. Av denne grunn kan det være lurt å lese artikkelen vår om Hvordan feriere i Tulum billigst mulig.

Barene i Tulum Pueblo ligger på gaten som heter Calle Centauro. Denne gaten ligger midt i den største handlestripen og har en eksklave med barer og restauranter.

Midt i den største shoppingstripen er Calle Centauro en fantastisk enklave av restauranter og barer.

Barer i strandsonen

beach bar

I tillegg til sentrum finner du også barer i nærheten av strandsonen for å nyte litt natteliv. Det er bare en 10-minutters kjøretur fra puebloen til stranden.

I dette området vil du oppdage flere elegante og eksklusive restauranter. I tillegg er det boutiquehoteller på stranden, og noen tilbyr besøkende tilgang til strandklubbene sine på dagtid.

Barene i dette området finnes hovedsakelig på jungelsiden av veien, med uteservering. I motsetning til barene i Tulum Pueblo, kan barene her være litt dyrere, men de er mer tilbakelente og avslappende.

Mange restauranter og barer her kan beskrives som «rustikk chic» etablissementer hvor du kan nippe til tropiske cocktailer, knaske på tapas og lytte til EDM og salsa beats.

De beste barene å sjekke ut i Tulum

Her er en rask oversikt for å lære om de beste barene i Tulum

Chill & Rooftop BarsLivlige barer (på den mer rimelige siden)Elegante barer (på den litt dyrere siden)
Mateo’s Mexican GrillBatey Mojito & Guarapo BarCasa Jaguar
Puro CorazónSantino Bar TulumGitano
Nana Rooftop BarsLa Zebra Hotel

Her er en oversikt over de beste barene å sjekke ut i Tulum.

Puro Corazón

Puro Corazón ligger nær stranden, og har sitt observasjonsdekk for solnedgang kjent som Ciel Rose Sunset Bar. Denne baren tilbyr veganske alternativer som kokosnøttceviche.

Totalt sett er det ikke noe bedre sted å se det nattlige opptoget av farger som utspiller seg over Maya-jungelen enn dette stedet. Her kan du nyte å flyte på den milde brisen fra Karibia mens du nipper til en deilig cocktail.

Naná Rooftop Bar

Naná Rooftop Bar tilbyr en virkelig uforglemmelig opplevelse med vidstrakt utsikt og spesialdrinker. Du finner denne baren i Tulum Pueblo, og her kan du nyte flere mezcals, friske juicefrukter og urtecocktailer.

Atmosfæren er uformell og avslappet på samme tid. I tillegg til at DJen spiller elektronisk musikk og house-musikk, har denne baren en avslappet atmosfære takket være sin DJ.

Mateos meksikanske grill

Mateo’s Mexican Grill er en restaurant og bar med flere nivåer. Du kan dra nytte av takterrassen og bestille burgere, burritos eller fisketaco mens solen går ned over jungelen.

Hengekøyer er spredt rundt den nedre terrassen. Du kan ofte nyte en morsom, uformell solnedgangsfest med en DJ eller levende musikk.

Santino Bar Tulum

Hvis du vil vite hvor lokalbefolkningen liker å nyte nattelivet, kan du velge Santino Bar Tulum. På dette stedet strømmer turister og lokalbefolkningen til for å drikke, slappe av og danse til reggaetonmusikk.

Siden denne baren tilbyr et rimelig alternativ, drar mange lokalbefolkningen hit, og det er også valget for budsjettreisende som bor i Tulum.

Batey Mojito & Guarapo Bar

Batey Mojito & Guarapo Bar ligger i sentrum av Tulum Pueblo, og tilbyr ulike alkoholholdige drikker. Deres mojitos er laget med fersk sukkerrør fra en ombygd Volkswagen bille, en av de største attraksjonene.

Du kan prøve en klassisk mojito, en laget med stikkende pære, agurkbasilikum eller en morsom kombinasjon. De fleste kvelder i denne baren har levende musikk, så det er ditt valg om live musikk er noe for deg.

La Zebra Hotel

Hvis du har lyst, kan La Zebra Hotel være noe for deg. Dette hotellet tilbyr en bar på Tulums strandkant, med det karibiske hav i horisonten.

En sesongbasert pop-up, The Mulberry Project, serverer skreddersydde cocktailer og lokal mat laget av den anerkjente kokken Eleazar Bonilla. I tillegg spiller stedet litt levende musikk på fredag ​​ettermiddag, og på søndager kan du kose deg med litt salsadans.

Casa Jaguar

Hvis du er ute etter litt karibisk jungelstemning, er Casa Jaguar en trendy bar du vil sjekke ut. Denne restauranten gir ut en karibisk stemning takket være dens utendørs jungeloppsett.

Enten du vil spise, drikke eller danse, kan du gjøre det hver kveld. Imidlertid finner en jungelfest sted på bakterrassen deres hver torsdag kveld rundt kl. 23.00, så husk det hvis denne passer deg. Lokale og internasjonale DJ-er spiller elektro- og housemusikk.

Gitano

Gitano er en sofistikert restaurant med en varm mezcal-bar på baksiden og arrangerer bohemske live DJ-kvelder.

Det er ikke noe bedre sted å være på fredagskvelder enn Gitano. DJ-sett starter rundt 23.00, og dansing og drikking vil fortsette utover natten.

I tillegg arrangerer de mindre fester på fredager. Til slutt spiller liveband på søndager, onsdager og torsdager tidlig på kvelden, noe som gjør det til et fristende valg for en Tulum-middag.

Når stenger barer i Tulum?

Stengetidene til barene i Tulum er forskjellige fra hverandre. Noen barer stenger så tidlig som kl. 22.30, mens andre stenger rundt kl. 03.00. Totalt sett er gjennomsnittlig stengetid for barer rundt 01:00 til 02:00.

Tips for å nyte nattelivet i Tulum

funtime at the bar

Tulums natteliv er ofte hyggelig på grunn av sin avslappede og avslappende natur. Likevel, hvis du vil ha det beste nattelivet, kan det være lurt å vite følgende tips.

Finn ut hvilke barer du bør besøke hver dag

Mens de fleste barene i Tulum er åpne hele uken, er noe natteliv fremhevet på spesielle steder avhengig av dagene.

For eksempel er mandagskvelder generelt stille i Tulum. Så du kan nyte litt tid i en chill bar uten mye å tenke på.

På den annen side kan det være lurt å sjekke ut Battey Mojito & Guarapo Bar tirsdag og onsdag kveld siden de er aktive i løpet av den tiden.

Casa Jaguar er også stedet å besøke siden de arrangerer jungelfester på tirsdag. Til slutt, Gitano-baren er stedet du kan sjekke ut på fredager.

Betal alltid med lokal valuta

De fleste barene i Tulum aksepterer bare kontanter, så det er best å ha noen tilgjengelig. Dette tipset gjelder selv når du sjekker ut eksklusive barer.

Selvfølgelig aksepterer noen få barer dollar, men du vil ha det bedre med lokal valuta siden du vil bli overrasket over valutakursen de har rundt.

Det ville også være best om du unngår å bruke kredittkortene dine siden de fleste barer legger til noen avgifter eller tilleggsavgifter. Nå, hvis du ikke vet hvor du kan få tak i lokal valuta, her er de Beste steder å veksle penger i Tulum – med lokasjoner.

Tips er vanlig

Tips er vanlig i Tulum, så det er best at du er klar over dem før du slapper av i barer. De fleste tips varierer fra 10 til 15 prosent, så du bør tipse deretter.

Likevel, noen stolper legger til tipset til den totale regningen din, så sørg for å sjekke det før du gir tips for å se om de allerede har inkludert slike. Selvfølgelig, som tipset tidligere, er det best å bruke lokal valuta.

Bruk uformelle, men fine klær

Hvis du er en fashionista, er Bohemian chich stilen som passer Tulum. Dessuten, når du nyter nattelivet i denne byen, er det best å være i komfortable klær for å holde deg kjølig. Det er best å ikke bruke strandantrekket ditt og la hælene ligge slik at du kan bevege deg komfortabelt.

Påfør litt myggmiddel

De fleste barene i Tulum tilbyr et utendørs oppsett. Dessverre, mens brisen kan virke avslappende, er du også utsatt for insekter som mygg.

Av denne grunn er det alltid best å bruke noe insektavstøtende middel og fortsette å gjøre det under hele oppholdet i barer. Generelt er håndtering av mygg viktig informasjon å vite når du bor i Tulum. Som sådan bør du lese artikkelen vår Er det mygg i Tulum for å vite mer.

Konklusjon

Nattelivet i Tulum er ikke det samme som i byer og populære steder som Cancun og Playa del Carmen. Likevel tilbyr den sin unike tilnærming til natteliv, og mange mennesker (både turister og lokalbefolkningen) ser ut til å foretrekke denne avslappede byen for natteliv.

Med all informasjonen ovenfor håper vi du har nok innsikt til å forstå hvordan nattelivet går i Tulum. Det som gjenstår er at du drar ut dit og nyter nettene under oppholdet ditt i Tulum.

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico