Parkering i Tulum – En komplett guide

Parkering er et av de mer vanligste problemene på turistdestinasjoner, og det gjelder også Tulum. Når et sted er stappfullt av mennesker, vil du finne det utfordrende å finne et sted hvor du kan sette fra deg bilen trygt og sikkert. Av denne grunn kan du lure på parkeringen i Tulum og hvordan du skal håndtere slike ved ankomst.

Generelt er parkeringen i Tulum ganske begrenset. De fleste steder har det kun plass til noen få kjøretøy. Likevel er det ikke verdt å bekymre seg om du besøker Tulum med en bil siden de fleste reisende ikke tar med en. Så hvis du bekymrer deg for parkering, er det best å pendle i stedet for å ta med eller leie en bil.

Det er tilfeller der det er viktig å ta med eller leie en bil. Den tilbyr fleksibilitet og er praktisk når du sjekker ut destinasjoner som trenger noen minutters kjøretur. Derfor, hvis du vil vite mer om parkering i Tulum, er denne artikkelen for deg.

Her vil vi gi deg en komplett guide om parkering i Tulum. Denne informasjonen inkluderer en oversikt over parkering slik at du vet hva du kan forvente deg. Videre vil vi gi tips for å hjelpe deg fra å få parkeringsproblemer og holde bilen på en trygg og sikker parkeringsplass.

La oss komme i gang!

Parkering i Tulum

Hvordan er parkeringen i Tulum?

Som turistmål har byen Tulum plass til mange kjøretøy, både i høysesongen og lavsesongen. Likevel, som en avslappet liten by, er parkeringsplassene ganske trange, spesielt med tett beliggende etablissementer i både sentrum og byens strandside.

Siden Tulum er et kjent turistmål, har byen mange private og offentlige kjøretøyer som streifer rundt. Du finner drosjer, skyttelbusser og andre private biler.

Det betyr at byen ikke bare har trange parkeringsplasser, men du vil finne mer konkurranse om parkeringsplassene. Videre betyr det også at noen parkeringsplasser ikke er gratis å bruke.

Av denne grunn finner mange det mer praktisk å gå eller leie sykler under oppholdet, siden det er praktisk og sparer bryet med å bekymre deg for parkering.

Noen vil si at de heller betaler for en taxi hvis de ønsker å besøke et sted som er utfordrende å nå til fots. Imidlertid er drosjer i Tulum beryktet for å være korrupte og be om for mye for en billettpris.

Derfor vil det være best å vite kostnadene for en taxi for å unngå å bli dratt av. Her er en artikkel som kan hjelpe deg: Hvor mye koster Taxi i Tulum? – Med eksempler

Nå, hvis du tar med eller leier en bil under oppholdet i Tulum, foreslår vi at du parkerer den på hotellet ditt gratis mens du streifer rundt i byen og går. Tross alt er Tulum der de fleste etablissementer er enkle å nå, selv til fots.

Parkering i Tulum Town

Tulum Town, eller Tulum Pueblo (som folk flest kaller det), har parkeringsplasser på forskjellige steder. Noen parkeringsplasser eies av hoteller, mens noen er for restauranter.

Likevel, siden det er sentrum, vil du sannsynligvis finne det utfordrende å finne en plass til bilen din, siden byen alltid er overfylt. Det er også mange områder hvor parkering er forbudt.

Av denne grunn har du større sjanser for å finne en parkeringsplass nær stranden enn i selve byen.

Parkering ved Tulum Beach

Tulums strand har rikelig med parkeringsplasser, gitt at det er en gratis og offentlig strand. En slik plass vil imidlertid alltid være trang, spesielt i høysesongen.

Hvis du leter etter parkeringsplass nær stranden, er det en gate som heter Carretera Tulum Boca Paila. Her kan du parkere fritt og gå til ruinene siden de er i nærheten.

En annen ting som er verdt å merke seg for offentlig parkering er området på Tulums nordlige strender. For eksempel finner du noen offentlige parkeringsplasser nær det offentlige tilgangspunktet som ligger nær sør for Villa Pescadores. Du finner også litt plass langs grusveiene.

Hotellparkering i Tulum

Det som er bra med Tulum-hoteller er at de fleste tilbyr parker. Videre har hotellets gjester vanligvis rett til en gratis parkeringsplass.

Likevel ville det være best å dobbeltspørre hotellpersonalet du sjekker inn om de tilbyr parkeringsplass. Om mulig kan det også hende du trenger hjelp med å reservere plass til deg selv.

Vanligvis, hvis du bor på et hotell i Tulum, trenger du ikke å bekymre deg for parkering. Likevel vil det ikke skade deg å sørge for det, spesielt når du besøker Tulum i høysesongen.

En annen ting som er verdt å merke seg er at Tulum-hoteller ikke er veldig strenge med parkering. Spesielt vil ikke personalet be om registreringsnummer eller bevis på at en bil som er parkert i området deres tilhørte en gjest.

Hvis du besøker Tulum i lavsesongen, vil du finne mange parkeringsplasser, noe som gjør det praktisk å ta med eller leie en bil. Likevel vil du ha det bedre å streife rundt til fots hvis du ikke synes det er noe problem.

Samlet sett har hotellene i Tulum parkeringsplass. Det kan være stramt, men det vil ikke være et problem eller en bekymring.

Restaurant Parkering i Tulum

De fleste restaurantene i Tulum har ikke parkeringsplasser siden de er pakket enten i Tulum eller på stranden. Selv om du kan finne en plass på hotellet ditt, vil du sannsynligvis ikke ha en i nærheten av en restaurant du ønsker å spise.

Noen restauranter er knyttet til et bestemt hotell. Som sådan kan de prioritere å gi plassen til gjester som er sjekket inn på hotellet deres.

Av denne grunn er det best å la bilen stå parkert på hotellet og gå til restauranten hvis du har et foretrukket sted uten parkeringsplass. Tross alt er de fleste restaurantene i Tulum innen gangavstand fra de fleste hoteller.

Gateparkering i Tulum

Restaurants in Tulum

Når det gjelder gateparkering, vil du alltid finne ett sted fra tid til annen hvor du kan trekke bilen din. Likevel finner du noen steder hvor parkering ikke er tillatt.

Pass for eksempel alltid på skilt med «E» på siden det betyr No Estacionar (ingen parkering). Hvis du parkerer på en slik plass, vil bilen din sannsynligvis bli forverret av en politimann. Videre må du betale en bot for dette bruddet.

Nå, hvis du er på vei til stranden, vil du finne noen parkeringsplasser som krever et gebyr per time eller engangsbetaling. Men hvis du har litt tid til overs og ikke har noe imot en lengre avstand, kan du finne noen steder å parkere uten avgifter.

Merk: Hvis du vil parkere på en tomt som krever et gebyr, trenger du litt lokal valuta for å betale siden de neppe godtar utenlandske kontanter. Derfor er det best å ha lokal valuta for hånden. Hvis du ikke vet hvor du kan få tak i noen, her er de Beste steder å veksle penger i Tulum – med lokasjoner

Er det en bobilparkering i Tulum?

Tulums avslappede natur tar imot turister og reisende som tar med bobil for camping. Likevel er områdene der du kan parkere bobilen langt fra selve Tulum.

De fleste av dem ligger nær stranden. Likevel er det ikke et problem siden de fleste bobilcampere gjerne vil campe på stranden i nærheten.

5 nyttige tips om parkering i Tulum

Parkeringsplasser er ikke så mye av bekymring når du bor i Tulum. I alle fall kan du finne følgende parkeringstips nyttige for å gjøre oppholdet ditt mer praktisk.

Parkering er mer tilgjengelig i nærheten av stranden

Hvis du ikke er tålmodig med å lete etter parkeringsplasser, kan det være det beste for deg å ta turen til området nær Tulums strand. I dette området finner du flere parkeringsplasser, spesielt hvis du planlegger å spise og bli i området over lengre tid.

Dette tipset kan være nyttig, spesielt i høysesongen, siden de fleste parkeringsplassene i Tulum Pueblo eller Tulum by alltid er opptatt.

Se opp for parkering forbudt skilt

Noen offentlige steder i Tulum er ikke for parkering. Følg derfor med etter tegn på parkeringsforbud. De kommer vanligvis med en «E» som betyr No Estacionar (ingen parkering).

Hvis du parkerer i slike områder, kan bilskiltet ditt bli konfiskert, og du vil bli underlagt bøter. Selvfølgelig, når du er på ferie, er det siste du ønsker å bruke pengene dine på slike kostnader og tiden din på slike problemer.

Noen parkeringsplasser koster penger

Selv om Tulum ikke er like kjent som Cancun og andre steder som Playa del Carmen, tiltrekker det seg fortsatt mange turister. Som sådan ville de fleste lokalbefolkningen i Tulum, hovedsakelig lokalbefolkningen, gjøre det til en mulighet til å be om et gebyr i bytte mot en parkeringsplass.

Selvfølgelig kan du finne steder å parkere gratis, men hvis du ønsker å nyte det praktisk og parkere et tilgjengelig sted, bør du forvente at parkeringsavgiftene følger.

Å gå kan spare deg for parkering

Tulum er en by hvor nesten alt er tilgjengelig til fots. Etablissementer er trange, så noen få skritt kan være nok til å besøke din foretrukne restaurant, bar eller et hvilket som helst sted.

Hvis gåing ikke er et problem for deg, kan det spare deg for bryet med å finne parkeringsplasser og fokusere på å nyte en spasertur i denne vakre, tilbakelente byen.

Hotellets parkering

Har du sjekket inn på et hotell i Tulum, har du en parkeringsplass. Hoteller vil imidlertid ikke ha nok parkeringsplass i høysesongen til å romme alle gjestenes biler.

Hvis du allerede har sikret deg en parkeringsplass på hotellet, er det best å la bilen stå og gå rundt i byen. På denne måten vil du ikke risikere at plassen blir okkupert av andre biler når du kommer tilbake til hotellet.

Konklusjon

Parkering i Tulum er ikke den primære bekymringen for ferien din, men det kan være et problem hvis du bor i høysesongen. Som turistmål kan du forvente at Tulums plass er trangt med kjøretøyer parkert overalt. Forvent også at noen avgifter følger hvis du vil ha en praktisk plass å parkere bilen på.

Hvis det er mulig, er det ideelt å besøke Tulum uten bil, og det vil spare deg for bekymringer med parkeringsplasser. Men hvis en bil er nødvendig, ikke bekymre deg, siden du alltid vil finne veien rundt parkeringsproblemet.

Hvis parkeringsbekymringer får deg til å tenke to ganger på å ta med en bil, kan du finne denne veiledningen nyttig for å avgjøre: Trenger man bil i Tulum? (De beste alternativene for å komme seg rundt)

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico