Playa del Carmen til Isla Mujeres – Beste reisealternativer

Isla Mujeres, som ligger bare 15 minutter utenfor kysten av Cancun, er en liten øy kjent for sitt krystallklare vann og bilde-perfekte hvite sandstrender. Denne øya er også populær blant turister som leter etter en rask strandpause fra byens kjas og mas.

Isla Mujeres ligger bare 125 km fra Playa del Carmen, og er en populær dagstur for mange ferierende som søker etter et pittoresk strandferiested. Vi har funnet ut at de beste måtene å komme seg fra Playa del Carmen til Isla Mujeres på inkluderer offentlig transport eller en drosje, etterfulgt av en fergetur til øya.

Fortsett å lese for å lære mer om Isla Mujeres, inkludert hvorfor Isla Mujeres regnes som et populært reisemål, hvor langt det er fra Playa del Carmen, samt de mest populære reisealternativene for å komme seg fra Playa del Carmen til Isla Mujeres, og mer .

Playa del Carmen til Isla Mujeres

Hvorfor reise til Isla Mujeres?

Mens Isla Mujeres er litt av en reise fra Playa del Carmen, er det absolutt verdt turen og innsatsen! Isla Mujeres’ strender anses tross alt som langt bedre enn strendene i Playa del Carmen.

Turister strømmer til denne lille øya siden strendene på Isla Mujeres praktisk talt aldri ser oppbyggingen av tang som ofte forekommer på mange andre Riviera Maya-strender, året rundt. I utgangspunktet er Isla Mujeres stedet å gå hvis du leter etter en meksikansk strandferie uten tang.

Øya er også lett tilgjengelig fra Playa del Carmen eller Riviera Maya, noe som gjør det til en fantastisk dagstur.

Hvor er Isla Mujeres?

Isla Mujeres

Den lille øya Isla Mujeres ligger like øst for Cancun, Mexico. Videre ligger Playa del Carmen kun 77 km fra øya.

Besøkende som ønsker å se øya, må ta en drosje eller annen offentlig transport til fergekaien, hvor de går ombord i båten for den 15 minutter lange reisen til øya.

Hvordan komme seg fra Playa del Carmen til Isla Mujeres?

Reise fra Playa del Carmen til Isla Mujeres med ferge

Alle som ønsker å ta en dagstur til Isla Mujeres fra Playa del Carmen, må til slutt gå ombord på fergen. Tross alt, dessverre, har biler vi kan kjøre over vannet ennå ikke blitt oppfunnet. Denne fergeturen, avhengig av vind og vær, skal bare ta ca. 15 minutter.

De som har besøkt øya før, anbefaler å legge fra seg elektronikken og nyte utsikten mens du tar den korte båtturen til øya.

Relatert artikkel: Vil telefonen min fungere i Mexico?

Totalt sett har to fergehavner vanlige båter som reiser til øya daglig. Avhengig av hvor du bor, angi veibeskrivelse for Puerto Juarez eller Cancun hotellsone. Fergene på disse stedene kommer ofte og anses som rimelige.

Reise fra Playa del Carmen til Isla Mujeres med taxi

Drosjer er ett av de to alternativene for å komme seg fra Playa del Carmen til Isla Mujeres. Dessverre er dette den dyreste av de to løsningene. Tross alt kan taxiprisene variere avhengig av hvilket selskap du roper.

Disse kostnadene kan variere fra å betale per mil til å betale per minutt tilbrakt i førerhuset. Tidligere reisende har rapportert at å ta denne turen med taxi vanligvis resulterer i en taxipris på rundt 500 kr til 1000 kr.

Reise fra Playa del Carmen til Isla Mujeres med offentlig transport

Playa Express er den mest kostnadseffektive metoden for å reise til Isla Mujeres fra Playa del Carmen.

Playa Express kan gå ombord på hovedbussterminalen i Playa del Carmen, som ligger på Calle 2 og Avenida 20. Når du er på bussen, tar du Playa Express helt til terminalen. Dette bør ta omtrent en time. Denne ekskursjonen bør heller ikke koste mer enn 50 kr per person.

Relatert artikkel: Trenger du Pesos i Playa del Carmen?

Når du går av på Playa Express vil det være en taxikø som venter på deg ved terminalen. Ta en drosje til Puerto Juarez, også kjent som Ultramar fergestasjon for Isla Mujeres. Vær oppmerksom på at denne drosjen vil koste ytterligere 50 kr og ta ca. 10 minutter.

Hvordan utforske Isla Mujeres?

Komme seg rundt med taxi

Når du ankommer Isla Mujeres’ fergestasjon, vil det være en kø med drosjer som venter like utenfor. Drosjer på Isla Mujeres er røde og kan lett leies til forskjellige deler av øya.

Gå rundt Isla Mujeres

Avhengig av din endelige destinasjon, kan du kanskje gå fra fergestasjonen. Tross alt er de mest populære turistattraksjonene kjent for å være innen 15 minutters gangavstand. For eksempel tar det bare 15 minutter å gå fra fergen til Playa Norte-stranden. Denne turen tar deg også gjennom sentrum av Isla Mujeres.

Kjøre en golfbil for å komme seg rundt Isla Mujeres

Golfbiler er en annen vanlig transportmåte på Isla Mujeres. På grunn av øyas lille størrelse, er golfbiler mer praktiske for å komme seg rundt på de smalere veiene.

I en golfbil tar det omtrent to timer å kjøre rundt Isla Mujeres. Øya er omtrent 8 km lang og 800 meter bred, noe som gjør den ganske liten. Det betyr at du kan reise fra den ene siden av øya til den andre på rimelig tid.

Denne transportmetoden regnes også som et morsomt alternativ til å gå – og en du vil lage minner om. Tross alt er disse golfbilene ikke bare laget for å krysse øyveiene, men også strendene.

Avslutningsvis

Isla Mujeres ligger omtrent 125 km fra Playa del Carmen, og er en populær dagstur for mange reisende på jakt etter en naturskjønn strandferie. Med så mange reisealternativer tilgjengelig, kan det noen ganger være utfordrende å velge det som er best.

Totalt sett er den beste måten for besøkende å komme seg fra Playa del Carmen til Isla Mujeres på med taxi eller offentlig transport. Disse alternativene vil ta turister til Puerto Juarez, hvor de også må gå ombord på en ferge for en 15-minutters tur til øya.

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico