Playa Las Palmas (Tulum)

Tulum er hjemsted for en lang strandstrekning som byr på fin hvit sand og krystallklart turkis vann. Hvis du er interessert i å utforske denne lange stranden, har du sannsynligvis støtt på noen av de populære stedene, og blant disse områdene er Playa Las Palmas.

Playa Las Palmas er en annen lang strekning av strandområdet i Tulum. Det er et av de tre strandområdene på North Tulum Beach, som skiller North Beach fra Middle Beach. Det er mange restauranter, hoteller og strandklubber for avslapning her.

Hvis du planlegger å dra ut til Playa Las Palmas eller inkludere det i strandområdene du vil besøke i Tulum, er denne artikkelen for deg. Her vil vi dekke alt du trenger å vite om dette strandområdet, inkludert beliggenheten og alt dette området tilbyr.

La oss komme i gang!

Playa Las Palmas

Plassering

Playa Las Palmas er et av de tre hovedområdene på North Tulum Beach, sammen med Playa Ruinas og Playa Paraiso. Dette strandområdet er slutten av North Tulum Beach og markerer starten på Tulums Middle Beach. Som sådan er det et enkelt sted å finne når du er i Tulum.

Hvordan komme seg dit

Du kan nå Playa Las Palmas ved å kjøre bil eller sykle. Begge transportformene er enkle, og du kan nå dette strandområdet i løpet av noen få minutters reise.

Fra Tulum Pueblo

Hvis du kommer fra Tulum Pueblo, er Playa Las Palmas 6 kilometer unna. Det vil ta rundt 14 minutter å kjøre eller 18 minutter på sykkel.

Fra hotellsonen

Hvis du kommer fra sentrum av hotellsonen, er Playa Las Palmas bare 1,5 kilometer unna. Derfor kan du nå den på 5 minutter på sykkel og 3 minutter på bil. Eller du kan alltid gå litt, siden det er mindre enn en kilometer unna.

Parkering

Når det gjelder parkering, trenger du ikke bekymre deg for tilgjengelighet. Strandveien ved siden av området er gratis for offentlig parkering, uten avgifter. Som sådan bør du kunne parkere uten å betale noen avgift.

Restauranter

Når det kommer til restauranter, kan du finne mange alternativer tilgjengelig rundt. De populære er imidlertid de fire restaurantene på stedet på Pocna Tulum Hotel. Disse er:

Det er mange andre restaurantalternativer rundt. Du kan utforske området og finne elegante alternativer for å bestille snacks, forfriskninger og til og med noen deilige måltider.

Hoteller

På grunn av beliggenheten tilbyr Playa Las Palmas også flere hoteller dersom du ønsker et hyggelig opphold i dette området. Nedenfor er noen av hotellene i nærheten av Playa Las Palmas.

På grunn av den enorme Playa Las Palmas, kan du finne andre hotellalternativer i området. De fleste tilbyr tilgang til stranden, strandfasiliteter, restauranter på stedet og andre inkluderinger for å gjøre oppholdet ditt i dette området minneverdig.

Hvis du vil ha en grundig guide for å finne de beste hotellene i Tulum, les: Hvor kan du bo i Tulum?

Strandklubber

Når det gjelder strandklubber, finner du ofte flere alternativer i Playa Las Palmas. Derfor vil du ikke støte på noen problemer hvis du ønsker å slappe av i skyggen, på en stol, ved et bord eller solseng.

Siden dette strandområdet huser feriesteder og hoteller, vil du ofte finne noen strandfasiliteter til leie. En ting å merke seg er imidlertid at de fleste av disse etablissementene tilbyr disse fasilitetene kun til sine gjester.

Av denne grunn vil du ha bedre sjanser til å score en paraply eller til og med et bord og en stol når du bestiller på hoteller i nærheten.

Dessuten vil de fleste bestillinger inkludere gratis tilgang til strandklubbene. Et strandhotell i dette strandområdet vil spare deg for penger.

Alt i alt, hvis du ikke har budsjett til å bestille et feriested i Playa Las Palmas, kan du alltid ta med deg fasilitetene dine og finne et sted i området.

Priser

Som jeg nevnte nylig, er Playa Las Palmas en gratis offentlig strand, noe som betyr at du kan nyte stranden uten å betale noen avgift. Det kan imidlertid hende du må betale hvis du vil leie noen strandfasiliteter.

De fleste strandklubber tar 100 til 500 pesos for å leie møbler på stranden. Imidlertid aksepterer strandklubber ofte utenlandsk valuta også. Ved å betale i lokal valuta vil du dermed spare deg for høye priser.

Det kan også være krav til minimumsforbruk i høysesongen. For eksempel, avhengig av møblene du leier, kan en enkeltseng koste deg mellom 1000 og 3000 pesos.

På strendene betales det meste av leie og mat i lokal valuta, den meksikanske pesoen. I noen tilfeller aksepterer etablissementer amerikanske dollar, men valutakursen kan variere (høyere).

Derfor er det en god idé å ha lokal valuta tilgjengelig for slike utgifter. Hvis du ikke er kjent med denne byen og hvor du kan veksle valuta, les: Beste steder å veksle penger i Tulum.

De fleste inngangspenger inkluderer gratis fasiliteter som stoler, parasoller og solsenger. Det er til og med mulig at noen badehåndklær vil være inkludert.

Du kan leie fasiliteter her på Playa Las Palmas. Men å ta med din egen vil spare deg for penger til utleie. Du kan allerede glede deg over slike besparelser for maten din.

Aktiviteter

Siden Playa Las Palmas er en del av den nordlige stranden, er aktivitetene her ikke mye. I stedet er den vanlige stemningen i dette området ment for enkel avslapning ved stranden.

Du kan imidlertid spørre de nærliggende etablissementene hvis du har lyst på aktiviteter. Noen hoteller tilbyr for eksempel velvære- og helbredende aktiviteter som yogaklasser, spabehandlinger og lokale seremonier som temazcals og lydhealing.

Her på Playa Las Palmas kan du også finne noen selskaper som tilbyr vannaktiviteter som vannturer, båtturer, snorkling og andre aktiviteter. Selvfølgelig kommer de med et gebyr, så sørg for å ha litt lokal valuta for hånden for disse tingene.

Nærliggende attraksjoner

Siden Playa Las Palmas tilhører North Tulum Beach, er den nærmeste turistattraksjonen fra dette området Tulum-ruinene. Disse ruinene er bare en kilometer unna området, og du kan nå den gjennom en kort sykkeltur eller kjøretur, og du kan til og med gå i noen minutter uten problemer.

Den andre attraksjonen i nærheten er Pueblo og sentrum av hotellsonen. Du kan finne elegante butikker, stemningsfulle restauranter og noen barer for fester og natteliv her. Du må kjøre litt lenger hvis du vil ha andre attraksjoner som cenotes, de andre ruinene og den berømte Sian Ka’an-biosfæren.

Hvis du fortsatt planlegger en reiserute, kan det hende du finner en komplett liste over ting du kan gjøre for å hjelpe mens du planlegger. Hvis du vil vite mer om attraksjoner, sjekk ut: 24 ting å gjøre i Tulum. Denne artikkelen inneholder også de beste stedene å besøke mens du er i byen.

Konklusjon

Playa Las Palmas er et gratis offentlig strandområde i Tulum som huser noen hyggelige overnattingssteder, restauranter og strandklubber. Imidlertid er det fortsatt en av de få strendene som tilbyr et stille sted for publikum å nyte. Som en del av Tulums North Beach vil du nyte den fine hvite sanden, det krystallklare vannet og en avslappende atmosfære i dette området.

Selvfølgelig er noen avgifter nødvendige hvis du vil ha litt mat og leie ut noen fasiliteter. Du kan imidlertid nyte dette området gratis hvis du tar med alt du trenger.

Hvis du vil lære mer om hele stranden i denne byen, kan du lese Tulum beach.

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico