Playa Paraíso Tulum – dette du bør vite

Om du vurderer å besøke Tulum, har du sannsynligvis hørt om Playa Paraiso. Dette anses å være et av de aller beste stedene å besøke i byen, noe som ikke er overraskende.

Playa Paraiso er et av de beste strandområdene i Tulum. Dette området er et av de tre områdene som utgjør Tulums nordstrand, som er kjent for sin fine hvite sand, sitt klare blåe vann. Playa Paraiso betyr Paradise Beach, og den lever virkelig opp til navnet sitt.

Nå, hvis du planlegger å tilbringe litt tid eller til og med en hel dag på denne stranden, vil du vite alt om den for å være sikker på at du nyter tiden din. Denne artikkelen vil dekke alt du trenger å vite om Playa Paraiso, fra beliggenheten, hvordan du kan nå den, og til og med tingene du vil finne og nyte når du er i nærheten.

La oss komme i gang!

Playa Paraíso Tulum

plassering

Playa Paraíso er sentrum av Tulums nordlige strand, og det er en av de beste strendene i Tulum som tiltrekker seg besøkende hovedsakelig på grunn av den fine hvite sanden og det krystallklare vannet.

Generelt er den nordlige stranden i Tulum delt inn i tre områder, Las Palmas Beach, Playa Paraiso og Playa Ruinas. Playa Paraiso ligger som nevnt i sentrum, men alle tre områdene smelter sammen, og utgjør en lang strekning av stranden.

Hvordan komme seg dit

Hvis du planlegger å sjekke ut Playa Paraiso Beach i Tulum, kan du komme dit på noen få minutter. Vi anbefaler imidlertid å kjøre eller leie sykkel for å komme til stedet.

Fra Tulum Pueblo

Hvis du kommer fra Tulum Pueblo eller sentrum, er Playa Paraiso-stranden 6,8 kilometer unna. Det vil ta rundt 15 minutter å kjøre for å nå denne stranden. Eller, hvis du leier en sykkel, vil det ta rundt 20 minutter.

Fra hotellsonen

Hvis du kommer fra sentrum av hotellsonen nær Kore Tulum, er du 2,3 kilometer unna Playa Paraiso. Dermed vil det ta rundt 5 minutter å kjøre eller 7 minutter hvis du sykler.

Parkering

Hvis du tar med bil, vil du finne parkering lett siden du kan parkere ved siden av strandveien. Parkering er gratis, men det kan være begrenset i høysesongen. Hvis du tar med en sykkel, er det best å ha en sykkellås for å holde den trygg mens du nyter stranden.

Restauranter

Et besøk til Playa Paraiso vil ikke være hyggelig hvis du ikke har god mat å nyte. Heldig for deg, flere restauranter i nærheten av området vil sikre at du nyter appetittvekkende mat mens du slapper av på stranden. Hvis vi skal anbefale, er El Paraiso Restaurant og Beach Club det beste alternativet.

El Paraiso Restaurant og Beach Club tilbyr internasjonale og meksikanske retter å nyte. Her kan du også finne en bar hvis du vil ha noe å drikke. Du vil også nyte noen ferske sjømatretter her.

Hoteller

Ønsker du å bo i Playa Paraiso kan du finne flere hoteller i nærheten. Mange luksuriøse overnattingssteder er tilgjengelige, hvorav noen er all-inclusive, konsekvent godt vurdert og på hyggelige steder.

Disse overnattingsstedene kan inkludere enkeltrom eller dobbeltrom og tradisjonelle suiter nær stranden, som passer for en konge eller en dronning. Det beste alternativet rundt er imidlertid El Paraiso Hotel Tulum.

Dette hotellet ligger midt i Playa Paraiso-stranden, og gir deg den beste beliggenheten ettersom du får tilgang til stranden.

Videre inkluderer et opphold på dette hotellet tilgang til flere fasiliteter uten å betale ekstra. Som sådan, hvis du planlegger å nyte mesteparten av tiden din i Playa Paraiso, er dette hotellet det beste for deg.

For å lære mer om strandalternativene rundt i byen, kan du sjekke ut de beste strandhotellene i Tulum.

Strandklubber

En av tingene å merke seg er at Playa Paraiso er en åpen strand, noe som betyr at du ikke trenger å betale for å gå og nyte den. Imidlertid kan det hende du synes det er morsommere når du har litt skygge og fasiliteter som parasoller, solsenger eller til og med bord og stoler.

For denne bekymringen kan du finne flere strandklubber som tilbyr strandoppsettartikler som de vi nevnte. For eksempel inkluderer vårt anbefalte El Paraiso Hotel Tulum en strandklubb med møbler på stranden til leie.

Her er noen av fasilitetene du kan leie på strandklubben:

 • Store strandsenger
 • Solsenger
 • Strandparasoller
 • Tabeller
 • Stoler

Hvis du ikke bor på hotellet, så kan du likevel leie disse strandmøblene for en dag.

Priser

Siden Playa Paraiso er en åpen strand, vil ikke strandklubbene kreve noen inngangspenger for å nyte kysten. Imidlertid må du sannsynligvis leie møblene hvis du vil ha en avslappende tid.

I de fleste strandklubber kan du leie møbler på stranden for 100 pesos til 500 pesos hver. De fleste strandklubber aksepterer også utenlandsk valuta. Imidlertid er det best å betale i lokal valuta for å sikre at du ikke blir kuttet med høye priser med deres konverteringsfrekvenser.

Det er også best å merke seg at det kan være et minimumsforbruk som kreves for restaurantene deres i høysesongen. Slike priser kan variere fra 1000 til 3000 pesos per seng, men det avhenger fortsatt av møblene du leier.

De fleste strandklubber aksepterer betaling i amerikanske dollar, men det er best å betale i lokal valuta for å unngå ekstra kostnader. Hvis du vil vite hvor du skal veksle kontanter til lokal valuta, finn de beste stedene å veksle penger i Tulum.

Men hvis du har et budsjett og ønsker å spare så mye som mulig, kan du pakke håndklær, stoler og snacks.

Aktiviteter

Når det kommer til aktiviteter, vil du aldri gå tom for alternativer for ting å gjøre i Playa Paraiso. Siden denne er en offentlig strand, kan du oppleve at den er overfylt med mange mennesker, og det er en mulighet for mange lokalbefolkningen å tilby aktiviteter.

Blant aktivitetene du kan nyte her er:

 • Snorkling
 • Båtturaktiviteter
 • Dykking
 • Strandsport
 • Strandmassasje

Videre, hvis du vil slappe av, finner du:

 • Lenestoler
 • Paraplyer
 • Hengekøyer
 • Strandbarer som serverer forfriskninger

Nærliggende attraksjoner

Mens noen turister ofte tilbringer en hel dag ved stranden i Playa Paraiso, er det noen som besøker den sammen med andre attraksjoner i nærheten.

Generelt er noen turiststeder bare en kilometer unna. Som sådan, enten du kjører bil eller sykler, kan du sjekke ut andre steder uten å reise langt.

Noen av attraksjonene i nærheten er:

Tulum arkeologiske sone – 2,4 km
Nasjonalparken i Tulum – 2 km

Hvis du vil vite flere ting å gjøre i denne byen, kan du sjekke guiden vår om de 24 tingene du kan gjøre i Tulum.

Konklusjon

Totalt sett er Playa Paraiso en av Tulums beste strender. Du kan tilbringe en hel dag på denne stranden siden du har alt du trenger rundt i området. Med denne informasjonen kan du planlegge aktivitetene du vil gjøre og områdene der du vil bo.

Det vil også gi deg en idé om attraksjonene i nærheten hvis du foretrekker å ta en avstikker uten å måtte gå så langt.

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico