Playa Ruinas (Tulum)

Playa Ruinas er et populært strandområde i Tulum, og er en vakker avstikker for reisende som besøker de berømte Tulum-ruinene. Som sådan er det ikke overraskende hvis du også vil sjekke ut denne stranden. Hvis du har sett den pittoreske beliggenheten til Tulum-ruinene, vil du også bli fascinert av naturen som Playa Ruinas vil tilby.

Playa Ruinas er en offentlig strand som ligger på den nordligste siden av Tulum Beach. På grunn av dagens varme, sjekker de fleste reisende som besøker ruinene denne stranden som en avslappende avstikker. Med lite eller ingen folkemengder, er det et perfekt strandområde for de som ønsker å nyte det karibiske hav i fred.

Nå, hvis du planlegger å sjekke ut denne stranden, kan det være lurt å vite noen nyttige ting å inkludere i planen din. Som sådan vil denne artikkelen dekke alt du trenger å vite om Playa Ruinas, inkludert beliggenheten, restaurantene og hotellene i nærheten, og til og med andre ting og aktiviteter den kan tilby.

Uten videre, la oss komme inn i det!

Playa Ruinas Tulum

Plassering

Playa Ruinas er et tilgjengelig strandområde å lokalisere i Tulum, og det er fordi dette området ligger rett nedenfor de berømte Tulum-ruinene. I tillegg er dette strandområdet det nordligste området av Tulums lange strandstrekning. Som sådan blir det ikke for overfylt, noe som gjør det til et fredelig område for deg å nyte.

Foruten Playa Ruinas utgjør to andre strandområder North Tulum Beach. De to andre er Playa Las Palmas og Playa Paraiso. Likevel blander de tre områdene seg, og utgjør en lang strandstrekning sammen med Middle Beach og South Beach.

Hvordan komme seg dit

Som jeg nevnte, er Playa Ruinas bare noen få skritt unna Tulum-ruinene. Derfor, hvis du planlegger å besøke denne stranden, vil du finne dette stedet når du er i Tulum-ruinene. Den vanligste transportmåten til dette stedet er en bil eller en sykkel.

Fra Tulum Pueblo

Hvis du kommer fra Tulum Pueblo, er det bare 4,7 kilometer unna. Som sådan vil det bare ta rundt 12 minutter hvis du kjører bil og 14 minutter å sykle.

Fra hotellsonen

Hvis du kommer fra hotellsonen, er det bare rundt 3,4 kilometer unna. Som sådan vil det bare ta rundt 10 minutter hvis du kjører bil og 12 minutter å sykle.

Parkering

Siden stranden ligger ved siden av Tulum-ruinene, kan du nyte parkeringsplassene i nærheten. Imidlertid har de fleste parkeringsplasser innenfor ruinene en parkeringsavgift, vanligvis rundt 160 pesos.

Merk at parkeringsavgiftene er i lokal valuta, så det er best å ha med seg lokal valuta. Hvis du vil vite hvor du skal veksle kontanter til lokal valuta, sjekk ut: Beste steder å veksle penger i Tulum.

Nå, hvis du drar til dette området tidlig, vil du finne gratis parkering på strandveien. Det er tilgjengelig og bare i gangavstand fra ruinene og Playa Ruinas.

Restauranter

Det er ingen restauranter i nærheten av Playa Ruinas, siden det er et av de mest bortgjemte områdene i Tulum. Derfor vil det være best å ta med lunsj, snacks eller måltider hvis du planlegger å bo på denne stranden en stund.

På grunn av den smale delen av stranden er det ikke et ideelt sted for folk å ha en restaurant her. Du kan imidlertid finne noen restauranter i nærliggende strandområder som Playa Paraiso og Las Palmas-stranden.
Hoteller

Ingen hoteller er tilgjengelig i nærheten av Playa Ruinas; det nærmeste hotellet ligger noen få minutter unna. Årsaken er at dette området er fylt med ruiner, trær og klipper med en smal sandstrand.

Noen av hotellene ligger litt langt unna dette området. Likevel vil de fleste hoteller gjerne arrangere utflukter for deg hvis du ønsker å besøke ruinene og nærliggende strandområder.

Strandklubber

Siden det ikke er noen hoteller og restauranter i nærheten, finner du heller ingen strandklubber rundt Playa Ruinas. Av denne grunn vil du ikke finne paraplyer, solsenger og til og med stoler og bord på stranden til leie.

De fleste tar skygge fra skyggene laget av klippene, mens andre tar skygge fra linjene til palmetrær. Dessverre, på grunn av mangelen på strandfasiliteter, er det ikke noe som tiltrekker seg folkemengder.

Men hvis du vil ha det beste ut av Tulum uten folkemengdene, kan du finne dette stedet som en skjult perle, så lenge du tar med mat og fasiliteter. Bare pass på å ikke søppel rundt for å holde stedet rent.

Priser

På grunn av mangelen på fasiliteter og etablissementer i området, er Playa Ruinas en gratis offentlig strand, og du vil ikke bruke noe her.

Inngangen til stranden er gratis, selv om det er en 15-minutters spasertur fra ruinene. Du vil heller ikke bruke noe på mat eller strandfasiliteter siden du ikke finner dem i området.

Som sådan er det best å ta med tingene dine hvis du vil slappe av litt. De fleste har en tendens til å sjekke ut strandområdet Playa Ruinas og deretter dra tilbake til andre strender for å slappe av.

Aktiviteter

Playa Ruinas er et bortgjemt strandområde, noe som betyr at du ikke finner mange aktiviteter her med mindre du lager en selv.

Totalt sett er dette smale strandområdet mer et sted å se enn et sted for avslapning. Det er ikke der du vil tilbringe en hel dag siden det mangler strandfasilitetene og tilgjengeligheten av mat.

Nå, hvis du er klar for en hel dag i dette området, er det best å ta med mat, bord og stoler. Du kan også ha noen vannaktiviteter, men alt er opp til deg.

Hvis du foretrekker å ha flere aktiviteter, kan du sjekke ut de andre områdene på Tulum Beach. De fleste aktivitetene sentrerer seg om Playa Paraiso og hotellsonen.

Hvis du vil ha en komplett guide til aktiviteter i denne byen, kan du lese: 24 ting å gjøre i Tulum.

Nærliggende attraksjoner

Den nærmeste attraksjonen til Playa Ruinas er Tulum-ruinene, sammen med museene og parkene innenfor den arkeologiske sonen i Tulum.

Derfor inkluderer de fleste reisende til Tulum vanligvis disse attraksjonene på en dag siden de alle er noen få minutters gange unna hverandre.

Her er noen av de nærliggende attraksjonene innenfor den arkeologiske sonen i Tulum:

  • Casa del Cenote
  • Casa del Chultun
  • El Castillo
  • Templo del Dios del Viento
  • Playita Tortuga

Alle disse attraksjonene ligger 15 minutters gange fra Playa Ruinas. En annen attraksjon i nærheten er Tulum Tower som er en mil (1,7 kilometer) unna stranden.

Foruten den arkeologiske sonen, er det bare en kort kjøretur unna hotellsonen, hvor du kan finne mange restauranter og barer. Det er også en kort kjøretur fra Pueblo, hvor du kan finne rimelig mat og opphold.

Noen cenoter er verdt å besøke hvis du er ute etter noe annet. Du kan finne noen vakre cenoter etter noen minutters kjøring. Hvis du vil vite de beste i byen, sjekk ut: Beste Cenotes i Tulum.

Konklusjon

Totalt sett er Playa Ruinas det strandområdet i Tulum som tilbyr et bortgjemt område for de som ønsker å nyte stranden i fred. Det er et bart område uten etablissementer, ingen restauranter, ingen butikker og færre eller ingen folkemengder. Stranden skaper en perfekt tilbaketrukket setting med Maya-ruinene over, klippene, trærne, den smale sandstranden og det klare turkise vannet.

Hvis du ønsker å nyte litt fredelig tid, ikke høre annet enn bølgeskvulp og vindene, er Playa Ruinas strandområdet for deg mens du er i Tulum.

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico