Når er det regntid i Cancun?

Som en by i Mexico med tropisk vær, tiltrekker Cancun millioner av turister hvert år, og de fleste drar dit for å nyte solen. Som sådan kan det være ubehagelig å besøke Cancun når det regner. Derfor, hvis du lurer på regntiden i Cancun, her er svaret vårt for å hjelpe deg med å forberede og planlegge ferien:

Regntiden i Cancun starter de siste dagene av august og slutter i november. Likevel, til tross for en regntid, er det ganske sjelden at Cancun har regn en hel dag. I de fleste tilfeller er regn i byen bare byger og varer bare noen få timer.

Det fine med Cancun er at selv i regntiden er de fleste dager fortsatt solfylte, og selv om det regner, er det mindre sannsynlig at det vil skje kraftig regn. Så nå, hvis du er bekymret for at regn ødelegger Cancun-ferien din, kan du lese videre for å forstå regntiden i byen.

Denne artikkelen vil dekke regntiden i Cancun for å hjelpe deg med å planlegge ferien og unngå de mest regnfulle månedene. Nå, hvis du ikke har en fleksibel timeplan og det regner i løpet av ferien, har vi inkludert noen aktiviteter du kan gjøre mens du venter på at regnet skal gå over.

La oss komme i gang!

Når er det regntid i Cancun

Regner det mye i Cancun?

Som en tropisk by er regn en sjelden forekomst i Cancun. Det betyr imidlertid ikke at byen ikke får noe regn.

Cancuns vær er vanligvis stort sett solfylt, vanligvis rundt 240 til 250 dager per år. Resten av dagene har det regn, men slike tilfeller skjer bare raskt.

De eneste dagene du kan bekymre deg for Cancuns regn er når en orkan bringer det. Men selv orkaner er sjeldne hendelser, og intense orkaner skjer bare noen få ganger på flere tiår.

I de fleste tilfeller er regnet i Cancun kun lette byger, og de går over raskt, i løpet av maks et par timer. Som sådan anser mange Cancun som et feilsikkert reisemål for folk som søker varmen og lyset fra solen.

Regner det hele dagen i Cancun?

Nedbøren i Cancun varer ikke en hel dag. I regntiden kan nedbøren forekomme i tre dager på rad, men hvert regn varer ikke hele dagen.

Det vil vanligvis bare regne i noen timer og deretter stoppe. Dessuten kommer regnet bare som en byge, og det er sjelden Cancun får kraftig regn.

Slike typer regn skjer vanligvis når en orkan bringer det. Det er også orkanene som forårsaker vindfulle dager i Cancun. Hvis du vil vite mer om det, les artikkelen vår Hvorfor blåser det så mye i Cancun?

Av denne grunn trenger du ikke å bekymre deg for regn selv i regntiden, da sjansen er stor for at det stopper etter flere timer.

Hva betyr 50 % sjanse for regn i Cancun?

Hvis du ser på værmeldingen og ser en 50 % sjanse for regn i Cancun, betyr det ikke at det vil regne hele dagen. Det betyr heller ikke at hele Cancun vil få regn.

Værmeldingen betyr at det er 50 % sjanse for at enkelte deler av Cancun vil ha nedbør. Prosentandelen forutser heller ikke hvor tungt regnet vil være og hvor lenge det vil vare.

Hva er den mest regnfulle måneden i Cancun?

Hvis du vil nyte det meste av Cancun og unngå så mye regn som mulig, bør du unngå september, byens mest regnfulle måned.

I løpet av denne måneden kan du forvente minst ti dager med gjennomsnittlig nedbør på rundt 270 mm. Siden det er regntiden, kan du oppleve høy luftfuktighet og overskyet himmel mesteparten av tiden.

Ting å gjøre i Cancun når det regner

Et plutselig nedbør kan virke upraktisk når du nyter tiden din i Cancun. Du kan imidlertid fortsatt nyte andre aktiviteter i byen selv om det regner.

Generelt sett bør ikke nedbør stoppe deg fra å nyte ferien i Cancun. Til tross for fravær av sol og tilstedeværelse av regn, kan du sjekke ut disse aktivitetene i byen:

Lær om mayakulturen på Museo Maya de Cancún

Hvis det regner i Cancun, kan du stoppe strand- og utendørsaktiviteter for en stund. Mens du venter på at regnet skal stoppe, kan du lære om en fascinerende mayakultur på Museo Maya de Cancun.

Blant områdets mest innflytelsesrike kunst- og antropologimuseer, har Museo Maya de Cancun nesten 400 gjenstander på utstilling for å lære besøkende om Maya-sivilisasjonen.

Ved å besøke kan du lære mye om historien og kulturen til dette eldgamle imperiet, som var blant de mest utviklede i sin tid.

Omtrent en halvtime fra Cancuns sentrum ligger museet i den arkeologiske sonen nær det arkeologiske området San Miguelito. Dette stedet kan være en verdifull tur og et besøk hvis regnet slutter.

Møt litt marint liv på Interactive Aquarium of Cancun

Det interaktive akvariet i Cancun er i kontinuerlig drift selv når det regner, så det er en fin måte å nyte litt tid mens du venter på at regnet skal stoppe.

Du kan utforske det lokale marinelivet og komme i nærheten av dyr som rokker på Interactive Aquarium of Cancun, som ligger inne i et kjøpesenter.

Sammen med omtrent to tusen andre marine arter, kan delfiner sees hoppe og svømme rundt. Ta Sea Trek for å se sjøløver og ta på noen fascinerende marine arter.

Museet ligger i et betydelig kjøpesenter, noe som kan være best fordi du kan besøke favorittbutikkene dine for å få den perfekte suveniren før og etter å ha sett på dyrene. I tillegg er Hotel Zone kun ca. 30 minutter fra sentrum.

Gå på en utflukt fra det gamle grottesystemet ved Rio Secreto

Undergrunnen påvirkes ikke av regn, noe som gjør det til en ideell aktivitet i regntiden i Cancun.

Med mer enn syv miles fylt med naturlige underverk, gir Riviera Maya et fantastisk eventyr gjennom undergrunnen med Rio Secreto. Du kan nyte naturlige omgivelser som cenoter, underjordiske elver og huleformasjoner.

Du bør ta med en kunnskapsrik dykkeguide da mange underjordiske steder trenger dykkerutstyr. Du kan også utforske regionen til fots, noe som tar flere timer å fullføre.

Rio Secreto blir fortsatt utforsket og undersøkt, noe som gjør det til en av de mest spennende funksjonene; retur kan tillate deg å oppdage tidligere uoppdagede deler.

Nyt litt dyreliv og mayaruiner i Xcaret Eco Park

Hvis det regner i Cancun, kan det hende du vil ha en dagstur utenfor for å nyte Maya-ruiner og dyreliv.

Xcaret Eco Park, en fornøyelsespark og dyrereservat, lar besøkende lære om Mexicos naturlige økosystem, arv og kultur.

Du kan være vitne til hvordan eldgamle kulturer eksisterte sammen med naturen mens du rusler rundt i parken på toppen av ruinene. Parken ligger langs Riviera Maya, halvveis mellom Playa del Carmen og Cancun.

Det er ganske mange innendørsaktiviteter, som å utforske underjordiske elver, gå til en voliere og mer, selv om de fleste er ute.

Se filmer på Cancun kinoer

Du kan unnslippe regntiden ved å la en regnværsdag passere og se de nyeste lokale filmene og Hollywood-filmene på teatrene i Cancun.

Du kan gå til en av de mange teatrene i Cancun, inkludert en av de mest kjente, Cinépolis, på Plaza Las Americas.

Du kan slappe av i teatret i lenestoler og til og med bestille levert mat. På en fryktelig dag for været er det en virkelig VIP-opplevelse for å få deg til å føle deg som kongelig.

Men fordi Plaza Las Americas ligger omtrent to timer sør for sentrum, bør du planlegge en dagstur dit.

Gå på shopping på La Isla Cancun

Foruten utendørsaktiviteter under solen, har Cancun også sin eksklusive shoppingscene. Som sådan er det best å shoppe på en regnværsdag i byen siden du ikke kan nyte utendørs.

La Isla Cancun er et utendørs kjøpesenter som har et bredt utvalg av butikker og spisesteder, flytende kanaler, skulpturer og lokale virksomheter som isbarer.

Innimellom regnskyllene kan du også ta bilder av hele regionen med utsikt over Nichupté-lagunen. I tillegg er mange butikker luksus- og elegante forhandlere, perfekt for kunder som søker en følelse av luksus.

Selv om plassen er utenfor, kan du ly for regnet i butikkene og restaurantene. Det kan bare være nødvendig å spurte fra ett område til det neste. Hotel Zone ligger rundt 20 minutter fra sentrum.

Skjem deg bort på Cancun Spas

I løpet av en regnværsdag kan du ta det med ro ved å slappe av og skjemme deg bort gjennom spaene i byen. Cancun dagspa gir deg muligheten til å bli tilstrekkelig bortskjemt.

Du kan spise en næringsrik lunsj, bruke badstuen, få en kvalifisert terapeuts massasje og trene. Spa er designet for å få kundene til å føle deg som kongelige. Videre er spa et fantastisk sted å slappe av og lade opp til neste dags utflukter.

Det er flere dagspa-alternativer i Cancun. Enten du ønsker å bo i sentrum eller på et feriested i hotellsonen, vil du utvilsomt finne et fantastisk alternativ.

Konklusjon

Som alle andre destinasjoner har Cancun også en regntid. Men som en tropisk by er det mindre sannsynlig at den får kraftige regnskyll, og nedbøren skjer bare i noen få timer. Som sådan nyter alle som besøker Cancun, selv i regntiden, alltid litt tid med solen.

Nå bør ikke nedbør holde deg tilbake fra å nyte byen. Med aktivitetene vi nevnte, håper vi du nyter oppholdet ditt i Cancun, selv når det strømmer på.Å nyte det beste ut av Cancun er selvfølgelig alltid ideelt. Som sådan, hvis du leter etter den perfekte måneden for å besøke byen, kan du lese artikkelen vår om været i Cancun.

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico