Reiseguide for Tulum – alt du trenger å vite!

Hvis du allerede har vurdert en ferie i Tulum, er det neste du må gjøre å planlegge besøket. Av denne grunn trenger du en komplett reiseguide, og denne artikkelen vil gi deg alt du trenger for å forberede deg til reisen.

Tulum er en elegant, men tilbakelent by som ligger i Quintana Roo. Det er kjent for sine fantastiske strender, cenoter og mayaruiner. Derfor er det ikke overraskende å se mange turister tiltrukket av denne byen.

Nedenfor ser du vår dybdegående reiseguide for Tulum som hjelper deg med å planlegge reisen. Her kan du lære de essensielle tingene du trenger og noen tips for å gjøre ferien enklere og mer oversiktlig.

Etter å ha lest denne artikkelen så vil du bedre forstå byen, vite hva du skal gjøre og forberede deg på ferien.

Så, la oss komme i gang!

Tulum reiseguide

4 grunnleggende ting å vite i Tulum

Før du besøker Tulum, må du vite det grunnleggende om det for å hjelpe deg med å planlegge reisen og vite hva du kan forvente av denne byen.

Språk

Hovedspråket i Tulum er spansk, lokalbefolkningens vanlige språk. Du trenger imidlertid ikke å bekymre deg siden nesten alle kan snakke engelsk, siden det er en by som flokkes av turister hele året.

Valuta og betalingsmåter

Tulum bruker den meksikanske pesoen som sin lokale valuta, og det er noe du vil ha, spesielt når du betaler små avgifter. Mens noen restauranter og hoteller godtar amerikanske dollar, kan det hende at det er dyrere.

Derfor er det best å veksle pengene dine til meksikanske pesos for å spare mye høye valutakurser i byen. Vi har samlet de Beste steder å veksle penger i Tulum for å veilede deg.

Sikkerhet

Selv om Tulum er trygt, er det ikke grunn nok å forlate eiendelene dine uten tilsyn. Det ville også være best å være oppmerksom på omgivelsene dine selv om Tulum er en trygg by for alenereisende. For å lære mer om sikkerhet, les artikkelen vår: Er Tulum bra for single?

Klima

Tulum er en tropisk by, så forvent ofte solfylt vær hele året. Gjennomsnittstemperaturen er rundt 80 grader Fahrenheit (30 grader Celsius).

Du finner regntiden rundt juni til oktober, mens høysesongen er den tørre sesongen rundt desember til april.

Vi har laget en dybdeartikkel for å forklare om været i byen. For å lære mer, les: Tulum Vær.

Komme seg rundt i Tulum

Selv om Tulum er en liten by, finner du tre hovedområder hvor turister og lokalbefolkningen strømmer til. Dessverre er disse områdene litt fjerne, så vurder å leie en sykkel hvis du planlegger å reise frem og tilbake.

Tulum Pueblo

Tulum Pueblo er sentrum av Tulum, som ligger på motorvei 307. Sentrumsområdet er langt fra stranden, men det er her du finner lokale butikker, rimelige overnattingssteder og billige og lokale restauranter. Du vil også nyte et rimelig natteliv, kafeer, banker og butikker rundt i sentrum.

Tulum-stranden og hotellsonen

Hotel Zone ligger langs Tulum strandvei, en lang vei parallelt med Tulum Beach. Du kan nyte offentlige strender, private hoteller, feriesteder, strandklubber og barer her. Du kan også nyte noen spa og andre restauranter rundt dette området.

Tulum-ruinene

Tulum-ruinene er et annet hovedområde i Tulum, også kjent som den arkeologiske sonen. Her kan du finne de berømte Tulum-ruinene og utforske deres skjønnhet på kanten av en klippe som vender mot det karibiske hav. For å lære mer om dette stedet, sjekk ut artikkelen vår om Tulum ruiner.

Overnatting i Tulum

En av de essensielle tingene du må gjøre opp når du planlegger oppholdet ditt i Tulum er overnatting. For å gi deg en bedre idé finner du to hovedområder å bo: Tulum Pueblo og hotellsonen.

Tulum Pueblo er for folk på et budsjett, siden du finner billigere overnattingssteder i sentrum siden det er langt fra stranden. Du kan finne vandrerhjem, lavprishoteller og til og med Airbnb-eiendommer her. Det er også i nærheten av restauranter, kafeer og butikker.

På den annen side er hotellsonen for folk som ønsker å nyte det meste av Tulum Beach. Du finner mange boutiquehoteller og feriesteder som tilbyr tilgang til stranden her. Disse alternativene er imidlertid dyre.

For å gi deg en bedre idé, sjekk ut vår komplette oversikt over Overnatting i Tulum. Her kan du finne linker til våre anbefalte overnattingsalternativer for å hjelpe deg med å velge hvor du skal bo.

Hvor å spise i Tulum

Du vil aldri gå tom for alternativer siden Tulum huser mange restauranter og spisesteder. Her kan du finne billige alternativer fra gatemat til lokale restauranter og noen dyre alternativer som serverer mat av høy kvalitet og kvalitet.

Hvis du har et budsjett, er det beste alternativet i Tulum by. På den annen side tilbyr de fleste restauranter i nærheten av Tulum-stranden hyggelige spisesteder sammen med en eksklusiv meny.

For å hjelpe deg med denne bekymringen har vi samlet de De beste restaurantene i Tulum for å veilede deg i å velge de beste i byen.

Hva å gjøre i Tulum

Tulum er kjent for sine pittoreske strender, vannaktiviteter, utflukter til mayaruinene, cenotehopping og lokale meksikanske stemninger. Av denne grunn tiltrekker denne byen flere vestlige reisende.

Dessuten blir Tulum ofte sett på som et sted for helse og velvære, et sted hvor du kan nyte yoga, spa-behandlinger og lokale helbredelsesseremonier.

Nå, hvis du er nysgjerrig på å vite mer om aktivitetene i Tulum og stedene du bør besøke, kan du lese artikkelen vår om de 24 ting å gjøre i Tulum.

Hvis du vil at en guidet reiserute skal følge med planen din, kan du lese vår anbefalte Tulum reiserute.

Tulum reisetips

Nå som vi har tatt tak i de essensielle tingene, her er noen reisetips vi ønsker å dele for å gjøre ferien din mer tilgjengelig, mer komfortabel og morsommere.

Betal med lokal valuta

Som jeg nevnte tidligere, vil du finne de fleste etablissementer i Tulum som ber om lokal valuta som betalingsmåte. Bare noen få butikker, restauranter og hoteller aksepterer kredittkort og amerikanske dollar, så det er best å ha lokal valuta tilgjengelig.

Wi-Fi og signal

De fleste etablissementer tilbyr gratis Wi-Fi, og det er best å bruke det siden telefonsignaler kan være begrenset i enkelte områder, spesielt ved stranden.

Tipping er vanlig

Du bør merke deg at tips er vanlig i Tulum, men det er ikke obligatorisk. Som en generell tommelfingerregel kan du gi rundt 10 % til 20 % tips for å vise takknemlighet for utmerket service.

Adaptere for lader

Som alle andre meksikanske byer, krever Tulum type A og B plugger. Derfor trenger du ikke adaptere som bor i USA, Canada, Japan og Mellom-Amerika. Du må imidlertid kjøpe en adapter hvis du ikke er fra disse landene.

Helse tips

Når det gjelder drikkevann, drikk alltid flaskevann eller filtrert vann. På denne måten kan du unngå matforgiftning. Du finner apotek eller butikker som tilbyr viktige medisiner hvis du blir syk. Men hvis du trenger å besøke et sykehus, kan du besøke CostaMed, som ligger i Pueblo.

Bruk myggmiddel

Mygg er alltid et problem i Tulum, spesielt om natten. Derfor, hvis du liker noen fester og natteliv, er det best å bruke myggmiddel. For å lære mer om mygg, les Har Tulum mygg?

Transportere

Drosjer er standard transportmiddel i Tulum. Vi anbefaler imidlertid bare slike for fjerne turer som å gå til en annen nærliggende by eller strandområde. Hvis du bare skal utforske byen, er det best å sykle.

Nå, hvis du trenger å leie en taxi, er det best å forhandle med taxisjåføren for å ha en rimelig pris og unngå overprising. For å lære mer om prisene, les artikkelen vår Hvor mye koster drosjer i Tulum?

Sikre deg selv og dine verdisaker

Selv om Tulum er trygt, er det alltid en reisendes ansvar å sikre deg selv og dine verdisaker. Som turist kan du være tilbøyelig til å bli et offer for lommetyver, så hold alltid tingene dine trygt. Det vil også være best å streife rundt i offentlige og godt opplyste områder om natten og unngå mørke gater.

Budsjett

Når det gjelder utgifter, bør du forberede minst $100 til $400 per dag hvis du er en alenereisende. Men forvent rundt $200 til $700 daglig hvis du er sammen med noen.

Vi anbefaler å leie sykler i stedet for taxi når du utforsker, da det vil spare deg for mye penger. Det er også best å bestille fra januar til mars og august til desember, siden overnatting er billigere. For å lære mer om budsjettreiser i byen, les Hvordan reise til Tulum på et budsjett?

Konklusjon

Denne komplette guiden gir deg en generell oversikt over hvordan Tulum-ferien vil bli. Vi håper denne artikkelen vil hjelpe deg med å planlegge reisen din, og vi håper også at den vil gjøre Tulum-ferien din enkel, minneverdig og hyggelig.

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico