Reiseplan for Tulum – 3, 5 og 7 dager

Å planlegge en ferie er spennende, spesielt når du ikke har gjort det på en stund. Hvis du fortsatt er kjent med Tulum, trenger du noen få tips og innsikt for å veilede deg. Når du har bestilt flyreiser, er du et skritt nærmere ferie. Det neste du må gjøre er å planlegge en reiserute.

Her er en detaljert reiserute du kan følge hvis du besøker Tulum. Her vil vi dekke de grunnleggende tingene du trenger når du planlegger og ting og steder du må gjøre i byen.

Etter å ha lest denne artikkelen kan du lage din egen eller bruke reiseruten vi har laget for deg. Enten du bor i tre, fem eller syv dager, vil du maksimere oppholdet ditt i Tulum med denne guiden.

La oss komme i gang!

Reiseplan for Tulum

Hvor mange dager i Tulum?

Det er vanskelig å si hvor mange dager du trenger i Tulum siden du kan tilbringe uker eller til og med måneder i byen uten at du går tom for ting å gjøre eller se.

Likevel avhenger svaret på dette spørsmålet av tingene du vil gjøre og stedene du vil besøke. Det vil også avhenge av steder eller aktiviteter du ville ha gått glipp av under oppholdet i byen.

For å gi deg et litt mer konkret svar, du trenger minst:

  • Tre dager å utforske Tulum Pueblo og Tulum Beach
  • Fem dager hvis du vil legge til litt cenote-hopping og snorkling
  • Syv dager hvis du ønsker å besøke nærliggende byer og byer for en dagstur.

Nå kan du alltid maksimere tiden din ved å gjøre flere aktiviteter og besøke flere steder og steder på færre dager. Du vil imidlertid bare kunne nyte og nyte Tulum hvis du gjør alt i en hast.

Dessuten er Tulum en avslappet by ment for avslapning – som sådan er det å gjøre ting i en hast ikke måten i denne byen. Så mye som mulig gjør du en aktivitet eller besøker et sted en om gangen.

Av denne grunn vil det være best om du lager en reiserute som dekker alle stedene du ønsker å besøke og aktivitetene du ønsker å gjøre. På denne måten kan du få en bedre idé og beregne dagene du trenger for å nyte Tulum på best mulig måte.

Planlegger en tur til Tulum

Når du planlegger en tur til Tulum, må du først finne noen ting. Etter å ha gjort det, vil du ende opp med en planlagt reiserute, og resten av bekymringen er å nyte hele oppholdet i byen.

Lag en fleksibel timeplan

Det første du må merke deg er at reiseruten din, spesielt tidsplanen, bør være fleksibel, siden du kan nyte mer eller mindre tid på en bestemt aktivitet eller et bestemt sted.

Du trenger ikke å overdrive planleggingen ved å legge til en faktisk tid for hver aktivitet. En slik ting tar bort moroa med ferie. Kort sagt, gjør planleggingstiden din morsom. Tross alt vet vi at det å planlegge en ferie er noe av det mest spennende å gjøre.

Det beste du kan gjøre er å sette opp aktivitetene for dagen og la det rulle derfra. På denne måten vil du ikke være bevisst på hva som må gjøres og hvilke steder du bør besøke.

Kjenn prioriteringene dine

Vil du tilbringe en hel dag ved Tulums strand? Vil du snorkle og svømme i cenotes? Vil du nyte nattelivet i Tulum? Uansett hva du ser frem til når du besøker Tulum bør være blant prioriteringene.

Det spiller ingen rolle hva det mest populære er i Tulum. Det som betyr noe er aktiviteten du vil gjøre eller stedet du vil se først.

Du vil bare besøke Tulum hvis du ser frem til noe i det i utgangspunktet. Derfor er det best å sette dine prioriteringer for å sikre at du nyter dem gjennom hele oppholdet i byen.

Skriv ned noen valgfrie ting

List opp aktivitetene du ikke har noe imot å gjøre og stedene du ikke har noe imot å gå glipp av. Deretter kan du legge dem til nederst på listen som en valgfri ting.

Du kan gjøre disse aktivitetene eller besøke disse stedene hvis du fortsatt har god tid i byen. Ellers er det ikke noe du vil angre på at du har gått glipp av hvis du går tom for tid og ikke har råd til å forlenge.

Sjekk budsjettet ditt

Kan du bruke en hel uke eller til og med en måned i Tulum? I så fall kan du gjøre alt i ditt eget tempo og være lat når det er mulig.

Men hvis budsjettet begrenser deg til bare noen få dager i byen, spiller det en rolle i planen din. Når du har budsjettet, kan du bruke det til å planlegge overnatting, mat og andre avgifter og utgifter du trenger under hele oppholdet.

5 ting du må gjøre i Tulum

Som jeg nevnte tidligere, avhenger planleggingen av en ferie i Tulum helt av dine preferanser. Vi kan imidlertid erkjenne at det er noen ting du bør legge merke til når du besøker byen. Derfor, uansett hvor lenge du blir, må du oppleve disse fem tingene i Tulum.

1. Sjekk ut Tulum Beach

Tulum Beach er det mest ettertraktede stedet i Tulum. Den vakre naturen den tilbyr er noe du alltid bør vurdere når du er i byen. I det minste bør du tilbringe en halv dag eller en hel dag ved stranden for å nyte dens skjønnhet. For å få en bedre ide, les artikkelen vår om de beste strendene i Tulum.

2. Svøm eller snorkle i Cenotes

Foruten stranden er cenotene et annet naturlig vidunder du ikke bør gå glipp av. Selv om Tulum er hjemsted for en lang strandstrekning, huser den også hundrevis av cenoter som tilbyr forskjellige vibber, utsikt og aktiviteter. Disse cenotene er naturlige synkehull, som hver tilbyr en annen scene enn den andre. Nå, hvis du har en begrenset tid, kan du bare besøke ett til tre av de beste alternativene i Tulum. For å vite mer, les artikkelen vår om de beste cenoter i tulum.

3. Utforsk Maya-ruinene

Mens du kan utforske strender og cenotes i andre deler av Mexico, vil du ikke kunne besøke de ikoniske Tulum-ruinene. Dette stedet er blant de mest besøkte reisemålene i byen, og det er noe du vil dra nytte av. Tulum-ruinene ligger på en vakker klippe som vender mot den karibiske kysten. Hvis du vil lære mer, les vår artikkel om Tulum ruiner.

4. Handle og spis på Tulum Pueblo

Tulum-ferien og turen vil bare bli komplett med å utforske Tulum Pueblo. Tulum sentrum byr på elegante butikker, rimelige restauranter og variert natteliv. Tulum Pueblo huser også noen av de Instagram-verdige stedene som vil sikre at du forteller følgerne dine at du er i den vakre byen Tulum.

5. Utforsk Sian Ka’an-biosfæren

Noen anser Sian Ka’an Biosphere som et valgfritt reisemål. Men selv om du bare er i Tulum for noen få dager, kan du allerede utforske dette biosfærereservatet. Her kan du nyte skjønnheten i uberørt natur og se et rikt og mangfoldig dyreliv. Som sådan kan du maksimere oppholdet ditt i Tulum hvis du har en tur til dette vernede området.

Anbefalt daglig reiserute i Tulum

Enten du bor i Tulum i tre til syv dager, kan denne daglige reiseruten fungere som din guide. Her prioriterer vi de beste tingene å gjøre i Tulum og utvider det avhengig av hvor mange dager du skal bo. Deretter kan du lese hver for å veilede din daglige utforskning i Tulum.

Dag 1

Ved ankomst til Tulum vil du ta det med ro ved å nyte noen enkle ting. Den første dagen bør være rundt Tulum Pueblo, siden det er det første stedet du kommer til.

Hvis du ankommer om morgenen eller ettermiddagen, kan du leie en sykkel og utforske byen med den. På denne måten kan du nyte litt frisk bris mens du unngår trafikk rundt i byen.

Du kan også bruke sykkelen på Tulums gatekunsttur. På denne måten kan du utforske de fargerike gatene i byen og oppleve det lokale livet.

Nå, hvis du ankommer om natten, kan du alltid nyte noen rimelige gatematmarkeder for å nyte meksikansk mat som en innbydende godbit. Du kan til og med besøke noen barer for natteliv hvis du ikke er så sliten av reisen.

Dag 2

På den andre dagen er det på tide å gå til stranden og utforske Tulum-ruinene. Dessverre tar utflukten til Tulum-ruinene bare rundt en time eller to. Derfor er det best å begynne med det, og deretter tilbringe resten av dagen ved stranden.

Generelt er de beste strendene i byen de offentlige strendene. De mest populære er Playa Ruinas, Playa Paraiso, Playa Santa Fe og Playa Pescadores.

Totalt sett blander disse strandområdene seg til en lang strandstrekning. Dermed vil du gå deg vill med navnene, men nyte den lange strekningen med fin hvit sand og krystallklart turkis vann i Karibien.

Nå er den beste måten å avslutte dagen på å utforske hotellsonen, hvor du kan finne barer, restauranter og til og med fester med jungeltema.

Dag 3

På den tredje dagen må du besøke noen cenoter for å svømme eller snorkle.

Mitt tips er å starte dagen tidlig for å maksimere tiden. Så, hvis det er din siste dag, besøk minst to til tre cenotes for å oppleve stemningen.

Også, hvis det er din siste dag, besøk den berømte Ven A La Luz-kunsten foran Ahau Tulum. Eller du kan legge den i løpet av den andre dagen når du besøker hotellsonen.

Dag 4

Hvis du bor mer enn tre dager i byen, bør du tilbringe den fjerde dagen helt i området nær Sian Ka’an Biosphere. Her kan du benytte deg av en turpakke og nyte reservatet og de nærliggende Muyil-ruinene.

I Sian Ka’an-biosfæren er den beste tingen å gjøre å utforske gjennom en båttur gjennom lagunene i Sian Ka’an.

For å nyte opplevelsen trenger du minst tre timers utforskning. Derfor, hvis du starter klokken åtte om morgenen, er du tilbake til byen til lunsj.

Dag 5

Hvis du fortsatt har en ekstra dag til overs, bør du ta en kort tur til Coba og utforske ruinene, sammen med noen underjordiske cenoter.

Reisetiden tar rundt 45 minutter, noe som fortsatt er mulig for en dagstur. Her kan du utforske ruinene gjennom en sykkeltur og vandre i pyramiden for å nyte utsikten over den enorme jungelen som omgir den.

Dag 6

I løpet av din sjette dag kan du utforske flere cenoter og besøke Ka’an Luum-lagunen. Selvfølgelig, hvis du elsker stemningen til cenoter, kan du alltid prioritere dem, men det er noe du kan håndtere hvis du blir i seks dager eller lenger.

En annen ting du kan gjøre er å dra på en hel dag med dykking eller snorkling. Du kan finne dykkebutikker i Tulum som tilbyr disse turene, og du kan nyte en hel dag med å besøke bestemte steder som er kjent for snorklere og dykkere.

Dag 7

Nå, hvis du blir en dag til i Tulum, kan du gjøre denne dagen til en gratis dag etter flere dager med aktiviteter. Du kan besøke Tulum, besøke noen Instagram-verdige steder og utforske noen restauranter.

Det er også en flott dag å tilbringe natten på en bar eller delta på en fest i en av strandklubbene i hotellsonen.

Reiserute for 3 dager i Tulum

Hvis du bare er i Tulum i tre dager, vil du besøke stedene i byen og unngå lange reiser og dagsturer. Men siden turiststedene i Tulum er stappfulle i byen, kan du maksimere Tulum-ferien selv på bare tre dager.

Du kan følge reiseruten jeg nevnte ovenfor frem til dag 3 eller klemme inn noen ekstra aktiviteter hvis du vil nyte mer av Tulum med en begrenset tid.

Reiserute for 5 dager i Tulum

Hvis du bor i Tulum i fem dager, kan du bruke de to ekstra dagene til å utforske Sian Ka’an-biosfæren og en dagstur til Coba.

De første tre dagene vil også være mer avslappende siden du ikke har det travelt, men hvis du vil gjøre mer, kan du alltids presse inn litt ekstra aktivitet som yoga eller spabehandlinger.

Du kan bruke den daglige reiseruten jeg nevnte tidligere for en komplett og detaljert reiserute. For eksempel, siden du bor i byen i fem dager, kan du bruke reiseruten til dag 5.

Reiserute for 7 dager i Tulum

Hvis du bor i Tulum i syv dager, anbefaler vi å bruke en hel dag på vannaktiviteter som snorkling eller dykking, enten i sjøen eller i cenotes. Men du kan selvfølgelig alltid velge andre dagsturdestinasjoner hvis du foretrekker å unngå disse vannaktivitetene.

Du kan bruke den daglige reiseruten jeg nevnte tidligere for en komplett og detaljert reiserute. For eksempel, siden du bor i byen i syv dager, kan du bruke reiseruten til dag 7.

Konklusjon

I løpet av 3, 5 eller 7 dager kan du nyte Tulum og alt det beste det har å tilby, enten det er aktiviteter å gjøre eller steder å besøke. Som jeg nevnte tidligere, har du fleksibiliteten til å justere hver reiserute til det som passer deg. Til slutt, så lenge du har gjort alle aktivitetene du ønsker og besøkt hvert sted du liker i Tulum, vil du ende opp med en ferie du garantert ikke vil glemme.

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico