Ruinene i Tulum – alt du trenger å vite

Hvis du har lyst til å besøke Tulum og sjekket litt rundt, så har du sannsynligvis sett de reklamere for de berømte Maya-ruinene i Tulum. Det hevdes at dette er blant stedene du må besøke når du først er i byen. I så fall er jeg her for å fortelle deg at det er riktig, og det kan få deg til å lure på hvorfor.

Tulum-ruinene er et av Tulums mest ikoniske turiststeder og til og med hele Yucatan-halvøya. Disse ruinene ligger i naturskjønne steder og forteller en historie om en rik kultur som alltid er interessant å lære.

Selvfølgelig forklarer ikke de korte ordene noe om ruinene. Av denne grunn har vi laget denne komplette guiden for å hjelpe deg med å oppdage og utforske Tulum-ruinene. Her finner du svar på vanlige spørsmål om dette stedet. Vi inkluderte også litt informasjon for å hjelpe deg gjennom utforskningen av Tulum-ruinene.

Uten videre, la oss komme i gang!

Ruinene i Tulum

Hva er Tulum-ruinene?

Tulum-ruinene er rester av den en gang befestede Maya-byen. Ruinene var en gang murene til en pre-columbiansk Maya-by, og den fungerer som hovedhavnen for Coba.

Som sådan forteller den en historie om en velstående gammel Maya-sivilisasjon, noe som gjør den mer interessant i tillegg til dens skjønnhet og naturskjønne beliggenhet.

Hvem bygde ruinene i Tulum?

Generelt er byen Tulum blant de siste byene som mayaene bygde og bodde i. Ruinene sto en gang som en mur på 1200- til 1500-tallet. Imidlertid ble de gjort til ruiner under de 70 årene med spansk kolonisering i Mexico.

På slutten av 1500-tallet forlot menneskene som bebodde den en gang omgitte byen ruinene. Nå fungerer disse ruinene som et turistmål som tiltrekker seg besøkende fra hele verden.

Hvor ligger ruinene i Tulum?

Tulum-ruinene ligger langs østkysten av Yucatán-halvøya, vendt mot det karibiske hav på en 39 fot høy klippe.

Tulum-ruinene ligger ved starten av den lange, smale strandveien, også kjent som Tulum Beach Road. Denne lange veien starter ved ruinene, går gjennom Tulum Beach og Hotel Zone, og ender ved Sian Ka’an Biosphere.

Med disse veiene er Tulum-ruinene lett tilgjengelige, og det er et must-besøk turistmål for alle besøkende i Tulum.

Hvor gamle er Tulum-ruinene?

Tulum-ruinene har ligget ved Tulums kyster i rundt 570 eller 820 år. Noen sier at mayaene bygde ruinene (tidligere en by med murer) rundt 1200 til 1450 e.Kr.

Hvor mye koster det å komme inn i Tulum-ruinene?

Kostnaden for å komme inn i Tulum-ruinene avhenger av om du vil ta en guidet tur eller ikke.

Hvis du foretrekker å besøke ruinene uten guide, trenger du bare å betale inngangsbilletten på 85 pesos som er rundt 3 eller 4 USD.

Du må også betale 45 pesos ekstra eller rundt 2 USD hvis du tar med et profesjonelt kamera. Inngangen til ruinene er gratis for meksikanske innbyggere, men kun på søndager.

Nå, hvis du vil besøke Tulum-ruinene og utforske dem med en kunnskapsrik guide, finnes det turpakker for Tulum-ruinene. Disse turene kan koste 50 til 250 USD, avhengig av inkluderte.

De fleste turpakker benyttes av folk som har utgangspunkt i Cancun, Playa del Carmen eller et hvilket som helst sted i Riviera Maya.

Hvordan kommer man seg til ruinene i Tulum?

Tulum Ruins Mayan
Mayan ruins and beautiful Caribbean coast in Tulum Mexico

Tulum-ruinene ligger bare 3 kilometer fra Tulum Pueblo (eller Tulum by). Som sådan har de fleste besøkende fra dette området flere muligheter for å nå ruinene. Men hvis du også starter fra Tulum Pueblo, her er alternativene dine:

Colectivo

En colectivo er en delt minivan som tilbyr rimelig transport i Tulum. Det er ikke det mest praktiske alternativet. Likevel, med bare tre kilometers reise, vil du være sikker på å nå ruinene på kort tid.

Fra hovedgaten, hopp på en colectivo og fortell sjåføren din at du vil gå til ruinene. Siden minivanen reiser regelmessig, vil du finne mange av dem rundt omkring.

Leie en sykkel

Hvis du er ute etter en liten mosjonstur ute i det fri, er en sykkel også en praktisk måte å besøke ruinene på. Siden det bare er tre kilometer unna, kan du nå ruinene på 10 minutter.

Ruinene har sykkelstativ utenfor hvor du kan sette fra deg sykkelen. Bare sørg for at du har en sykkellås for å sikre at sykkelen ikke blir stjålet mens du besøker ruinene.

En sykkelutleie starter på rundt 12 eller 13 USD, og ​​du kan sykle på den i 8 timer, noe som gjør den til et utmerket alternativ å bruke når du besøker ruinene.

Ta en taxi

En taxi er også et annet alternativ for å besøke Tulum-ruinene. Det kan imidlertid være litt dyrt sammenlignet med å leie en sykkel eller ta en colectivo.

Når du kjører taxi, sørg for å forhandle en fast pris med sjåføren, da de fleste av dem kan blåse deg av med en høy pris hvis du ikke vet hva du gjør.

For å lære mer om taxiprisene og prisene i Tulum, les: Hvor mye koster Taxi i Tulum? – Med eksempler

Leie en bil

Tulum Ruinene ligger bare en kort kjøretur unna Tulum Pueblo. Som sådan kan det være et alternativ for deg hvis det er for varmt å sykle på en colectivo eller en sykkel eller hvis det er for dyrt å kjøre taxi.

Ruinene har parkeringsplass i nærheten, og du kan parkere der mot betaling. Parkering ved siden av Carretera Tulum Boca Paila-gaten kan imidlertid spare penger. Denne gaten ligger ved siden av den offentlige stranden.

Hva skal du ha på Tulum-ruinene?

Det kreves ingen kleskode når du besøker Tulum-ruinene, noe som betyr at du kan ha på deg alt du liker. Likevel foreslår vi at du har på deg noe behagelig når du besøker ruinene, da det kan gjøre turen mer tilgjengelig og praktisk.

Her er noen ting vi foreslår at du har på deg:

  • Lette og pustende stoffklær – Tulum-ruinene kan være varme, spesielt om du reiser dit på en solrik dag. Du bør ha på deg noe behagelig for å sikre at du ikke svetter mye.
  • Komfortable sko – det ville være best å unngå å bruke hæler og velge gåsko for mer uanstrengt bevegelse mens du er i ruiner.
  • Myggmiddel – mygg er en vanlig bekymring i Tulum, inkludert å besøke ruinene. Sørg for å bruke avstøtende middel for å forhindre myggstikk, da de kan forårsake reelle problemer. Hvis du vil vite mer om mygg i Tulum, les: Har Er det mygg i Tulum?
  • Caps eller solhatt og solbriller – som jeg nevnte, kan det være ganske varmt i Tulum-ruinene, spesielt om dagen. Som sådan foreslår vi at du bruker noen hatter for å forhindre for mye varme og solbriller fra å beskytte øynene dine mot den sterke solen.

Konklusjon

Ruinene er et fantastisk sted du ikke bør gå glipp av mens du er i Tulum. Ruinene tilbyr ikke bare en naturskjønn utsikt over havet og den ødelagte strukturen til en gammel sivilisasjon. Videre forteller den også en rik kultur som en gang eksisterte.

Når du nå har fått denne informasjonen vet bedre hva du kan forvente og hva du kan forberede deg på når du skal besøke Tulum-ruinene. Resten av bekymringen ligger i å oppdage stedet og utforske ruinene av den gamle Maya-sivilisasjonen som en gang bodde i denne enkle, men fascinerende byen Tulum.

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico