Sargassum i Cancun – Alt du trenger å vite

Cancuns strender er blant de beste strendene i verden og de viktigste tingene som hjelper byen med å tiltrekke seg millioner av turister. Men selv om strendene er fantastiske, kan strendene også bli de verste på grunn av sargassum / problemer med tang.

I denne artikkelen vil vi lede deg gjennom alt du trenger om sargassum i Cancun. Denne artikkelen inneholder grunnleggende informasjon om dette problemet, noen alternative strender uten det, og alternative aktiviteter hvis du finner mye sargassum på byens strender.

La oss komme i gang!

Sargassum i Cancun

Er det et tangproblem i Cancun?

Cancun har et problem med tang fordi det er en by ved Det karibiske hav. Som sådan bør du planlegge og sjekke om Cancun vil ha tang for oppholdet ditt.

Tang, eller sargassum på spansk, er en art av makroalger. Den trives i vannet i Karibien, spesielt om sommeren. Som et resultat påvirker tangproblemet Cancuns strender og de i tilstøtende Playa del Carmen og Tulum.

Siden tang formerer seg og sprer seg når sjøvannet er varmt, begynner tangproblemene i den varme årstiden. Som et resultat havner disse tangene på den meksikanske kystlinjen, og Cancuns kystlinje er en av mange berørte.

Finnes det strender i Cancun uten tang?

Cancuns strender vender mot det karibiske vannet, og siden dette havet er den primære kilden til tang, er alle strendene påvirket av slike i tangsesongen. Men ikke bekymre deg fordi det er nærliggende øyer og strender der tang ikke er et problem. Vi vil dekke disse områdene senere.

Hva skjer når det er et tangproblem?

På grunn av de varme og våte somrene forverres Cancuns tangproblem. Tangen formerer seg og utvider seg som svar på varmen, og legger til alle disse brunalgene nær kysten.

Som et resultat hindrer tangansamling på kysten svømming. Det kan være ansatte på enkelte feriesteder for å fjerne tangen, men gitt deres overflod kan det være utfordrende.

I tillegg fører klaringen til enorme hauger med lite attraktiv tang langs kysten. Det som er mer bekymringsfullt er at det tangpåvirkede vannet mørkner. I tillegg er stanken disse tangene avgir svært ubehagelig og kan oppdages på avstand.

Er tang i Cancun farlig for mennesker?

Generelt sett er ikke sargassum eller tang farlig for mennesker når den bæres av havstrømmer, noe som er tilfellet i Cancun. Problemet starter når sargassen skyller opp på kysten. På kysten begynner sargassum å forringes og avgir gassformig svoveldioksid.

Denne dampen kan irritere øynene og forstyrre pusten, selv ved små doser. Bortsett fra det er bading og annen vannsport praktisk talt forbudt for turister på grunn av den stygge lukten av hydrogensulfidgass, som kan sammenlignes med råtne egg.

Når er den beste tiden å unngå tangproblemet i Cancun?

Siden tang begynner å vokse i den varme årstiden, er november, desember og januar de ideelle månedene for å nyte byen uten dem. Denne perioden gjelder Cancun og byene og kystlinjene langs Det karibiske hav.

Så hvis du har tenkt å reise til Cancun, må du vite når tangen først dukker opp og når den forverres.

Tang er vanligvis tilstede langs strandlinjene gjennom hele året. Derfor, selv om det begynner i mars og april, vil det bli tydelig i mai.

I Yucatan er juni og juli årets varmeste måneder. Dermed vokser tang raskere når det er varmt ute.

Derfor, hvis du ønsker å unngå tang, hold deg unna den karibiske kysten i hele juni, juli og august.

Strender nær Cancun uten Sargassum

Hvis du allerede har bestilt ferien i Cancun i tangsesongen, kan du fortsatt nyte strendene fra tid til annen. De fleste strendene, spesielt i hotellsonen, rydder fortsatt opp i tangen fra tid til annen.

Nå, hvis du nyter den beste stranden uten tang, kan du alltid gå til nærliggende øyer som er berørt av slike på grunn av deres beliggenhet.

La oss se på hver enkelt!

Isla Mujeres

Isla Mujeres er en øy som ligger rett over byen Cancun. Denne øya er en favorittøy for snorklere og dykkere. Likevel er strendene fri for sargassum, noe som gjør det til et utmerket alternativ for en stranddag i Cancun i tangsesongen.

Så selv om mye tang plager Cancun og andre turistmål, vil dette stedets kystlinje fortsatt være herlig siden de er tangfrie.

Cozumel

Hvis du leter etter en sargassum-fri strand, kan øya Cozumel være et utmerket alternativ. Cozumel er det beste stedet å finne sargassumfrie strender på Mexicos karibiske kyst.

På grunn av øyas uvanlige geografiske plassering, er sargassum sjelden sett på strendene på vestsiden.

Som sådan kan du nyte uberørte strender som Playa El Cielo og Palancar-stranden siden disse områdene ikke har tang.

Østkysten av Cozumel har tang. Den fungerer imidlertid som en buffer, og hindrer den i å nå vestkysten av Cozumel.

Holbox

Like ved Yucatans nordligste punkt ligger en liten øy ved navn Holbox, hvis strender ofte er blottet for tang.

Holbox er ganske forskjellig fra Cancun fordi førstnevnte er mer tilbakelent. Men generelt er denne øya fortsatt et område utenfor allfarvei, og tilbyr en helt rolig atmosfære, i motsetning til Cancuns urbane strender.

Denne beliggenheten er kjent for sin rikdom av marint liv, fantastiske solnedganger, rolige omgivelser og ubebygde hvite sandstrender.

Holbox er ideelt hvis du ønsker å slappe av og slappe av i fredelige omgivelser med fantastiske hvite sandstrender fri for sargassum.

7 aktiviteter å gjøre i tangsesongen i Cancun

Selv om tangproblemet i Cancun kan ødelegge stranddagene dine, er det ikke verdens undergang. Cancun er mer enn sine strender; du vil fortsatt finne mange andre hyggelige ting i byen hvis strendene er dekket av tang.

Her er syv aktiviteter å gjøre i Cancun hvis det er tang på strendene.

Nyt litt natteliv

Tangproblemet stopper ikke nattelivet i Cancun, og hvis du bor i byen i tangsesongen, kan du like gjerne tilbringe nettene med å ha det gøy på Cancuns fester.

Cancun er utvilsomt blant de beste reisemålene dine hvis du liker å feste. Utvilsomt, blant de ideelle stedene over hele verden for natteliv er Cancun.

Cancun blir til en sverm av energiske nattklubber etter hvert som natten kommer. Cancun er hjem til mange barer og nattklubber hvor du kan feste hele natten. Hvis du vil vite hvor du skal feste og nyte nattelivet i byen, les Hvor fester man i Cancun?

Hvis du skal til Cancun Clubs, men trenger å kjenne det ideelle antrekket, kan du lese Hva du skal ha på deg i Cancun-klubber.

Shoppe

Hvis du er frustrert på grunn av strendene fylt med tang, kan du alltids fjerne stresset ved å gå på shopping. Heldig for deg, Cancun er det beste stedet å dra på shoppingtur!

Cancun er kjent for sine førsteklasses detaljhandelskomplekser, i tillegg til sitt livlige natteliv. Cancun er det ideelle tilfluktsstedet for shoppere på grunn av sine elegante butikker, torg og markeder.

Billige pyntegjenstander, fasjonable smykker, skjønnhetsprodukter, dufter og tradisjonelle meksikanske produkter, kan alle bli funnet på disse butikksentrene.

Blant de travleste shoppingdistriktene i Cancun er Mercado 28, og vi anbefaler på det sterkeste å dra dit.

Nyt noen eventyrlige aktiviteter

Å nyte byens eventyrlige aktiviteter er blant de beste aktivitetene å gjøre under tangsesongen i Cancun. Eventyrsøkere vil alltid ha aktiviteter å gjøre og oppleve i Cancun, fra ATV-turer til klippedykking til skogsbåtcruise.

Dra på en dagstur til andre strender

Ikke bekymre deg hvis du liker stranden og tilfeldigvis besøker Cancun under sargassum-utbruddet. Besøk i stedet Cozumel eller Isla Mujeres for dagen fra Cancun. Cozumel og Isla Mujeres kan nås fra Cancun på henholdsvis tretti og førti minutter med ferge.

Øyene Cozumel og Isla Mujeres tilbyr uberørte strandparadiser i Mexico som er kjent for sine plettfrie strandlinjer og førsteklasses snorklesteder. På grunn av den geografiske posisjonen utelukker Cozumels og Isla Mujeres strender på vestsiden ofte sargassum.

Cozumel og Isla Mujeres tilbyr flere strandmøter enn Cancun fordi disse øyene er mindre markedsført og overbelastet.

Snorkle i de nærliggende cenotene

Cenotene er blant regionens mest verdsatte eiendeler og er utilgjengelige med tang. Som sådan er det et utmerket alternativ for snorklere og de som ønsker våt action.

Naturlige svømmehull kjent som cenotes kan sees i Maya-regnskogene og er svært populære blant besøkende på grunn av hvor forfriskende de er.

Cenoter var utrolig viktige for mayaene fordi de trodde de hadde helbredende krefter. Som sådan, selv om sargassum hindrer deg i å besøke Cancuns strender, kan du alltid dra nytte av disse fortryllende utrolige cenotene.

Hvis du trenger å vite de beste cenotene å utforske, les artikkelen vår om Cenotes nær Cancun.

Utforsk Chichen Itza

Hvis du ikke kan ta turen til stranden, kan du alltid gå til jungelen og utforske en gammel mayakultur. For eksempel er Chichen Itza noe du vil dra nytte av, enten det er tang i Cancun.

Denne mystiske Maya-byen, omtrent en time unna Cancun, er verdt et besøk hvis du liker historien. Chichen Itza var et betydelig sted for tilbedelse og bolig for omtrent tretti tusen mayaer.

Tallrike historiske Maya-strukturer, inkludert templer, ruiner og graver, kan for øyeblikket sees der. De gir et innblikk i regionens magiske og fantastiske fortid.

Dykk ned i undervannsmuseet

Til tross for tangproblemet, kan du alltid fortsette og utforske det berømte undervannsmuseet i Cancun.

MUSA, eller undervannsmuseet i Cancun, er en 30 fots undervannsattraksjon nær Cancun som huser mer enn fem hundre statuer i naturlig størrelse. Dykk eller snorkle for å utforske denne attraksjonen og de forskjellige kunstverkene i naturlig størrelse.

Den ble konstruert for å beskytte Cancuns fantastiske skjær ved å gi dykkere en reserveplass. For tiden er en av Cancuns mest populære severdigheter denne utstillingen.

Konklusjon

Cancun, en by ved det karibiske hav, kan oppleve noen alvorlige problemer på grunn av det økende tangproblemet. Cancun, en by som hovedsakelig er avhengig av turisme, blir raskt påvirket når tang begynner å vokse og samle seg på kystlinjene.

Du kan imidlertid alltid unngå tangsesongen, og så lenge du drar til Cancun på bestemte tider av året, kan du nyte strendene der. Du vil imidlertid alltid nyte en ferie i denne byen siden den konsekvent vil ha mye å tilby deg, selv om du kommer i tangsesongen.

Hvis du ønsker å vite flere aktiviteter du kan glede deg over i Cancun, kan du lese artikkelen vår om Ting å gjøre i Cancun.

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico