Snorkle med skilpadder i Tulum

Tulum tilbyr mange ting til sine gjester, og foruten de fantastiske strendene, cenotene, mayaruinene og den frodige jungelen, er denne byen også et hjemsted for et rikt og mangfoldig marint liv. Som sådan er denne byen et fristed for både snorklere og dykkere.

En av de mange populære tingene i Tulum er å snorkle og svømme med skilpadder. I de fleste tilfeller besøker folk fra hele verden Playa Akumal, en liten strandby i nærheten av Tulum hvor du kan sjekke ut et rikt marint liv, også skilpadder.

Hvis du vil snorkle med skilpadder i Tulum, har du kanskje allerede hørt om Playa Akumal. I denne artikkelen vil vi dekke alt du trenger å vite om snorkling med skilpadder i Tulum og hvordan du kan maksimere og nyte det beste av denne opplevelsen.

La oss komme i gang!

Snorkle med skilpadder i Tulum

Snorkling med skilpadder i Tulum

Hvis du vil ha de beste sjansene for å snorkle og svømme med skilpadder, vil du finne Playa Akumal som det beste området å gjøre det.

Playa Akumal, også kjent som Turtle Bay, er en liten strandby mellom Playa del Carmen og Tulum, noe som betyr at den ikke er akkurat i Tulum (bare i nærheten).

Akumal er et maya-ord som betyr «sted for skilpadder,» Det er nettopp her hundrevis av skilpadder legger eggene sine hver sommer. I tillegg er Playa Akumal kjent for sitt korallrev rundt Akumal-bukten, som gjør snorkling og dykking her unik og hyggelig.

Slik kommer du deg til Playa Akumal

Hvis du vil snorkle med skilpadder i Playa Akumal, er det rundt 28,1 kilometer unna Tulum Pueblo. Det er litt langt, i motsetning til andre nærliggende turiststeder. Det er imidlertid et praktisk sted å nå med flere tilgjengelige transportmidler. Her er alternativene dine:

Med bil

Hvis du kjører bil i Tulum, er det en kort kjøretur til Playa Akumal, rundt 28-30 minutter unna. Enten du eier eller leier en leiebil, er det den raskeste måten å nå Playa Akumal på. Du kan til og med besøke andre attraksjoner i nærheten av området.

Parkering i Playa Akumal

Når du har kommet til området, kan du finne parkeringsplasser langs strandveien. Dessverre krever de fleste av disse plassene avgifter på rundt 20 pesos per time eller 50 pesos per dag.

Derfor er det best å ha lokal valuta, da de sannsynligvis ikke godtar dollar. Hvis du ikke aner hvor du skal veksle, sjekk ut de beste stedene å veksle penger i Tulum.

Med taxi

Hvis du kommer fra Tulum, finner du noen få taxier. Du kan fortelle sjåføren at du skal til Playa Akumal, og de tar deg dit. Avtal imidlertid prisen før du hopper inn for å sikre at du ikke blir belastet for mye.

For å vite mer om taxiprisene i Tulum, les: Hvor mye koster drosjer i Tulum?

Av en Colectivo

Hvis du besøker Playa Akumal med minimale ting, kan du ta en colectivo for å spare penger. Dette er et billig alternativ for å komme til området og snorkle med skilpadder, men den er så liten at du ikke får med deg bagasje.

Det er heller ikke luftkondisjonert, slik at turen kan være ganske varm, spesielt midt på dagen. Hvis du tåler disse tingene og ønsker å holde deg innenfor budsjettet, er en colectivo et vennlig alternativ. Det vil bare koste rundt 35 pesos.

Ofte stilte spørsmål om Playa Akumal

Nedenfor er noen vanlige spørsmål om Playa Akumal og snorkling med skilpadder.

Kan du svømme med skilpadder i Playa Akumal uten en tur?

Det er områder i Playa Akumal som krever en guide, noe som betyr at du må benytte deg av en turpakke eller bo på et nærliggende hotell som inkluderer gratis snorkling med en skilpaddeopplevelse.

Nå, hvis du vil spare noen utgifter fra disse turene og guidene, kan du sjekke ut Half Moon Bay, et nærliggende strandområde. Her finner du ingen restriksjoner, men du vil også ha mindre sjanser til å se noen skilpadder.

Hvor mye koster det å snorkle med skilpadder på Akumal?

Det koster rundt 35 USD å snorkle med skilpadder på Playa Akumal. Denne avgiften inkluderer en kort båttur til et sted hvor du kan finne skilpadder. Turen tar rundt 45 minutter og inkluderer en guide, gratis snorkleutstyr, skap for å oppbevare varene dine og dusjer etter snorklingen.

Må du betale for å bruke Akumal Beach?

Akumal-stranden er gratis, akkurat som alle strender i Mexico, men de lokale virksomhetene har gjort det vanskelig å få tilgang. Eller videre kan du finne en inngangsdør ved siden av dykkebutikken. Du finner en annen inngangsport til stranden rett før parkeringsplassen og etter dykkebutikken.

Når er den beste tiden å snorkle med skilpadder i Tulum?

Skilpadder er utilgjengelige hele året, så det er best å vurdere måneden i planen din for å maksimere sjansene dine for å snorkle med skilpadder.

De beste månedene er fra juni til november siden disse månedene er hekkesesongen for skilpadder. Men hvis du vil ha det beste, er september toppen av hekkesesongen, og det er den beste måneden å se noen skilpadder.

Siden disse månedene er toppen av snorkling med skilpadder, vil du finne mange mennesker som gir det en sjanse. Nå, hvis du vil gjøre det i Playa Akumal, er det best å komme dit tidlig, siden bare 200 personer er tillatt per dag fordi det er en beskyttet sone.

En annen ting å merke seg er at det er verdt å leie en guide siden de er kunnskapsrike om området og kan lede deg til de beste stedene hvor du kan se skilpadder.

Til slutt, hvis du planlegger å bo på Playa Akumal etter å ha snorklet med skilpadder, kan det være lurt å gjøre det mellom september og november, siden det ikke vil være mange turister i området. Det er også en fin tid å finne tilbud og rabatter på rom.

Ting å pakke når du snorkler med skilpadder i Tulum

Hvis du planlegger å nyte en dag med snorkling og svømming med skilpadder i Tulum, trenger du et par ting. De fleste av disse varene er tilgjengelige for utleie, men du vil spare noen leieavgifter hvis du tar med din egen.

  • Hatt (for beskyttelse mot direkte varme)
  • Badedrakter eller utslettbeskyttere
  • Strandhåndkle (vi anbefaler et mikrofiberhåndkle siden det er lett, svært absorberende og raskt å tørke)
  • Snorkelutstyr (hvis du har ditt eget, kan du spare noen avgifter på å leie dette utstyret)
  • Tørrpose (for å beskytte varene dine mot å bli våte)
  • Actionkamera (vi anbefaler en GoPro eller en DJI for et bedre undervannskamera)
  • Vanntett veske (for å beskytte telefonen mot vannet)
  • Myggmiddel (mygg er et problem i Tulum)
  • Solkrem (for å beskytte huden mot solbrenthet)

Tips når du snorkler med skilpadder

Nedenfor er noen tips vi anbefaler deg å gjøre for en mer fornøyelig snorklingopplevelse med skilpadder.

Begynne tidlig

Du må starte tidlig om morgenen hvis du planlegger å snorkle med skilpadder på Playa Akumal. Dette lille strandområdet har en beskyttet skilpaddesone og lar bare 200 personer svømme daglig. Derfor vil det være best å starte tidlig for å reservere en plass og besøke den beskyttede sonen.

Lei en guide

Selv om du er en hobbyist eller en ekspert på snorkler, vil du ha bedre sjanser til å se noen skilpadder og svømme med dem med en lokal som kjenner veien rundt i området.

Også, en guide er nå nødvendig for reisende som ønsker å snorkle og svømme med skilpadder. Du kan selvfølgelig alltid unngå den guidede turen ved å svømme litt lenger unna det merkede området.

Sjansene for å se skilpadder er mindre, men siden disse dyrene kan svømme hvor de vil, kan du også finne dem i nærheten.

Ta med utstyret ditt

Hvis du besøker Playa Akumal, vil du finne mange dykkebutikker som tilbyr snorkelutstyr til leie. Selv om du kan velge slikt, vil det spare deg for noen leieavgifter hvis du allerede har din egen.

Ikke ta på skilpaddene

Det er forbudt i området å ta på skilpaddene, da du lett kan skade eller skremme dem bort. Det er også en regel som må respekteres, siden Playa Akumal er et sted for skilpadder å hekke og svømme trygt.

Konklusjon

Tulums mangfoldige og rike marine liv gjør det til et perfekt sted for snorklere, og strandbyen Playa Akumal tilbyr et unikt sted hvor du kan snorkle og svømme med skilpadder. Med denne komplette guiden til snorkling med skilpadder har du nå en oversikt over de nødvendige tingene å gjøre og ta med for denne opplevelsen. Derfor håper vi du liker å snorkle med skilpadder i Tulum.

Hvis du vil vite flere aktiviteter å gjøre i Tulum og også andre steder å besøke, kan du lese 24 ting å gjøre i Tulum.

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico