Snorkling i Tulum – En liste over de beste stedene

Snorkling er en populær aktivitet i Tulum og er også en av hovedgrunnene til at folk elsker dette stedet. Det som gjør den til en snorklers favorittby, er at den ikke kommer til kort med steder å dykke og se noen vakre utsikter under det krystallklare vannet.

Med så mange alternativer kan det være utfordrende å velge hvilke steder du vil besøke, hovedsakelig hvis du har begrenset tid. Av denne grunn har vi samlet de beste snorklestedene i Tulum for å hjelpe deg med å bestemme hvor du skal snorkle.

Denne listen gir deg de beste snorklestedene verdt tiden din og pengene mens du er i Tulum. Vi vil også gi deg litt nyttig informasjon for å gjøre snorkleturen din mer praktisk.

La oss komme i gang!

Snorkling i Tulum

Er Tulum et bra sted for snorkling?

Tulum er et fristed for snorklere, og det er et palass å besøke hvis du liker snorkling som en hobby. Snorkling er en av de beste og vanligste aktivitetene i byen.

Siden Tulum huser flere cenoter og strender, vil du ha mange steder å nyte litt snorkling og se livet i havet under overflaten.

Nå, hvis du vil besøke Tulum for å snorkle, men ikke aner hvor det er, her er en artikkel du kan lese: Hvor er Tulum?

Kan du snorkle på stranden i Tulum?

Du kan snorkle utenfor stranden i Tulum. Snorkling lar deg oppdage skjønnheten i det karibiske vannet i tillegg til det krystallklare turkise vannet på overflaten.

Du kan oppdage vakker natur og eksotisk marint liv i denne byens hav mens du snorkler. Dessuten er disse vannet vanligvis rolige, og du vil oppdage koraller og marint liv uten å gå langt fra det grunne vannet.

Når er det best å snorkle i Tulum?

Den beste tiden å snorkle i Tulum, eller andre steder, er når det ikke er vind. Statistiske data fra Tulum viser at vind er mer sannsynlig å oppstå i første semester, men kan også forekomme hele året.

Generelt er det mange hensyn når det gjelder den beste tiden å besøke Tulum. Hvis du vil lære mer om denne bekymringen, les: Beste tiden å besøke Tulum på.

Endringer kan skje i løpet av dagen eller til og med fra en dag til den neste. Hvis du er i Tulum i den vindfulle sesongen, ta turen til Cozumel, siden dette området fortsatt er beskyttet mot vinden på en vindfull dag.

De 10 beste stedene å snorkle i Tulum

Snorkeling in Tulum

Tulum tilbyr en håndfull steder hvor besøkende kan nyte snorkling. Derfor, enten det er cenoter eller strender, vil du ha mange valg hvis snorkling er din kilde til glede.
Her er 10 av de beste snorklestedene i Tulum:

Ruinene i Tulum

Den første på listen vår er Tulum-ruinene, og det er fordi dette stedet er det enkleste å få tilgang til, og det er sannsynligvis også blant de første destinasjonene på reiseruten din.

Tulum Ruins er et fortryllende sted på overflaten med sin historiske bakgrunn og estetisk tiltalende natur. Foruten denne funksjonen har den også fantastisk undervannslandskap.

Det turkisfargede vannet i Karibia ligger ved siden av ruinene og klippene. Likevel, dypt under disse vannet ligger en utsikt over en undervannsverden som bare kan sees ved snorkling.

Med sine tilgjengelige funksjoner og undervannslandskap er Tulum Ruins fortsatt det første stedet å snorkle i Tulum.

Les mer om ruinene her: Ruinene i Tulum – alt du trenger å vite.

Bahia Principe Grand Tulum

Bahia Principe Grand Tulum er et fantastisk feriested og hotell i Tulum som tilbyr et imponerende utvalg av fasiliteter for å sikre at du får en god ferie i byen. Det er bedre fordi strandkanten også er et populært snorklested.

Hvis du har sjekket inn på dette hotellet, er stedet lett tilgjengelig. Hvis du ikke bor på dette hotellet, ikke bekymre deg, for du kan fortsatt snorkle her.

En ting å merke seg er at vindene i dette området vanligvis er sterke fordi det er et åpent hav. Derfor vil det være best å finne et sted hvor vinden ikke er sterk.

Det ville være best om du gikk til enden av Playa Akumal-stranden for å nå stedet. Derfra vil du se en vik som fungerer som en vindjakke. Det beskyttede området er snorklestedet.

Cenote Dos Ojos

Cenote Dos Ojos Tulum
Cenote Dos Ojos

Hvis du er ute etter en rask kjøretur, kan du dra nordover for byen og besøke Cenote Dos Ojos for snorklebehovet ditt. Denne cenoten er kjent fordi den ser ut til å ha to øyne, derav navnet Dos Ojos.

Du finner relativt små fisker på dette snorklestedet, men det er mange. Som sådan er det et utmerket sted for dykkere og snorklere.

En ting å merke seg er at denne cenoten tiltrekker seg folkemengder. Som sådan må du kanskje gå lenger for å utforske steder der det ikke er for mange mennesker.

En annen ting å merke seg er kostnadene. Her trenger du rundt 140 USD for å snorkle, som inkluderer leie av utstyr. Hvis du har utstyret ditt, kan du spare noen kroner.

Merk at de fleste snorklesteder som cenotes og strender har inngangspenger, og du må betale kontant siden nesten alle av dem ikke aksepterer kort. I tillegg bør kontantene dine være i lokal valuta. For å vite mer om betalingstransaksjoner og -metoder i Tulum, les: Hvordan betale i Tulum? (Pesos, dollar, kort eller kontanter)

Cenote Calavera

Cenote Calavera kan virke skummel fordi den er kjent under kallenavnet: Temple of Doom. Men ikke la det stoppe deg fra å snorkle siden det har et fantastisk undervannsliv du kan oppdage.

Du kan nå denne cenoten ved å kjøre gjennom hovedveien til Tulum som går til Coba. Derfra vil du undre deg over denne stille cenoten som er et fristed for svømmere og snorklere.

En ting å merke seg er at dykkestedet er tilgjengelig gjennom en liten klippe. Derfor ville det være best om du hoppet derfra. Men hvis du ikke har lyst på slike ting, kan du senke deg sakte for å nå vannet.

Xel-Ha

Xel-Ha kom til vår liste over de mest populære snorklestedene i Tulum på grunn av tingene den har å tilby. For eksempel er Xel-Ha blant de mest populære vannparkene i byen.

Dette stedet fungerer som en park og et økologisk utdanningssenter, noe som gjør det til et ideelt sted å ta med familien din.

I tillegg til den fantastiske undervannsutsikten, kan du nyte andre vannaktiviteter som å ri på en flytende smultring, zipline over vannet og oppdage skjulte grotter.

Akumal

Skilpadde i Akumal

Akumal betyr «skilpaddens sted», og det er det du får av å snorkle i dette området.

Hvis du planlegger å snorkle i dette området, foreslår vi at du gjør det med en tur slik at eksperter kan hjelpe deg med å finne skilpadder og til og med utforske nærliggende cenoter. Likevel er det vakkert hvis du er en erfaren snorkler som ønsker å gjøre ting selvstendig.

En ting å merke seg er at skilpaddene kan være ganske søte, og selv om det er fristende å ta på dem, bør du motstå å gjøre det.

I mange år var Akumal-turer forbudt på grunn av farer for marint liv. Det ble imidlertid gjenopptatt de siste årene under forutsetning av at turister respekterer dyrenes leveområder.

Cenote Angelita

Det er en rennende elv i Cenote Angelita, noe som gjør den til en av de beste cenotene i Tulum. Denne elven eksisterer fordi området inneholder hydrogensulfid. Når dette stoffet sitter i elveleiet, skaper det en strøm og renner som en elv.

Foruten dette fenomenet tilbyr Cenote Angelita fantastisk natur for snorklere med fiskestimer og undervannsliv.

For å nå denne cenoten må du gå gjennom en jungel hvor du finner hulen. På slutten av reisen får du nyte et snorklested som du garantert vil like.

Cenote Cristal

Cenote Cristal er et av de mest populære snorklestedene i Tulum. Det er populært blant snorklere på grunn av det krystallklare vannet og tropiske planter, men først og fremst på grunn av det du kan se under vannet.

Dette snorklestedet og cenoten ligger ved siden av Cenote Escondido, noe som gjør det til en flott måte å se to steder på en tur. Men du vil selvfølgelig også nyte disse to stedene siden inngangsbilletten inkluderer begge.

Dette snorklestedet tilbyr også andre aktiviteter. Du kan for eksempel ri på en huske for å hoppe i vannet. Den er også ideell for svømming og fridykking.

Gran Cenote

El Gran Cenote Tulum
El Gran Cenote Tulum

Gran Cenote er et perfekt sted å snorkle hvis du har begrenset tid og bare kan besøke ett sted mens du er i Tulum.

Denne er blant de populære cenotene i byen, med sitt berømte utendørsbasseng som ligger blant flere grotter og tavernaer. Du kan passere gjennom dette tilfluktsstedet gjennom trepromenadene laget av lokalbefolkningen.

I denne cenoten vil du nyte snorkling i to hovedområder, og en trebro skiller dem.

Stedet er perfekt for barnefamilier, og området kan til og med være din sjanse til å se skilpadder og fiskestimer fra tid til annen.

Cenote Azul

Cenote Azul tilbyr et utmerket snorkelsted, spesielt for nybegynnere. Denne cenoten har et rolig utendørsbasseng som passer for førstegangssnorklere å prøve.

En annen ting som er verdt å nevne er at stedet er ganske praktisk for snorkling siden de har et vennlig personale som vil hjelpe deg mens du snorkler hvis du ikke er kjent med det ennå.

Snorklere vil nyte både den grunne overflaten for nybegynnere og synkehullene for erfarne snorklere. Hvis du har med deg barn, kan du også leie ut noen redningsvester slik at du kan være rolig mens de leker i vannet.

Samlet sett gir Cenote Azul et utmerket sted og en fantastisk utsikt, så sørg for å ta noen gode bilder mens du er i området.

Konklusjon

Snorkling in Tulum

Tulum er hjemsted for flere snorklesteder, noe som gjør den til en favorittby å besøke av reisende som ønsker å oppdage undervannslandskap. Med denne guiden har du nå de beste alternativene for din snorklingreise.

Det eneste du kan gjøre er å planlegge din Tulum-reise og nyte undervannslivet som Tulum tilbyr deg gjennom snorkling.

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico