Soliman Bay (Tulum)

Selv om Tulum er en rolig by, vil du legge merke til at byens popularitet øker over tid, noe som resulterer i flere folkemengder, selv i lavsesongen. Om du reiser til Tulum for å finne et fredelig sted for å kun slappe av, kan det hende du synes det er utfordrende å finne et bestemt sted. Likevel, dersom du er ute etter et rolig sted så kan Soliman Bay være den perfekte stranden for deg.

Soliman Bay er et rolig, privat fellesskap av elegante villaer med utsikt over det rolige karibiske vannet. Her kan du nyte Tulums solfylte dager med den samme fine hvite sanden og det krystallklare vannet i Karibia, men uten folkemengdene.

Nå, hvis du planlegger å besøke Soliman Bay i Tulum, kan det hende du trenger mer informasjon om det. På denne måten kan du planlegge turen i dette bortgjemte området og nyte det uten bekymringer.

Denne artikkelen dekker alt du trenger å vite om Soliman Bay i Tulum. Her inkluderte vi grunnleggende informasjon som plassering, aktiviteter, hoteller, restauranter og andre viktige ting for å holde deg guidet gjennom hele turen.

La oss komme i gang!

Soliman Bay Tulum

plassering

Soliman Bay ligger noen få miles unna sentrum av Tulum. Imidlertid er det verdt et besøk hvis du leter etter et fredelig sted å slappe av og slappe av fra folkemengdene.

Generelt sett er den beste måten å nå området på ved å kjøre bil eller ta en taxi. Hvis du tar en taxi, sørg for at du forhandler om prisen, siden taxisjåfører i dette området kan kreve mye. Hvis du ikke vet om taxipriser i Tulum, les: Hvor mye koster drosjer i Tulum?

Hvordan komme seg dit

Enten du kommer fra Tulum Pueblo eller Hotel Zone, vil landemerket være Oscar & Lalos restaurant. Deretter tar du en høyresving og kjører gjennom en grusvei. Du vil kunne se stranden når du kommer til Hotel Jashita.

Fra Tulum Pueblo

Hvis du kommer fra Tulum Pueblo, er Soliman Bay rundt 14,5 kilometer. Som sådan kan det ta rundt 15-20 minutter å kjøre, e avhengig av hvor fort du kjører. Den nøyaktige reisetiden går med taxi eller colectivo.

Fra hotellsonen

Hvis du kommer fra hotellsonen, er det omtrent 16,3 kilometer. Reisetiden tar også rundt 15-20 minutter siden det ikke er mye trafikk på denne ruten.

Parkering

Veien er smal, og det er ikke tilstrekkelig parkeringsplass før inngangen. Hvert hus har parkering for sine eiere og gjester, og det er det.

Restauranter

Soliman Bay huser bare noen få restauranter. En av de mest populære er Chamico’s, men den opererer nå på Tulum Pueblo. Dermed vil de beste alternativene dine bare være disse to:

En ting å merke seg er at Oscar & Lalo Restaurant, Bar & Grill ligger langs motorveien. Som sådan er det et utmerket sted å spise mat før eller etter oppholdet i Soliman Bay.

Ønsker du kun snacks kan du også gå til Hotel Jashita og spise på Sahara Café. Dette stedet ligger på den nordlige delen av stranden. Det tilbyr en eksklusiv setting med en fantastisk utsikt over Soliman Bay.

Nå, hvis du foretrekker de beste restaurantene rundt i byen, kan du ta turen til Tulum Pueblo eller hotellsonen for å bestille maten. For mer informasjon om denne saken, sjekk ut: Beste restaurantene i Tulum.

Hoteller

Som et bortgjemt område er Soliman Bay mer et privat fellesskap av eiendommer. Den beste måten å nyte området på er å bestille et av hotellene. Noen av hotellene i Soliman Bay er som følger:

I tillegg til disse populære alternativene, kan du fortsatt finne mange hoteller i området. Hvis du planlegger å bo i dette området en dag eller to, er det best å bestille minst én natt på disse hotellene for å maksimere oppholdet. Likevel er en dagstur mulig.

En ting å merke seg er at de fleste av disse hotellene er boutique- og luksushoteller, da de er private etablissementer som bare tar imot noen få gjester om gangen.

Videre har de fleste etablissementene porter og vegger for å sikre litt mer privatliv. Strandområdet er imidlertid helt offentlig og gratis tilgjengelig. Bare vær forsiktig når du setter opp noen piknikmatter, slik at du ikke har noen problemer med de nærliggende eiendomseierne.

Strandklubber

Som nevnt tidligere, er Soliman Bay et bortgjemt område, noe som betyr at det ikke er noen enorme strandklubber rundt. Videre gjør det inngangen til dette stedet litt mer komplisert.

For eksempel må du reise gjennom en grusvei for å få tilgang til området. Når du kommer til det, vil du se et inngjerdet område, og du må være innbygger eller gjest som er booket i en av bedriftene.

Hvis du bare nyter Soliman Bay for en dagstur, må du være en besøkende på restaurantene, med det eneste alternativet som Pandano Restaurant Grill og Cocktail Bar. Men dessverre vil de bare spørre om navnet ditt og slippe deg inn.

Før var stranden tilgjengelig for dagsturreisende ved å betale en liten avgift for å komme inn gjennom Chico’s. Men siden denne restauranten nå opererer på Tulum Pueblo, er den eneste måten å spise på Pandano.

Du vil se strandeiendommer stilt opp med stoler og bord, men de har porter og vegger, noe som betyr at det ikke er noen tilgjengelige strandfasiliteter til leie. Som sådan må du ta med din egen eller være komfortabel med å ligge ved sanden i skyggen av et palmetre.

Priser

Som nevnt tidligere er det ingen strandfasiliteter til leie på dette stedet. Derfor må du ta med din egen, og sparer deg for leieavgifter.

Hvis du spiser på Pandano, vil du få tilgang til stranden gratis. Som sådan vil gebyret avhenge av hva du vil bestille.

Det er også det samme hvis du vil gjøre noen strand- og vannaktiviteter som snorkling. Siden du må ta med utstyret ditt, trenger du ikke betale for noe annet.

Nå, hvis du har bestilt på et bestemt hotell, kan de ha utstyr og strandfasiliteter du kan glede deg over. Noen kan være gratis, mens andre vil kreve en ekstra avgift.

Aktiviteter

Som en bortgjemt strand er ikke Soliman Bay området for folk som foretrekker å gjøre flere strandaktiviteter enn å være late og sole seg. Likevel er det noen aktiviteter du kan gjøre mens du er rundt.

For eksempel har disse strandområdene et rolig hav fordi det har et omfattende rev. Som sådan er det et ideelt sted å nyte vannsport som kajakkpadling og snorkling.

Nå, hvis du er her på en dagstur, kan det hende du ikke finner noen som tilbyr utstyr og kajakker til leie. Som sådan kan du enten ta med din egen eller bestille på et hotell innenfor området som tilbyr slikt.

Totalt sett gjør det rolige vannet Soliman Bay til stedet for kajakkpadlere og paddleboardere. Områdets skjær benytter seg også av det mangfoldige marinelivet, og gir snorklere og dykkere noe å glede seg over.

Det beste Soliman Bay tilbyr er imidlertid dens avslappende og fredelige atmosfære som er ment å nytes under palmene. Kort sagt, det er en perfekt avslappet strand borte fra folkemengdene i Tulum.

Nærliggende attraksjoner

Hvis du ønsker å maksimere turen til Soliman Bay, kan du finne nærliggende attraksjoner som en avstikker. Nedenfor er noen av de nærmeste attraksjonene til Soliman Bay:

  • Cenote Cheru – 210 meter unna
  • Cenotes Labnaha – 4,6 km unna
  • Cenote Nohoch Nah Chich – 7,1 km unna
  • Yax-Muul – 4 km unna
  • Cenote Yax-kin – 2,6 km unna
  • Casa Tortuga Tulum – 7,7 km unna

De fleste av disse attraksjonene er cenoter, og Tulum huser noen av de beste. Hvis du vil vite flere cenoter å besøke, sjekk ut: Beste cenoter i Tulum.

På grunn av nærheten til disse områdene trenger du bare mindre enn 10 minutters reisetid for å se disse attraksjonene. Som sådan er Soliman Bay verdt en dagstur sammen med disse attraksjonene.

Konklusjon

Totalt sett tilbyr Soliman Bay et bortgjemt strandområde, et fristed for reisende som ønsker å nyte noen fredelige øyeblikk mens de nyter skjønnheten til Tulums pittoreske strand. Med denne guiden håper vi du kan planlegge og inkludere Soliman Bay blant stedene du vil besøke i Tulum.

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico