Strømuttak i Mexico – hva trenger du?

Hvis du planlegger en tur til Mexico, lurer du kanskje på hvordan du skal få ladet din telefon og apparater. Mange antar at siden det er et annet land, betyr det automatisk at strømuttaket vil være annerledes.

Heldigvis, for innbyggere i USA og Japan, bruker Mexico de samme Type A- og Type B-uttakene, inkludert samme rekkevidde når det gjelder spenning og frekvens. Når det gjelder Europa, vil det imidlertid være nødvendig med noen forberedelser.

Strømuttak i Mexico

Hva slags strømuttak er det i Mexico?

I Mexico er det 120V og 60Hz som er standardene, men i Mexico vil du se at uttakene mangler en jordingsstift. Disse type A-utsalgsstedene er langt sjeldnere i USA og mer vanlige i Mexico.

Bruker Mexico de samme strømuttak som USA?

I USA er det vanlig å ha en plugg som mangler en jordingsstift, spesielt for enheter med lav effekt. Det er imidlertid ikke vanlig å ha uttak i USA som mangler en jordingsstift. Hvis du har enheter med en jordingsstift på støpselet, kan du få problemer i Mexico.

Selvfølgelig kan du alltid slå av jordingspinnen, men ingen vil gjøre det med sin egen plugg. Mexico har Type B-uttak, men du har kanskje ikke alltid et Type B-uttak tilgjengelig når du trenger det.

Hvis du besøker fra USA, er det beste alternativet ditt å ta med en adapter for to-pinne-uttak slik at du alltid har tre-pinne-alternativene når du trenger dem. Du burde ikke trenge noe annet, siden kraften og frekvensen er den samme i Mexico og USA.

I Mexico er frekvensen vanligvis 60 Hz, men det er alltid trygt å sjekke enhetene eller elementene dine og se hvilken frekvens de kjører på. Det burde aldri være et problem, men det er alltid best å spille det trygt.

Hva slags strømadapter trenger jeg for Mexico?

For de som bor i Europa og planlegger en tur til Mexico, må du gjøre noen justeringer. Hvis du reiser fra hvor som helst i Europa, trenger du en spenningstransformator eller en strømadapter som det også heter.

Spenning i Mexico vs. USA

Standardspenningen i Mexico er 120v, akkurat som i USA. I Europa er imidlertid standardspenningen 220v. En spenningstransformator vil trappe ned spenningskravet til apparatet eller enheten din fra 220 til 120. Dette er hvis apparatet ditt ikke aksepterer både 120v og 240v.

Den du finner i lenken ovenfor er bare en enkelt adapter. Men hvis du vil lade eller kjøre flere enheter, trenger du en spenningstransformator som også fungerer som en strømskinne.

Som de i USA, må europeiske reisende også sjekke frekvensen på enhetene sine. Mexico-uttak bruker 60Hz-frekvenser, så sjekk over enhetene eller apparatene du tar med for å sikre at de er kompatible.

Visste du dette: Kan du kjøre til Cancun fra USA?

Hvordan verifisere spenning og frekvens på enhetene dine?

Det avhenger mest av enheten du bruker. De fleste elektriske enheter har etiketter på selve enheten, et eller annet sted. Du må se på den for å finne spennings- og frekvenskravene til enheten.

Mange av disse enhetene vil også ha wattstyrken oppført også. Dette er normalt ikke et problem så lenge spennings- og frekvenskravene samsvarer. Hvis etiketten er gnidd av eller uleselig, kan du alltid merke av i boksen der enheten kom.

Hvis du ikke lenger har esken og den uleselige etiketten, må du slå opp enheten på nettet. De fleste elektronikkprodusenter har spesifikasjonene sine oppført for hver enhet på nettsiden deres. Du kan finne all informasjonen du trenger der.

Hvis du ikke vet hvilken enhet du har, når det gjelder modell eller merke, bør du sannsynligvis ikke ta den med deg hvis du reiser til Mexico fra et annet sted enn USA eller Japan.

Hvis du kommer fra Europa, kommer ikke enhetene dine til å kobles til stikkontakter i Mexico uansett, siden de er utformet som uttakene du finner i USA og Japan. Adapteren du kjøper bør også ta vare på spenningsfallet, men det er alltid trygt å sjekke.

Forsøk aldri å tvinge en plugg fra et annet land inn i en stikkontakt den ikke er laget for. Ikke bare risikerer du elektrisk støt, men det er også mulig å starte en elektrisk brann – ikke noe du vil gjøre hvor som helst du reiser i et fremmed land.

Bruker Mexico også ren energi?

Avhengig av hvor du bor i hele Mexico, er det steder der fornybare energikilder er den primære strømforsyningen for en gitt bygning. Heldigvis trenger du ikke bekymre deg for å bruke en annen type plugg. Så lenge du har den nødvendige adapteren, bør du være i gang.

Når du møter fornybare energikilder i Mexico, forblir alt det samme, og det er ikke nødvendig å gjøre noen justeringer. Det betyr ganske enkelt at den primære kraftkilden kommer fra en fornybar energikilde i stedet for kull eller gass.

Er det elektriske utstyret i Mexico det samme over hele landet?

Hele landet Mexico bruker type A og Type B strømuttak. Selv den nordøstlige spissen av Sør-Amerika bruker Type A og Type B. Du må komme deg ned i Sør-Amerika før du begynner å finne Type N, Type K, Type C, Type E og Type F strømuttak.

Så lenge du er i Mexico, bør du forvente samme type strømuttak som du finner i USA og Japan.

Siste tanker

Reisende fra USA og Japan har lite å bekymre seg for eller endre når de lader eller driver sine elektroniske enheter. Du bør vurdere å ta med en Type A til B-adapter. Men i tilfelle du bare har Type A-uttak der du er.

For alle andre, vær nøye med frekvenskravene til enheten din og kjøp en adapter for å slippe spenningen og levere riktig plug-in-format for enheten din.

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico