En guide til surfing i Playa del Carmen

Playa del Carmen er en flott by for vannsport og kan skryte av noen av de beste strendene i Mexico. Hvis du er en adrenalinjager som liker spenningen ved å surfe, kan det være lurt å finne ut om surfescenen ved Playa del Carmen gjør det verdt et besøk.

Surfing i Playa del Carmen er en fantastisk opplevelse for nybegynnere og surfere på middels nivå. Bølgene er imidlertid svakere siden Playa del Carmen-havet ligger over en revbarriere. I gjennomsnitt ligger bølgehøyden på rundt to til tre fot, noe som ikke er for spennende for eksperter, men nok for surfe-nybegynnere.

Selv om vi vet at du kan surfe i Playa del Carmen-havet, er det fortsatt flere faktorer å vurdere når det gjelder å avgjøre om opplevelsen er verdt turen. For å hjelpe deg bedre å forstå surfescenen ved Playa del Carmen, la oss se nærmere på denne utrolige byen.

Surfing på Playa del Carmen

Introduksjon til Playa del Carmen

For å lære om surfing i Playa del Carmen, er det viktig å først se på hva slags sted Playa del Carmel er og hvorfor det er det ideelle stedet for visse vannsporter.

Playa del Carmen er en storby midt på Riviera Maya og har noen av de mest naturskjønne strendene og vannet. Å reise over Playa del Carmen er relativt enkelt, med mange forskjellige transportalternativer, inkludert busser, drosjer og leie av kjøretøy.

En ting som gjør Playa del Carmen-havet perfekt for surfing, er at det vanligvis er varmt nok til at du kan vasse i vannet hele året. For eksempel er vanntemperaturen stabil på rundt 26 ℃ om våren. Dessuten, mellom slutten av sommeren og begynnelsen av høsten, når temperaturen 28 ℃, som fortsatt er ganske varmt.

Du kan også dykke. Sjekk ut denne artikkelen: De beste stedene å dykke i Playa del Carmen

Kan jeg surfe i Playa del Carmen? (I detalj)

Selv om vi vet at du kan surfe i Playa del Carmen-havet, hvor er akkurat de beste stedene å surfe, og hvor store kan du forvente at bølgene skal være?

En guide til surfescenen Playa del Carmen

For de som er helt nye innen surfing, tilbyr enkelte selskaper i Playa del Carmen surfetimer for å hjelpe deg med å komme og holde deg på toppen av bølgene. Slike leksjoner er vanligvis rundt $70 til $90 per person og varer i to timer. I tillegg er det også mange surfeturer tilgjengelig.

Surfeforhold i Playa del Carmen

Det er flere forhold som kan gjøre surfing til en flott opplevelse, og Playa del Carmen oppfyller flere av disse betingelsene. For eksempel krever surfing fralandsvind som ikke er for sterk. Fralandsvind er vind som blåser fra land og mot bølgeflaten. Playa del Carmel har relativt svakere fralandsvind, noe som gir bedre bølger.

For bedre surfeforhold bør været være varmt og solrikt. Selv om dette ikke er nødvendige forhold, vil de gjøre turen din morsommere. Playa del Carmen-strendene oppfyller generelt disse forholdene, med varme temperaturer og solfylt vær nesten hele året. Månedene mellom mars og mai er vanligvis de mest solrike.

Hvor store er bølgene i Playa del Carmen?

Bølgehøyden i Playa del Carmen-havet varierer hver dag. Playa del Carmens korteste bølgehøyde som du fortsatt kan surfe på er rundt to til tre fot, noe som er perfekt ettersom to fot er en praktisk høyde for nybegynnere med svært lite surferfaring.

For surfere på middels nivå kan du vanligvis forvente de høyeste bølgehøydene i mars, med de korteste bølgene nærmere vinteren. Hvis du vil surfe på høyere bølger på rundt syv fot, er det beste alternativet å gå om sommeren, med den beste måneden i mars.

Beste stedene å surfe

Det er mange vakre strender i Playa del Carmen, hvorav mange er ideelle for surfing. I denne delen, la oss dekke de best egnede stedene å surfe i området.

Playa Mamitas

Playa Mamitas-stranden er gratis tilgjengelig og har vakkert og klart vann. Det er en bred, urørt og lett tilgjengelig strand med mange fasiliteter i nærheten.

Den har turkist vann og gyllen sand og har til og med parkering i nærheten slik at du enkelt kan ta med deg surfebrettene. Playa Mamitas-stranden er vanligvis veldig rolig, men du kan fortsatt se svake bølger som passer for nybegynnere.

Punta Esmeralda

Punta Esmeralda-stranden er en av de mer ukjente strendene i Playa del Carmen. Imidlertid er den utrolig vakker og har noen av de beste perfekte svømmeforholdene. Du kan få tilgang til Playa Esmeralda gratis, og du kan også nå området med bil eller til fots fra Playa del Carmen sentrum.

Punta Esmeralda-stranden gir utmerkede forhold for surfere gjennom sine halvhøye bølger og rolige vann. Det er også noen restauranter i nærheten og matleverandører hvis du føler deg sulten etter å ha surfet på bølgene. Hvis du planlegger å dra, prøv å unngå å besøke Punta Esmeralda på søndager, da lokalbefolkningen har en tendens til å besøke stranden på søndager.

Konklusjon

Alt i alt, hvis du er en surfing-nybegynner som planlegger å dra til Quintana Roo, Mexico, når som helst snart, så sjekk ut surfescenen i Playa del Carmen. Ta med alt utstyret ditt, følg surfeetiketten og ha en flott tid med å ri på bølgene. Hvis du vil gå et skritt videre, bruk veiledningen ovenfor for å lære de beste stedene å surfe.

Du kan også sjekke ut andre steder som Cancun for å surfe. Sjekk ut denne artikkelen: Kan du surfe i Cancun? (Beste steder)

Ofte stilte spørsmål

Er tang et problem i Playa del Carmen?

I 2015 var det rekordhøye nivåer av tang på Playa del Carmen-strendene. Selv om tang er et naturlig og organisk materiale, kan det være upraktisk og skjemmende. Selv om dette var tilfellet tidligere, har Playa del Carmen gjort en utmerket jobb med å kontrollere tangnivåene for strendene sine, så nå er det ikke så stort problem.

Må jeg bekymre meg for haier når jeg surfer i Playa del Carmen?

Det er sjeldne sesongmessige observasjoner av hvalhaier i den nordlige delen av Playa del Carmen. Dessuten er det også observasjoner av oksehaier noen få meter unna sandstrendene. Imidlertid er disse observasjonene sjeldne, og forstyrrelser eller angrep fra haier er enda mer sjeldne.

Er havet røft i Playa del Carmen?

Havet ved Playa del Carmen er vanligvis rolig hele året, med mykere bølger og roligere vann. Playa del Carmen får imidlertid av og til stormer som gjør havet mye røffere. Orkansesongen i Playa del Carmel faller mellom juni og november, så prøv å ikke besøke disse månedene.

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico