Ta buss i Cancun – Alt du trenger å vite

Bussen er den beste transportmåten i Cancun, og den er praktisk, spesielt når du vil spare penger på å leie en bil eller bestille taxi. I motsetning til andre byer i Mexico, har Cancun et busssystem som er pålitelig, praktisk og rimelig.

Av denne grunn er det et utmerket alternativ hvis du bare bor i Cancun. Det er også det beste alternativet hvis du ikke planlegger å reise til nærliggende byer og områder. Nå, hvis du planlegger å ta bussen til Cancun, må du vite hvordan den fungerer, hvor mye den koster og andre ting om den.

Denne artikkelen vil dekke alt du trenger å vite om å ta en buss i Cancun. Etter å ha lest denne artikkelen, har du en idé om bussene, og du kan komme deg rundt i byen ved å hoppe på og av bussene.

La oss komme i gang!

Ta buss i Cancun

Hvordan fungerer busser i Cancun?

Busssystemet i Cancun gjør byen til et praktisk sted å utforske. Dermed er det en av tingene turister elsker med byen. Her er det du trenger å vite om dette busssystemet.

Cancun busser

Du kan finne to busselskaper som streifer rundt i Cancun. Hver buss har et rutenummer vist på frontruten. Dermed vet du hvilken du skal hoppe inn i når du skal til en bestemt destinasjon.

Disse bussene har ikke klimaanlegg, og du bør ikke forvente at de er i utmerket stand. Det er imidlertid ikke så ille, og med tanke på hvor rimelige prisene er, er det helt verdt det.

Hvis du vil gå av bussen når du vil, trekk i snoren. Hvis det mislykkes, si stopp, og sjåføren stopper så snart neste bussholdeplass dukker opp.

Bussrute i Cancun

I Cancun finner du to viktige ruter med busser som streifer rundt Cancun by: R-1 og R-2. Busser fra begge rutene tar deg til ønsket sted. Vanligvis er det best å ta R-1-bussen hvis du skal til busstasjonen eller sentrum.

En ting å merke seg er å sørge for at du hopper på bussen på høyre side av gaten. Hvis du hopper på bussen ved havet, tar den deg til sentrum. Hvis du hopper på bussen som reiser på lagunesiden, tar den deg til flyplassen.

Her er en oversikt over rutene for å bli kjent:

De viktigste bussrutene i Cancun

R-1-bussen kjører mot sentrum. De kjente stedene den når er Wal-Mart, Puerto Juarez, Mercado 23, Plaza 200 og Cancun busstasjon. R-2-bussen reiser til Wal-Mart og Mercado 28.

Mindre bussruter i Cancun

Du kan finne R-15-bussen, som også går til Wal-Mart og Mercado 28. Det er også R-27-bussen som kjører langs Tulum Avenue til Plaza Las Americas. Du kan ta denne bussen hvis du planlegger å besøke Playa del Carmen og Tulum gjennom en colectivo-tur.

Hvis du utforsker hotellsonen, kan du finne Bus One, en buss med klimaanlegg som streifer rundt. Bus One, en hvit buss som går i Cancun Hotel Zone, er den eneste bussen med klimaanlegg. Det koster 11 pesos.

Bussholdeplasser i Cancun

Når det gjelder bussholdeplasser i Cancun, kan du finne dem overalt. Så du kan alltid ta en titt, og du vil se dem rundt. Nå, hvis du allerede er i nærheten av reisemålet ditt, kan du alltid be sjåføren om å slippe deg av på et busstopp.

Nå, selv om du ikke er rundt et busstopp, kan du alltid løfte armen og ringe bussen som nærmer seg. I de fleste tilfeller vil sjåføren stoppe for å hente deg. Det fungerer ikke på samme måte når du tar av, så det er best å kjenne til bussholdeplassene.

Cancun-busser åpningstider

Cancun-busser kjører 24 timer daglig, slik at du kan utforske byen uten å bekymre deg for vanskelig reisetid. Selv om du liker litt natteliv og fester til midnatt eller tidlig morgen, kan du finne busser som tar deg tilbake til hotellet.

På grunn av tilgjengeligheten av busser 24/7 i Cancun, er det meningsløst å leie en bil eller bestille taxi. Det er bare ideelt for kjøring hvis du planlegger å besøke andre nærliggende byer og områder for en dagstur.

Bussturer du kan finne i Cancun

Du kan finne busser som tilbyr turer i byen og noen busser som tilbyr turer til nærliggende byer og områder.

Den sentrale busstasjonen i Cancun, som ligger i sentrum ved skjæringspunktet mellom Avenida Uxmal og Avenida Tulum, er der alle busser som reiser til de andre byene går. Derfor ville det være best om du først kjørte Cancun-bybussen for å komme dit.

Du kan gå ombord på en buss dit og dra til praktisk talt hvilken som helst by i Mexico. Vær imidlertid forsiktig, for å reise med buss utenfor Cancun er ikke like praktisk for turister som det er inne i Cancun.

Flertallet av reisende drar til Playa del Carmen eller Riviera Maya med flyplasstransport som er planlagt på forhånd. Dette alternativet er sannsynligvis lurt, gitt veskene dine og alt annet.

Men hvis du er på fottur eller tråkker, er bussen utrolig rimelig, relativt trygg og ganske enkel å bruke.

Busstider i Cancun

MålRuteBeregnet reisetid
CancunHvert 5. minutt5-20 minutter (avhengig av destinasjon)
Playa del Carmen30 ganger om dagen1 time og 10 minutter
Tulum17 ganger om dagen2 timer
Chiquila4 ganger om dagen3 timer
Merida30 ganger om dagen4 timer og 15 minutter
Mexico City6 ganger om dagen23 timer

Busspriser i Cancun

MålPris for enveisreise
Cancun10.5 Pesos
Playa del Carmen40 Pesos
Tulum66 Pesos
Chiquila114 Pesos
Merida203 Pesos
Mexico City1098 Pesos

ADO-nettstedet gir detaljert informasjon om kostnader, rutetider og bussbilletter til andre meksikanske byer som Playa del Carmen, Tulum og Chiquila.

Avhengig av perioden eller etterspørselen, finnes det mange busstyper – fra økonomi til deluxe – og tilsvarende varierende kostnader.

Prisene ovenfor er de laveste, så de kan variere basert på din foretrukne destinasjon og busstype. Ikke desto mindre bør de gi deg en bred forståelse av prisklassene.

Hvordan betaler du for bussen i Cancun?

Hvis du kjører buss i Cancun, forvent å betale i lokal valuta, som er meksikanske pesos. Bussene aksepterer mynter eller sedler som betaling, selv om det er best å bruke mynter.

Når du betaler regninger, er det best å bruke lavere beløp, for eksempel 20 eller 50 MXN. Hvis du for eksempel reiser fra hotellsonen til sentrum av Cancun, må du betale rundt 10-11 MXN.

Den vanlige betalingsmåten er ved å kaste det nøyaktige beløpet i billettkurven. Men hvis du skal betale kontant for noe vekslepenger, må du levere det til sjåføren. Ellers får du ingen endring.

Gir Cancun-busser endring?

Vi anbefaler å betale med lokal valuta, hovedsakelig mynter når du betaler for en busstur. Dessverre aksepterer ikke bussene i Cancun utenlandsk valuta, og hvis de gjør det, vil du ikke motta noen endring.

Hvis du ikke har noen peso-mynter, kan du gi pengene til sjåføren, som sannsynligvis vil gi deg litt vekslepenger. Det fungerer imidlertid bare med lokal valuta.

Det er best å ha mynter siden du kan kaste dem i billettkurven og gå ut av bussen på stoppestedet du foretrekker.

Tar Cancun Bus USD?

Bussen i Cancun godtar kun kontantbetalinger, og det er kun den lokale valutaen, den meksikanske pesoen. Som sådan må du veksle pengene dine til lokal valuta for å betale når du kjører buss.

En enveis busstur koster rundt 10-11 pesos, bare rundt 1 kr. Derfor er det best å ha det nøyaktige beløpet for å unngå ulemper.

Er det trygt å ta buss i Cancun?

Det er trygt å ta bussen for å komme seg rundt i Cancun, og det er den rimeligste og mest praktiske måten å transportere seg på. Cancun har et busssystem med ruter til turiststedene.

Av denne grunn trenger du ikke leie en bil eller til og med bestille taxi. Du kan også ta buss hvis du kommer fra flyplassen eller skal til den.

Hvis du har overdimensjonert bagasje, kan du ordne flyplasstransport tur-retur med hotellet, og de hjelper deg gjerne. Du kan også bestille taxi, men før du gjør det, kan det være lurt å lese Er taxiene trygge i Cancun?

Er det en offentlig buss fra Cancun flyplass til hotellsonen?

Ingen direkte buss tar deg fra Cancun lufthavn til Cancun hotellsone. Du kan imidlertid finne en offentlig buss som er ADO, på flyplassen.

Denne bussen tar deg til sentrum eller sentrum av Cancun. Derfra kan du kjøre enten offentlig buss R-1 eller R-2 for å nå hotellsonen.

Prisen koster rundt 86 MXN eller rundt 40-50 kr. En ting å merke seg er at bussen bare aksepterer lokal valuta, den meksikanske pesos. Derfor ville det være best å ha noen for hånden for å kjøre bussen.

Det beste alternativet er å veksle penger på flyplassen og deretter gjøre resten av vekslingen i sentrum siden de har bedre valutakurser der.

Nå, hvis du bor på et hotell i Cancun Hotel Zone, kan du ordne flyplasstransport som tar deg til hotellet ditt. Dette arrangementet er vanligvis gratis, men hvis ikke, er det vanligvis rabattert, noe som gjør det til et bedre alternativ, spesielt hvis du har overdimensjonert bagasje.

Konklusjon

Med et praktisk og rimelig buss-system som går hele dagen, er Cancuns busser den mest populære transportmetoden rundt i byen. Dermed appellerer det alltid til alle typer turister og til og med lokalbefolkningen i byen. Selvfølgelig, hvis du vil, kan du alltids leie en bil eller ta med din egen for å kjøre rundt i byen. Hvis du ønsker å gjøre det, kan du lese om Er det trygt å kjøre i Cancun?

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico