Tang på strendene i Tulum – En komplett guide

Selv om stranden er en av de mest populære stedene i Tulum, er den også en av ulempene om tangproblemet oppstår. Det kan virke skummelt å planlegge en ferie i Tulum, vel vitende om at de vakre strendene kan være dekket med tang. Som sådan vil du vite om dette problemet for å planlegge oppholdet ditt i Tulum bedre.

Denne artikkelen vil dekke alt du trenger å vite om tangproblemet i Tulum for å hjelpe deg rundt det. Denne informasjonen vil fortelle deg hvor ille dette problemet er og når er den beste tiden å besøke denne byen for å unngå tang. Vi vil også gi deg noen ting å gjøre hvis det er et tangproblem under oppholdet.

La oss dypdykke i tang!

Tang på strendene i Tulum - En komplett guide

Er det et tangproblem i Tulum?

Som en by som ligger ved det karibiske hav, lider Tulum også av et tangproblem.
Tangen, også kjent som Sargassum på spansk, er en type makroalger som vokser i det karibiske farvannet, spesielt i den varme årstiden. Som et resultat påvirker tangproblemet strendene i Tulum og andre nærliggende områder som Playa del Carmen og Cancun.

Tangproblemene starter i den varme årstiden siden tangen formerer seg og formerer seg når sjøvannet blir varmt. Dermed havner disse tangene på kysten av Mexico, og blant de berørte er kysten av Tulum.

Finnes det strender i Tulum uten tang?

Siden Tulum Beach er en lang strekning med strand som vender mot det karibiske vannet, kan alle områdene bli påvirket av tang. Som sådan, i løpet av denne sesongen, vil du finne tang i alle strandområdene i Tulum.

Kanskje denne artikkelen vil være nyttig for deg: Beste strendene i Tulum – En guide for reisende

Hva skjer når det er et tangproblem?

Tangproblemet i Tulum starter og forverres om sommeren på grunn av det varme og fuktige været. På grunn av varmen vokser tangen og formerer seg, og skaper flere av disse brunalgene ved kysten.

Som et resultat bygger tangen seg opp ved kysten, noe som gjør svømming umulig. Noen feriesteder vil ha ansatte til å fjerne tangen, men antallet tang kan gjøre det vanskelig å ta ut alt.

Videre forårsaker rydningen enorme hauger med tang langs kysten, og det er lite tiltalende. Det som er verre er at vannet som påvirkes av tangen blir mørkere. Dessuten er lukten disse tangene avgir ganske ubehagelig, og du kan lukte den på avstand.

Når er den beste tiden å unngå tangproblemet i Tulum?

Siden tang begynner å forekomme i den varme årstiden, er den beste tiden å unngå dem i november, desember og januar. Denne tiden gjelder Tulum og de nærliggende byene, tettstedene og kysten ved det karibiske hav.

Derfor, hvis du har planer om å besøke Tulum, vil du vite når tangen starter og når den blir verst.

Du vil vanligvis finne tang langs kysten hele året. Det vil imidlertid bare merkes i løpet av mai, selv om det starter i løpet av mars og april.

April til oktober er den varmeste tiden på året i Yucatan, spesielt juni og juli, så tang formerer seg lettere i varmt vær.

Derfor er det best å unngå den karibiske kysten i juni, juli og august hvis du vil unngå tang.
Hvor bør du gå for å unngå Tulum Seaweed?

Her er noen strender som er upåvirket av tang. Du kan besøke disse strendene i stedet for Tulum hvis du vil tilbringe litt ferie i tangsesongen.

Cozumel

Når det gjelder Mexicos karibiske kystlinje, er Cozumel utvilsomt det mest pålitelige stedet å finne en strand uten tang. Tang finnes sjelden på Cozumels vestvendte strender, som Palancar-stranden og Playa El Cielo, på grunn av øyas unike geografiske beliggenhet.

Tang forekommer på Cozumels østkyst, men det er en barriere som gjør at øyas vestkyst kan forbli fri for slike.

Isla Mujeres

Isla Mujeres er en annen strand du kan nyte hvis du besøker Mexico i tangsesongen. Stranden på dette områdets vestside er vanligvis fri for tang.

Selv om Tulum og andre populære områder er påvirket av mye tang, vil kysten av dette stedet forbli hyggelig siden det er tangfritt.

Holbox

Det er en liten øy kalt Holbox som ligger like ved nordspissen av Yucatan-halvøya, og den har vanligvis tangfrie strender.

Holbox er ganske lik Tulum fordi de begge er tilbakelente. Holbox er imidlertid fortsatt et område utenfor allfarvei, mens Tulum allerede har begynt å utvikle seg.

Foruten sine jomfruelige hvite sandstrender, er dette stedet også kjent for sin overflod av marint liv, fantastiske solnedganger og rolige omgivelser.

Hvis du ønsker å slappe av og slappe av i et rolig miljø med uberørte hvite sandstrender uten tang, er Holbox stedet for deg.

Ting å gjøre hvis det er tang i Tulum

Millioner av turister besøker Tulum årlig, noe som gjør det til et av Mellom-Amerikas mest populære turistmål. Dessuten var de vakre strendene ikke den eneste grunnen til at området ble så populært.

Selv om stranden ikke er like hyggelig som når det er mange tang, kan du fortsatt finne hyggelige aktiviteter i Tulum denne sesongen. Som sådan bør tangsesongen ikke stoppe deg fra å besøke Tulum.
Nedenfor er noen ting du kan nyte i Tulum, spesielt i tangsesongen.

Utforsk cenotene

Cenotene tilbyr det beste alternativet til strendene i Tulum. Derfor, hvis du er en strandelsker som dro til Tulum i tangsesongen, bør du utforske og nyte cenotene den tilbyr.

Cenotes er noen av de mest pittoreske vannmassene du noen gang vil være vitne til. De er naturlige svømmehull som er standard på Yucatan-halvøya, og disse underverkene er et must-se i Tulum.

Turister liker cenoter fordi de har naturlige forfriskende egenskaper og fordi mayaene trodde at cenoter hadde helbredende egenskaper. En ting med cenoter er at de ikke har et eneste stykke tang.

Hvis du vil vite om de beste du kan besøke og nyte, les om de beste cenoter i Tulum.

Nyt noen velværeaktiviteter

Foruten de vakre strendene, er Tulum også kjent for å være et sted for velvære, helbredelse og meditasjon. Som sådan kan du alltid besøke Tulum for disse tingene.

Du kan nyte noen yogaklasser, spabehandlinger og meditasjoner her. Du kan også bli med på noen Temazcals og andre lokale seremonier for helbredelse.

Totalt sett er Tulum en ideell flukt fra livets mas og et sted å trekke seg tilbake og slappe av for å få mer energi.

Handle i boutique-butikker

Tulum Pueblo, og til og med hotellsonen, huser noen interessante elegante boutiquebutikker som selger rimelige varer som du kan handle. Som sådan er det verdt å besøke Tulum for å kjøpe ting som kan ha lyst på motefølelsen og din kjærlighet til meksikansk kultur.

Her kan du finne lokale butikker som selger rimelige suvenirer, smykker laget av lokale håndverkere, trendy klær og meksikansk kunst og håndverk. Som et resultat, hvis du er en shopaholic, vil du nyte Tulum og dets butikker.

Besøk de gamle ruinene

Foruten stranden er Tulum også kjent for sin rike historie, og den vises best gjennom de arkeologiske stedene, inkludert gamle Maya-ruiner.

Tulum selv huser arkeologiske steder som Coba, Chichen Itza og Tulum-ruinene. Som sådan er det en by fylt med steder som kan lære deg litt autentisk gammel mayakultur.

Hvis du vil vite mer om de berømte ruinene i nærheten av stranden, les Tulum Ruins.

Konklusjon

Som en by ved havet kan Tulum ha noen betydelige problemer på grunn av de økende tangproblemene. For en by som hovedsakelig lever av turisme, kan Tulum lett bli påvirket når tang begynner å formere seg og samle seg på kysten.

Allikevel er tangsesongens problem alltid løsbar, og du kan nyte strendene i Tulum så lenge du besøker i bestemte årstider. Likevel, selv om du besøker i tangsesongen, vil du alltid nyte en pause i denne byen, siden den alltid vil ha noe å tilby deg.

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico