Er det trygt å ta en taxi i Cancun?

Transport er nok en vanlig bekymringer når man planlegger en ferie. Bekymringen er ikke noe mindre når man planlegger en ferie til Cancun. Nå, når du er i byen, vil du finne mange drosjer som streifer rundt og venter. Hvis du er opptatt av sikkerhet, lurer du kanskje på om drosjer er en trygg transportmetode å bruke når du kommer deg rundt.

Hvis vi snakker om sikkerhet, er en taxi generelt trygge i Cancun. Det er imidlertid ikke det beste alternativet. Taxisjåfører i Cancun kan være uærlige og kreve dyre priser siden de ikke er regulert. De kan også være ganske frekke, så det er ikke verdt å ta en taxi når du er i byen.

Denne artikkelen er for deg hvis du leter etter trygge transportmetoder og vurderer å ta en drosje i byen. Her vil vi dekke hvorfor du bør unngå å rope taxier i byen og gi deg bedre alternativer for å gjøre ferien enklere.

Uten videre forsinkelser, la oss komme i gang!

Er det trygt å ta en taxi i Cancun

Er det trygt å bruke drosjer på Cancun flyplass?

Hvis du ankommer Cancun flyplass, vil du finne mange drosjer som venter på passasjerer. Generelt er disse taxiene trygge å bruke.

Det er imidlertid noe vi anbefaler deg å unngå. Disse drosjene er ikke den beste transportmetoden å bruke. Det er noe du bare bør bestille hvis det er nødvendig.

Grunner til at drosjer i Cancun er usikre

Her er noen grunner til at du bør unngå å kjøre taxi mens du er i Cancun.

Taxiene er ikke regulert

En av de viktigste tingene som gjør drosjer i Cancun utrygge, er at de er uregulerte. Disse drosjene har ingen målere, noe som betyr at de kan belaste deg hvilken pris de vil.

Videre har de ingen oversikt over reisen din, kvittering eller noe du kan bruke til å klage eller sende inn en tvist. Som sådan er det ikke så trygt å reise med drosjer.

Generelt ser taxisjåfører på deg og belaster deg deretter. Men hvis de ser at du er en turist som ikke er kjent med Cancun, vil de kreve urimelige priser.

Av denne grunn er det best å prute eller forhandle før du setter deg i en taxi. Å kjenne standardprisene og prisene er også best for å unngå overprising.

Taxisjåfører er frekke

Taxisjåfører i Cancun er vanligvis uhøflige og vil være mer som slike hvis du vurderer andre transportalternativer. Disse sjåførene vil prøve å få så mye penger de kan fra deg, og de er ikke vennlige nok til å gi deg anbefalinger eller forslag om Cancun.

Innstillingen kan for eksempel være litt kaotisk når du reiser fra Cancun flyplass. Imidlertid tar disse sjåførene det som en mulighet til å virke trygge og sjarmerende for å lokke deg til å bestille turen deres.

Hvis du er med, vil de bli frekke, og de vil sannsynligvis overbelaste deg for det, noe som gir følgende grunn.

Prisene er ganske dyre

Drosjer er ganske dyre i Cancun, og det er på grunn av sjåførene og taxiene uten regulering. Uten målere og distanserekorder kan sjåførene lade deg med hva de vil.

Derfor, hvis de ser på deg som en turist, er sjansen stor for at de vil prøve å overbelaste deg. Derfor er det alltid nødvendig å forhandle og lære den faktiske prisen for å unngå slike problemer.

En annen ting er at taxier på Cancun flyplass tar mer betalt siden de betaler flyplassen for å være der. Av denne grunn er det best å ordne privat transport med mindre du vil betale for store beløp for å kjøre taxi.

Tryggere alternativer enn drosjer i Cancun

Selv om drosjer er trygge, er det ikke den beste transportmetoden i Cancun. Som sådan kan du finne disse alternativene bedre enn å ta en taxi på en eller annen måte.

Buss

De fleste reisende som besøker Cancun sier at buss er den beste måten å streife rundt i byen på. Cancun har et hyggelig busssystem med ruter som forbinder populære destinasjoner. Som sådan er det noe å vurdere annet enn drosjer.

Busser går daglig, og du kan finne en på bussholdeplasser hvert femte minutt. Dermed trenger du ikke bekymre deg for å gå tom for busser. Dessuten er det billigere enn å ta en taxi når du ønsker å dra et annet sted.

Skyttelservice

Noen private skyttelselskaper tilbyr skytteltjenester som er mye bedre enn drosjer. Disse skyttelbussene tilbyr online booking med bekreftelse og reservasjon. Som sådan er det best når du planlegger din Cancun-tur.

Du kan også dra nytte av tilbudene fra disse selskapene hvis du planlegger en dagstur utenfor Cancun. Hvis vi skal anbefale, er Happy Shuttle Cancun et utmerket valg for en skytteltjeneste.

Bilutleie

Hvis du vil ha en tryggere transportmetode enn drosjer og offentlig transport, er det beste alternativet å leie en bil. De fleste besøkende i Cancun leier imidlertid bare bil hvis de planlegger en dagstur utenfor Cancun.

Nå, hvis du bor i Cancun, vil du finne massevis av transport for å bevege deg rundt i byen. Som sådan kan du spare tonnevis av avgifter ved ganske enkelt å gå for offentlig transport i stedet for å leie en bil.

En annen ulempe ved å kjøre bil er trafikken. Siden Cancun er en by, vil du finne gatene fylt med tonnevis av kjøretøy.

Videre ville det være best å håndtere parkering når du er ferdig med trafikken. På grunn av det høye antallet turister i Cancun, vil du finne parkering svært begrenset.

Med mindre du besøker fjerne områder fra Cancun, foreslår vi derfor at du slipper å leie en bil til tross for sikkerheten. Hvis du vil vite mer, les Er det trygt å kjøre i Cancun?

Uber

Uber er tilgjengelig i Cancun. Det er imidlertid ikke en lett ting å bestille siden den knapt er tilgjengelig. En av hovedårsakene til at det ikke er mye Uber i byen er fordi taxisjåførene protesterer mot dem.

Nå, hvis du kan bestille en uber, er det en bedre måte å nå ønsket reisemål enn å ta en drosje.

Man kan gå

Hvis du allerede har nådd populære steder som Hotel Zone eller Kukulcan Boulevard, kan du nyte å utforske byen til fots. Innenfor dette området kan du finne flere attraksjoner, restauranter, butikker og hoteller.

Alle disse gatene har også tilgang til stranden, slik at du kan gå uten problemer. Det er enkelt, trygt og raskt siden du kan unngå trafikk. Du kan også unngå grusomhetene ved å bestille taxi.

Konklusjon

I et nøtteskall, drosjer i Cancun er trygge å kjøre, men de kan være ubehagelige, dyre og ikke verdt pengene dine. På den annen side, som en urban sone, kan du nyte mange transportmuligheter i Cancun, så du trenger ikke å velge taxi hele tiden.

Vi anbefaler å ta bussen hvis du vil spare penger eller ordne privat transport for å ivareta din sikkerhet. Det gjelder for alle reisende, men først og fremst for alenereisende. Hvis du reiser til Cancun, vil du kanskje lese om Er Cancun trygt for jenter som reiser alene?

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico