7 måter å komme seg til Tulum fra Cancun flyplass

Siden Tulum ikke har noen egen flyplass, er det å fly til den nærmeste en sikker vei å gå, og det er i Cancun flyplass. Bekymringen er imidlertid hvordan du kommer til Tulum fra denne flyplassen.

Hvis du planlegger å besøke Tulum, er sjansen stor for at du flyr til Cancun flyplass og reiser over land derfra. Selv om det virker som et problem, er en tur fra Cancun flyplass til Tulum lett fordi du har flere alternativer. Nøkkelen er å kjenne til alle disse alternativene og finne den beste som passer dine preferanser.

Denne artikkelen vil dekke alle transportmidlene du kan ta for å komme til Tulum fra Cancun flyplass. Vi vil også inkludere priser, inkluderinger, mulige ulemper (hvis noen) og komme med våre anbefalinger.

La oss dykke ned i hver enkelt!

til Tulum Fra Cancun flyplass

Privat skyttelbuss

En privat skyttelbuss er den mest praktiske måten å komme seg til Tulum fra Cancun lufthavn. Du får en privat skyttelbuss til Tulum fra Cancun flyplass med denne transportmåten.

Grunnen til at det er praktisk er at du har skyttelbussen på egen hånd. Dermed kan du nyte privatliv, spesielt hvis du reiser som et par eller med venner eller slektninger.

Reisetiden for en privat skyttelbuss fra Cancun flyplass til Tulum er vanligvis rundt 1,5 time, så det er mye raskere enn andre transporttjenester.

Selvfølgelig betyr en privat skyttelbuss at du ikke har noen til å dele prisen, men med de du reiser med.

Likevel er ikke prisene for private overføringer så mye. Du må betale rundt $210 hvis du er en alenereisende eller med en eller to personer til som gruppe.

Om du legger på en ekstra $10 så kan dere være to til tre personer til i gruppen din.

De beste selskapene å stole på for din private skytteltjeneste er Cancun Airport Transportation og Tulum Airport Shuttle.

Cancun flyplasstransport

Cancun Airport Transportation er en del av flyplassens tjenester. Som sådan er det det vi anbefaler hvis du velger å nå Tulum gjennom en privat skyttelbuss. Med dette selskapet kan du velge mellom forskjellige skyttelbusser som passer dine preferanser.

Nedenfor er startprisene for hver:

Type transportKostnad (enveisreise)KapasitetBagasje SkytteltypeAndre inkluderinger
Privat transport110 USDMaks 8 passasjererJaVanlig van med klimaanlegg
Luxus transport199 USDMaks 6 passasjererJaLuksus van med klimaanleggVIP Service
Gruppe transport199 USDMaks 16 passasjererJaStor van med klimaanlegg
Handikap transport255 USDMaks 7 passasjerer og rullestol eller 6 passasjerer og 2 rullestoler.JaStor van med klimaanleggHandicap Service
Limosine449 USDMaks 14 passasjerer JaLimousine med klimaanlegg

Merk: Disse prisene er en enveisreise. For å vite selskapets rundturskostnader, sjekk ut nettstedet deres.

Tulum flyplasstransport

Tulum Airport Shuttle er også et annet selskap vi anbefaler. Med mer enn ti års erfaring har dette selskapet allerede sitt rykte. Videre er deres priser og tjenester detaljert på nettstedet deres. Det er også praktisk å bestille via nettsiden.

Nedenfor er startprisene for hver:

Type transportKostnad (enveisreise)KapasitetBagasjeSkytteltypeAndre inkluderinger
Privat transport110 USDMaks 8 passasjererJaVanlig van med klimaanlegg
Luxus transport199 USDMaks 6 passasjererJaLuksus van med klimaanleggVIP Service
Gruppe transport199 USDMaks 16 passasjererJaStor van med klimaanlegg

Foruten de private skyttelbussene, tilbyr selskapet også andre transporttjenester som en delt skyttelbuss. Vær også oppmerksom på at prisene ovenfor kun gjelder for en enveisreise. Hvis du vil vite prisene tur/retur, kan du sjekke nettstedet deres.

Tips: Om du vil reise med denne transporten så må du bestille dette på forhånd, enten som enveisreise eller tur/retur. Vi anbefaler imidlertid en tur-retur-tjeneste for en mye mer praktisk opplevelse. På denne måten trenger du ikke å bekymre deg for å returnere til flyplassen i tide.

Enten du reiser alene, som et par eller som en gruppe, er en privat skyttelbuss utvilsomt den beste og mest praktiske.

Med leiebil

Car rental

En leiebil er et annet alternativ hvis du er en reisende som ønsker å utforske selvstendig.

Med en leiebil vil du nyte feriens fleksibilitet og til og med ha en tjeneste som lar deg vandre så lenge du vil.

Bilutleie har selvfølgelig også sine ulemper. For eksempel må du ha forsikring, spesielt hvis du ikke er fra Mexico. Likevel er det ikke mye av en ulempe siden de fleste leiebiler tilbyr det som en pakke inkludert når du leier.

Det er også spørsmålet om parkering i Tulum, som noen ganger kan være et problem. Selv om hotellet ditt kan ha en gratis parkeringsplass, kan andre steder be deg om å betale en parkeringsavgift.

En leiebil er ikke billig, så forvent et gebyr på rundt $25 til $30 per dag. Men hvis du vil ha en leiebil med full dekningsforsikring (som vi anbefaler), må du betale minst $40 per dag.

Her er noen av de kjente bilutleiefirmaene du finner på flyplassen:

Enterprise Bilutleie

Adresse: Cancun internasjonale lufthavn, Calle al Acceso al, 77565 Cancún, Q.R., Mexico
Telefonnummer: +52 998 881 8767
Nettsted: Enterprise Car Rental

Europcar Bilutleie Cancun flyplass

Adresse: Carretera Cancún – Chetumal Km 22 Aeropuerto Internacional de, 77500 Cancún, Q.R., Mexico
Telefonnummer: +52 998 886 0063
Nettsted: Europcar Car Rental Cancun Airport

Hertz Bilutleie

Adresse: 24RG+Q2 International Airport, 77569 Cancún, Q.R., Mexico
Telefonnummer: +52 999 911 8040
Nettsted: Hertz Car Rental

Alamo leie en bil

Adresse: Intl og innenriks ankomstterminaler 1, 2 og 3, 77500 Cancún, Q.R., Mexico
Telefonnummer: +52 998 886 0100
Nettsted: Alamo Rent A Car

Nå, hvis du tenker to ganger på å leie en bil mens du er i Tulum, har vi en artikkel som hjelper deg med å avgjøre om det er verdt det. Les: Trenger man bil i Tulum? (De beste alternativene for å komme seg rundt)

Med en felles skyttelbuss

Hvis du ikke har noe imot offentlig transport og ønsker å spare penger på en privat skyttelbuss og leiebil, er den delte skyttelbussen noe for deg.

En delt skyttel har vanligvis plass til 12 passasjerer, og disse skyttelbussene er for det meste varebiler med klimaanlegg.

En delt skyttelbuss kan reise rundt 2,5 til 4 timer sammenlignet med private skyttelbusser, som bare tar rundt 1,5 timer.

Det er også mellomlandinger i denne tjenesten siden skyttelbussen henter passasjerer fra alle fire flyplassterminalene i Cancun.

Dessuten stopper denne bussen ved populære turistattraksjoner som Playa del Carmen.

Vanligvis kan en delt skyttelbuss bare koste rundt $75 for en tur-retur-billett. Likevel er det ikke det beste alternativet å vurdere med alle problemer, mellomlandinger og langsomme turer.

Med ADO buss

ADO buss

Foruten den delte transporten, kan du også velge offentlig busstransport, og ADO-bussen er det beste alternativet. ADO-selskapet tilbyr busstjenester fra Cancun internasjonale lufthavn til Tulum.

ADO-bussene er kanskje ikke de beste, men de er fortsatt en komfortabel transportmåte. På bussen kan du nyte klimaanlegg, liggende seter, plugger for å lade enhetene dine, og til og med et bad (slik at du ikke trenger å gå ut på et stopp).

Selvfølgelig, som alle andre busselskaper, har de et planlagt avgangstidspunkt, noe som betyr at de ikke har fleksibiliteten.

ADO tilbyr vanligvis bare fem busser for å imøtekomme passasjerer som reiser fra Cancun til Tulum daglig.

ADO bussrute fra Cancun internasjonale lufthavn til Tulum er som følger:

  • 10:45
  • 12:05
  • 14:55
  • 19:40
  • 21:35

Disse tidsplanene kan endres, så du bør sjekke ut ADO nettstedet for å holde deg oppdatert.

Med kollektivtransport

Hvis du reiser med et stramt budsjett og kan ofre komfort for rimelig transport, kan kollektivtransport være et alternativ.

Kollktiv-varebilene er små, men delte transportbiler; det eneste de er best på er prisene. For bare $3 kan du nå Tulum fra Cancun internasjonale lufthavn.

Selvfølgelig kommer den billige reiseprisen med et offer. Denne skyttelbussen er ikke behagelig og hyggelig.

For eksempel tar denne turen rundt fire timers reisetid på grunn av hyppige stopp. Dessuten er det ingen kollektivbusser som går rett til Tulum fra Cancun, så du må ta to busser, en fra Cancun til Playa del Carmen og deretter en andre til Tulum.

Prisen vil være $6, bare noen få dollar billigere enn en direkte busstur.

Kollektivbussene er små, så det er ikke plass til stor bagasje. Dermed er de fleste som tar denne transporten backpackere eller de som kan holde bagasjen på setene.

Dessuten har denne transporten ingen klimaanlegg, så du vil lide av en varm tur i fire timer til du kommer til Tulum.

Med taxi

Drosjer er en annen transportmåte hvis du besøker Tulum og kommer fra Cancun internasjonale lufthavn. Det er imidlertid ganske dyrt, så vi anbefaler det ikke.

Hvis du kommer fra flyplassen, finner du bare Cancun Airport Taxis, som tar mye høyere pris enn en vanlig taxi i Cancun sentrum.

Nå, selv om du ofrer litt tid på å nå en vanlig taxi, er sjansen stor for at de tar deg med høye priser, vel vitende om at du er turist. Som sådan anbefaler vi på det sterkeste at du unngår denne transportmåten med mindre i nødstilfeller.

Du må mest sannsynlig betale rundt $125 eller enda høyere. Derfor vil det være bedre for deg å kjøre buss eller felles skyttelbuss i stedet for å bruke mye på en taxi.

En annen ting som gjør en taxi dyrere er når du kommer fra flyplassen om natten.

Videre har taxier i Cancun og resten av Mexico ingen målere. Av denne grunn bør du unngå å hoppe rett inn i førerhuset. I stedet må du først forhandle en fast pris for å sikre at taxisjåføren ikke svindler deg.

Hvis du virkelig vil vurdere å ta en taxi, kan det være lurt å vite de nøyaktige prisene og noen nyttige tips for å leie en drosje uten problemer; les: Hvor mye koster Taxi i Tulum? – Med eksempler

Guidet tur

Noen turister som besøker Tulum gjør det som en avstikker. I de fleste tilfeller blir de lenger på hoteller og feriesteder i Cancun. Hvis du har samme plan, er det beste alternativet for å nå Tulum gjennom en tur.

Denne turen tar seg av alt slik at du kan nyte ferien uten bekymringer! Disse turene inkluderer bare de mest bemerkelsesverdige severdighetene i Tulum, så du er sikker på å se alt som er verdt å se. I tillegg sparer denne transportmåten deg for mye tid på å lære om hvordan du kommer deg rundt i Tulum.

Kort sagt er turen mer enn bare å nå Tulum. I stedet inkluderer det transport til de fremtredende eller bemerkelsesverdige turistattraksjonene du ikke bør gå glipp av mens du er i byen.

Turen anbefales hvis du bare bruker kort tid til å besøke Tulum og bli lenger i Cancun.

Totalt sett kommer Tulum-turer med Cancun som utgangspunkt vanligvis med 7-8 timers turtid og kan koste fra $29 til $150, avhengig av inkluderte.

Beste måten å komme seg til Tulum fra Cancun flyplass

Den private skytteltjenesten er den beste måten å komme seg til Tulum fra Cancun lufthavn. Det kan være blant de dyreste alternativene, men det er billigere enn en taxi. Dessuten kan det være enda billigere å reise med en gruppe enn en delt skyttelbuss.

Videre er prisen rimelig gitt fleksibiliteten og hastigheten denne transportmåten tilbyr. Med en privat skyttelbuss kan du reise til Tulum når du vil, og du kan også stoppe når du vil. Den er også tilgjengelig for en rundtur, noe som er ganske praktisk.

Billigste måten å komme til Tulum fra Cancun flyplass

Den billigste måten å komme seg til Tulum fra Cancun flyplass er gjennom en Colectivo, men det er også det verste alternativet. Mens du kan nå Tulum for bare $6, må du ta to turer, sykle uten klimaanlegg og bære bagasjen på fanget.

Totalt sett er det bare noe å vurdere hvis du har et stramt budsjett og er villig til å ofre komfort for å se Tulum.

Nå, hvis du vil vite flere måter og tips for å spare penger under oppholdet ditt i Tulum, les: Hvordan feriere i Tulum billigst mulig

Raskeste måten å komme seg til Tulum fra Cancun flyplass

Den raskeste måten å nå Tulum fra Cancun lufthavn er gjennom en privat skyttelbuss. Det tar bare 1,5 timers reisetid, og det har ingen mellomlandinger som vil forsinke ankomsten din.

Selvfølgelig er det en raskere måte: en helikoptertur med bare rundt 50 minutters reise. Vi inkluderte imidlertid ikke slike siden det er unødvendig og dyrt. Det er et sjeldent alternativ som bare rike mennesker tør å vurdere.

Hvis du vil vurdere en helikoptertur, koster det rundt $2620 for tre passasjerer eller $3880 for fem passasjerer. Med denne turen kan du nyte det karibiske hav fra et utmerket perspektiv.

Selskapet Riviera Charters tilbyr denne transporttjenesten. Her er prisene:

Helikopter TypeKapasitetTidKoster
Robinson 443 passangerer50 minutter$2,620
Bell 2065 passangerer50 minutter$3,880

Hvis du vil vurdere dette alternativet og lære mer om prisene og inkluderingene, kan du finne ut mer på

Hvis du vil vurdere dette alternativet og lære mer om prisene og inkluderingene, kan du finne ut mer på Riviera Charters Website.

Likevel, hvis du ikke har en masse midler å bruke så er den private transporten fortsatt den raskeste måten.

Konklusjon

Avstanden mellom Tulum og Cancun er ikke så kort. Du kan imidlertid nyte reisen med flere transportalternativer. Hvert valg gir fleksibilitet avhengig av reiseplanen og budsjettet. Siden hver turist og reisende har sitt budsjett og tidsplan, er alternativene lagt ut.

Uansett hva du velger er vi sikre på at du vil få en fin ferie i Tulum.

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico