24 ting å gjøre i Tulum (og steder å besøke)

Når du besøker et sted for en ferie, er det siste du ønsker å gå glipp av tingene du bør gjøre rundt. Så hvis du besøker Tulum, vil du vite de populære tingene du kan gjøre i byen for å få det beste ut av ferien.

Generelt kan du gjøre så mange ting i Tulum, og hver enkelt er noe du vil oppleve under oppholdet. Av denne grunn har vi samlet alle tingene du kan gjøre i byen for å veilede deg til å få mest mulig ut av oppholdet ditt i denne byen.

Denne artikkelen inkluderer aktivitetene du må prøve, de generelle tingene å gjøre, noen steder å besøke og populære reisemål å se.

La oss komme i gang!

ting å gjøre i Tulum

Ting å gjøre i Tulum sentrum

Sentrumsområdet i Tulum er også kjent som Tulum Town, Tulum Pueblo og El Centro. Dette området av byen er der lokalbefolkningen bor og driver forretninger. Som sådan er det området hvor du finner lokale restauranter, dagligvarebutikker og andre meksikanske butikker.

Siden det er der lokalbefolkningen bor, har dette området også rimelige priser, spesielt sammenlignet med hotellsonen. Her er noen ting du kan gjøre her:

Handle i lokale butikker rundt

Som jeg nevnte, har Tulum sentrum flere butikker, så du kan nyte shopping i dette området. Her kan du handle suvenirer, dagligvarer og andre ting du måtte trenge.

Noen butikker selger for eksempel tradisjonelle Maya-klær og klær med estetisk og boho-rustikk vestlig design. Derfor, hvis du ønsker å blande og gå sammen med Tulums stemning, finner du noen av de beste klærne her.

Du kan også finne mange gode kjøp ved bodene i byen. En ting å merke seg er at de fleste butikker ber om lokal valuta, så sørg for å ha noen for shopping.

Nyt mat fra lokale restauranter

Siden lokalbefolkningen tilbringer mesteparten av tiden sin i dette området, så vet du at de har lokale restauranter som tilbyr god mat til rimelige priser.

I dette området finner du rimelige restauranter i Tulum som fortsatt vil gi deg en smak av meksikanske delikatesser. Hvis du vil vite hvilke restauranter du bør prøve, sjekk ut: De beste restaurantene i Tulum.

Må-prøve aktiviteter i Tulum

Tulum er en by hvor du kan gjøre mange aktiviteter. Nedenfor er noen av aktivitetene du bør prøve når du besøker Tulum.

Gjør noen velværeaktiviteter

Byen er kjent for sin hippie, bohem og alternative livsstil. Derfor tilbyr mange etablissementer som feriesteder og hoteller velværeaktiviteter som yogaklasser og musikkterapier. Når du er i Tulum, bør du prøve disse aktivitetene for å slappe av.

Svøm eller snorkle i Tulum cenotes

Snorkeling in Tulum

Cenotes er en av Tulums beste skatter, og du vil gå glipp av mye hvis du ikke besøker minst én. Tulum-cenotene er synkehull i naturlig kalkstein som gir badetilgang til Mexicos underjordiske elver.

I noen cenoter kan du også se arkeologiske steder under vann som du vil se gjennom dykking eller snorkling.

Riviera Maya er hjemsted for en av verdens mest omfattende
underjordiske hulesystemer, som forbinder tusenvis av cenoter. I tillegg har Tulum alene hundrevis av cenoter. Hvis du vil vite de mest kjente cenotene i byen, sjekk ut: Beste Cenotes i Tulum.

Tulums natteliv

Selv om Tulum er en fredelig og tilbakelent by, kan den skryte av jungelfester og et utrolig natteliv i barene. Hvis du vil vite mer om nattelivet i Tulum og de beste barene rundt, sjekk ut artikkelen vår om Nattelivet i Tulum.

Land- og vannaktiviteter

Med Tulums krystallklare og turkisfargede vann, vil du finne flere vannaktiviteter å nyte bortsett fra å svømme og se på dem.

I denne byen kan du nyte vannaktiviteter som kajakkpadling, vindsurfing og padleboarding. Det er også mulig å flyte nedover elver, snorkle og dykke i cenotes. Vinden på kysten gjør imidlertid kiteboarding og kitesurfing til de mest populære aktivitetene.

I tillegg til vannaktiviteter kan du også nyte noen spennende aktiviteter på land. Zip-lining, rappellering og jungelturer er noen av de beste landaktivitetene. Du kan også kjøre ATV hvis du er klar for det.

Opplev A Temazcal

En Temazcal er en av de unike tingene du kan gjøre i Tulum mens du opplever mayakulturen. Tradisjonelt finner Maya-renselsesseremonier sted i bittesmå stein- eller trehytter.

Temazcal er en renseseremoni som ble praktisert i eldgamle tider og antas å rense sinn, kropp og sjel. Den sjamaniske sangen forsterker meditasjonen når du går inn i den lille hytta, og kroppen din svetter.

Lei en sykkel

En spasertur rundt i byen kan være litt mer praktisk når du sykler, noe som er vanlig i byen.

Lei en sykkel og padle rundt Tulum alene. Foruten å besøke stranden og noen restauranter, er en sykkel også nyttig for å komme seg rundt i Tulum Centro.

Å leie en sykkel for en dag varierer fra 5 til 10 USD. Noen hoteller kan tilby en gratis sykkel, mens andre leier den med rabatt hvis du er en av gjestene deres.

I Tulum finner du også sykkelturer som vil hjelpe deg med å utforske lokal kultur, besøke noen få ruiner og dyppe deg ned i en bestemt cenote langs en utenfor allfarvei.

Beste stedene å besøke i Tulum

Tulum kommer ikke til kort når det kommer til Instagram-verdige steder. Som sådan kan du besøke følgende steder kjent for å være blant de vakreste og mest spennende i byen. Her er noen få steder du må besøke (og ta bilder) i Tulum.

Escultura Ven a la Luz på Ahau Resort

Escultura Ven a la Luz er en ikonisk tre- og tauskulptur av den sørafrikanske billedhuggeren Daniel Popper.

Buegangen skapt av Ven a la Luzs torso skaper en dramatisk og noe lunefull ramme for et utrolig skudd dag eller natt.

Det fargerike Tulum-skiltet på Tulum Pueblo

Det fargerike Tulum-skiltet står langs siden av veien, like før du kommer til Tulum Pueblo! Selv om det er et helt nytt sted, er det et topp sted for å ta bilder i Tulum. Hvis du stopper for å ta et bilde, prøv i det minste å ta en matbit eller en drink!

Kroket palmetre på Playa Paraiso Beach Club

På Tulum Beach er det et massivt sidelengs palmetre som har blitt et kjent Instagram-fotosted. Du finner den i nærheten av Playa Paraiso Beach Club.

Enten du er på ferie eller fanger en pittoresk utsikt over det karibiske hav, vil dette enkle, men stilige bakteppet garantert heve Instagramen din.

The Aesthetic Beach Swings på Coco Tulum

Coco Tulum har de ikoniske strandhuskene omgitt av rustikk boho-innredning. Ta en dukkert i Tulums krystallklare turkise vann før du nyter en drink på stranden.

Matcha mamma

Matcha Mama ligger på South Beach Road, og huser et annet Instagram-verdig sted du vil elske. Her kan du nyte en smoothie bowl mens du knipser noen bilder ved siden av «I Love Tulum So Matcha» surfebrettet.

Med de sunne alternativene på menyen, vil denne lille, men mektige mathytten gi kroppen din de næringsstoffene den trenger og la deg smile.

Det berømte «Follow That Dream»-skiltet på Lolita Lolita Tulum

På Tulums sørstrandsvei finner du dette berømte gateskiltet utenfor Lolita Lolita Tulum. Det er mathytter og boutiquebutikker langs dette søte lille skiltet. Med et skilt som dette vil det være trist å ikke ta noen bilder.

Azulik Resort

Tulums Azulik-hotell tilbyr noen av de beste fotomulighetene i det meksikanske Karibien. Foruten den estetisk tiltalende stemningen, har helligdommen Maya-jungelen, vakker kunst og en stressdempende atmosfære.

Turiststeder i Tulum

Selvfølgelig vil en ferie i Tulum aldri være komplett uten et besøk til de mest populære turiststedene. Tross alt er dette Tulums skatter som tiltrekker seg turister i utgangspunktet.

Playa Paraiso

Playa Paraiso er blant de beste strendene i Mexico, og det er et must-besøk turiststed i Tulum.

På grunn av sin popularitet tiltrekker denne stranden ofte store folkemengder. Som sådan ville den være ideell for å besøke denne stranden tidlig om morgenen. På denne måten kan du nyte stranden uten mange mennesker rundt mens du unngår varmen i løpet av middagen.

Playa Paraiso, med sitt klare og turkise vann, er en pittoresk strand ved Det karibiske hav. Dermed er det lett å tilbringe hele dagen med å sitte og slappe av på dette stedet.

Stranden er fri for tilgang, noe som betyr at du ikke trenger å betale for å gå rundt. Men hvis du vil holde deg rundt, kan du leie noen paraplyer, stoler og bord for rundt 200 pesos.

Laguna de Kaan Luum

Kaan Luum Lagoon tulum

Laguna de Kaan Luum er en av Tulums skjulte skatter, og den ligger noen kilometer sør for Tulum Pueblo.

Det som gjør dette turiststedet til et must-besøk er fargen. Den starter med turkisgrønn i det grunne vannet og blir dypblått mot midten.

Det er en dyp cenote i sentrum av innsjøen, anslått til å være 80 meter dyp. Du kan legge ned tingene dine på brygga og hoppe ut i det nydelige vannet langs lagunens gresskledde bredder.

Det er også en gangvei i tre som fører til en palapa-bygning hvor du kan nyte en piknik og skygge. Men siden det ikke er matboder rundt lagunen, anbefales det at du tar med mat og drikke.

Gran Cenote

Turister har en tendens til å trekke seg mot Gran Cenote fordi det er bare noen få kilometer unna Tulum.

Dette stedet består ikke bare av en enkelt cenote, men flere sammenkoblede cenoter gjemt i et ellers frodig jungelgulv. Du kan oppleve noen virkelig magiske øyeblikk i cenoten hvis du kommer tidlig om morgenen før folkemengdene ankommer.

Av en grunn er Gran Cenote en av de mest kjente cenotene – vannet er så klart at du kan se livet i havet på lang avstand.

Du kan utforske cenotene i all sin prakt hvis du tar med deg snorkleutstyret. Du vil imidlertid også finne noe utstyr til leie nær inngangen.

Det er matboder hvis du vil ha noe å spise mens du nyter denne cenoten. Du må imidlertid betale en inngangsavgift på 25 USD før du går inn i denne cenoten.

Sian Ka’an biosfære

Sian Ka’an-biosfæren er et annet turiststed, og det er noe naturelskere virkelig vil sette pris på. Her kan du se en pittoresk utsikt over naturen og dens dyreliv.

Muyil-ruinene, som skildrer Peten-arkitekturen, ligger i Sian Ka’an-biosfæren. I nærheten av Sian Ka’an-lagunen ligger ruinene av Chunyaxché, som en gang lå på en gammel handelsvei til Coba.

Du kan se det omkringliggende landskapet fra et observasjonsdekk sammen med hovedruinene som det 17 meter høye Castillo.

Coba-ruinene

Ruinene av Coba er noen av Yucatans mest imponerende og godt bevarte gamle Maya-ruiner. I følge arkeologer brukte mayaene dem til å bygge en rekke gigantiske veier i byen (den største av sitt slag).

Avstanden til disse ruinene hindrer dem i å bli kjent og besøkt til tross for deres storhet. For rundt 45 pesos kan du imidlertid leie en sykkel ved inngangen til stedet for å hjelpe deg med å komme deg gjennom jungelen til ruinene.

Chichen Itza er mer kjent for sine ruiner, men besøkende kan klatre opp i de ødelagte strukturene i Tulum, noe som gjør det til en helt annen opplevelse.

Hvalhaier ved den meksikanske rivieraen

Den meksikanske rivieraen er et flott sted å dykke med hvalhaier. Som sådan er det et av turiststedene du ikke bør gå glipp av når du er i Tulum.

Det varme vannet i Karibia er det mest gunstige miljøet for hundrevis av disse milde skjønnhetene til å feste seg med planteplanktonet som finnes her mellom mai og september.

Hvis du får sjansen til å svømme med disse kolossale skapningene, vil du aldri glemme opplevelsen.

De mange turoperatørene langs kysten kan arrangere dagsturer fra Tulum på grunn av sin konsentrasjon langs kysten lenger nord.

Ikke glem å ta med et actionkamera eller et hvilket som helst undervannskamera, da du vil fange det utrolige øyeblikket.

Cenote Caracol

Cenote Caracol ligger omtrent en mil nord for Tulum og inneholder en cenote og et hulekompleks.

Skjønnheten i denne naturlige attraksjonen vil få deg til å føle at du har forlatt Mexico og gått inn i et fremmed landskap.

Et slående trekk ved disse hulene er de taggete stalaktittene som henger fra hultakene, som reflekterer vakkert i kildevannsbassengene nedenfor.

Selv om turister mindre besøker hulene på grunn av inngangsbilletten på 500 pesos, gjør den magiske atmosfæren dem vel verdt innsatsen og prisen.

Tulum-ruinene

Tulum Ruins Mayan

Selv om Tulum-ruinene ikke er blant de mest imponerende av sitt slag, gjør beliggenheten dem verdt. Disse bygningene ligger på toppen av en klippe med en pittoresk utsikt over det vakre karibiske hav.

Hvis du er en førstegangsbesøkende i byen, må du besøke ruinene fra 1200-tallet, som er virkelig fotogene.

Hundrevis av mennesker besøker stedet daglig, så slå folkemengdene og kom dit tidlig for å se den utrolige utsikten og svømme fritt på stranden nedenfor.

Å se leguaner blant ruinene er en god idé – de liker å sole seg. Imidlertid belastes et gebyr på 65 pesos per person for inngang.

Hvis du vil vite mer om denne destinasjonen, les vår artikkel om Ruinene i Tulum.

Cenote Choo-ha

Det er over 400 cenotes rundt Tulum, så dette er ikke en unik påstand når det er så få kommersielle cenotes rundt.

Imidlertid føles det som et sted langt fra allfarvei, med en så fredelig atmosfære. Du vil føle at du er i et lite privat paradis.

I bassengene skimrer vannet i bølger av grønt og blått, prikket med svarte steiner som bare understreker vannets renhet.

Cenoten har en smal trapp som fører ned til det kjølige vannet i hulen gjennom en relativt liten åpning. Det er en av tre cenoter nær Coba som inkluderer Tamcach-ha og Multum-ha.

Konklusjon

Tulum er et av stedene som aldri går tom for ting å tilby sine gjester. Med denne artikkelen vet du allerede om de mange tingene du kan gjøre. Derfor, enten Tulum-ferien din nærmer seg eller du bare skal planlegge, kan denne artikkelen være din guide.

Totalt sett er det best å lage en sjekkliste over ting du ønsker. På denne måten kan du prioritere dem mens du er i Tulum. Det fungerer også når du har begrenset tid. Hvis du vil prøve dem alle, kan du forlenge oppholdet eller planlegge en Tulum-ferie som varer i minst noen få dager eller en hel uke.

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico