Gi tips i Cancun – alt du trenger å vite

Du lurer kanskje på om du skal gi tips og evt hvor mye tips du skal gi, om det er første gang du besøker Cancun.

I denne artikkelen vil vi lede deg gjennom alt du trenger å vite om tips i Cancun. På denne måten kan du forstå hvordan du tipser og hvor mye du skal forberede deg i løpet av ferien.

La oss komme i gang!

Tips i Cancun

Er det vanlig å gi tips i Cancun?

I noen land er det ikke vanlig med tips, men det er i Cancun og andre deler av Mexico. Saken er at de fleste arbeidere, spesielt de i reiselivsnæringen, kun tjener minstelønn. Som sådan gir de tips som kan hjelpe dem å tjene nok lønn til å leve.

Bør du tipse i pesos eller euro i Cancun?

Hvis du bare gir tips, kan du alltid gjøre det i store valutaer som amerikanske dollar, kanadiske dollar eller euro. Imidlertid ville det være best å gi tips i lokal valuta, den meksikanske pesoen. Unngå også å tippe mynter, da det vil være best å vippe inn sedler.

Standarder for tips i Cancun

Det fine med å gi tips i Cancun er at du ikke trenger å gjette beløpet for å tipse siden de har standarder i byen. Men selvfølgelig vil beløpet du tipser variere på tjenesten og hvor godt de gjorde det.

For å hjelpe deg, her er en generell veiledning for tips i Cancun. Du kan bruke disse veiledningene når du trenger å tipse noen i Cancun for å hjelpe deg.

TjenesteForeslått tippebeløp
bartendere1 euro for hver runde med drinker
Taxi sjåfører10 pesos per pose (hvis han hjelper deg med å bære den)
ReiseledereRundt ti til tjue prosent av kostnadene
KelnerTi til tjue prosent (hvis det ikke er noen serviceavgift)
Bellmen1-3 euro per pose
Husholder1-5 euro (eller mer hvis du har mange forespørsler)
Pool boy3-5 euro hvis de sparer deg for noen fine stoler
Concierge5 euro hvis han slipper deg inn på en fullbooket restaurant

Tipping i barer eller klubber i Cancun

Tipping starter på én dollar for hver runde med drinker. Dette prinsippet gjelder uansett om du drikker på all-inclusive resorts, hotell eller i Cancuns berømte partysone.

For å bli servert raskt, foreslår vi at du belønner den samme bartenderen hele tiden. I de fleste tilfeller gjør drikken din sterkere hvis du tipser mer.

Tips til drosjesjåføren i Cancun

Det forventes ikke å gi tips til en taxisjåfør med mindre de hjelper deg med tingene dine. Vi anbefaler å starte på 10 pesos for hvert stykke bagasje.

En ting å merke seg er at taxisjåfører i Cancun ofte er frekke og ikke vil hjelpe deg med bagasjen din. Dessuten er de kjent for å lade mye mer enn nødvendig.

Hvis du opplever slikt, er det best å forhandle en pris først og unngå å gi tips hvis han ikke hjelper eller hjelper deg. Hvis du vil vite mer om drosjer i byen, les: Er drosjer trygge i Cancun?

Tipping i dagligvarebutikker i Cancun

Det er vanlig å se personell (supermarkedspersonale) ved meksikanske dagligvarebutikker som pakker varene dine.

Disse personene er ikke handlearbeidere og får ikke utbetalt annen lønn enn drikkepenger.

Alle tipser dem, og det er vanlig å betale dem mellom 10 og 20 pesos, avhengig av mengden poser.

Tipse Tour Guidene i Cancun

Reiseledere i Cancun vil tjene mesteparten av inntektene sine fra tips. Men ved slutten av turen vil guiden din kreve en drikkepenger.

Vi foreslår å gi reiseledere mellom 10 % og 20 %, avhengig av hvor fornøyd du er. Hvis du leier en sjåfør, vil de kreve en drikkepenger på minst 2 euro daglig.

Hotellpersonale med tips i Cancun

Et hotellpersonale som hjelper til med å ta imot og transportere bagasjen til rommet ditt, får ofte en vipps på mellom 20 og 55 pesos for hver bag.

Det ville være best om du tipset husassistenter regelmessig fordi du kanskje ikke alltid ser det samme rengjøringspersonalet på rommet ditt.

Standard drikkepenger for hotellets rengjøringspersonale er 20 til 60 pesos hver natt. Imidlertid anbefales vanligvis å gi mer tips hvis du trenger noe ekstra, for eksempel en bestemt minibarbestilling.

Nå, hvis du vurderer andre budsjettalternativer enn hoteller, kan du alltids prøve å bestille en Airbnb-eiendom. Hvis du ikke har bestemt deg ennå, les Er det bedre å bo på Airbnb eller hotell i Cancun?

Tipping Restaurantpersonale i Cancun

Restaurantansatte i Cancun tjener et gjennomsnitt på $2,17 per time pluss tips. Tipping varierer fra ti prosent til tjue prosent, basert på verdien av transaksjonen og nivået på tjenesten som tilbys.

Når du tipser, vennligst sjekk regningen din siden noen restauranter kan inkludere et servicegebyr automatisk.

Avhengig av tjenesten du mottar, foreslår vi minimum ti til tjue prosent hvis restauranten ikke inkluderer et servicegebyr i regningen.

Bør du alltid gi tips i Cancun?

Hvis du alltid trenger hjelp og alltid ber om service, bør du alltid gi tips når du er i Cancun. Generelt vil det alltid være best å beholde reserveregninger i enten dollar eller pesos. På denne måten kan du ha en regning for tipping når behovet melder seg.

Er 5 euro et godt tips i Cancun?

Et tips på 5 euro i Cancun anses som bra, spesielt hvis du bare har en enkel tjeneste. Det er imidlertid ikke nok hvis tjenesten henvender seg til en stor gruppe mennesker. For eksempel, hvis du er på tur med en stor gruppe, er det best for hver enkelt å gi fem dollar eller nitti pesos hver. På den annen side, hvis du er en liten gruppe, er det best å tipse minst 15-20 prosent av hele kostnaden for turen.

Er 20 euro et godt tips i Cancun?

20 euro er allerede et godt tips i Cancun. Generelt kan tjue til og med være for mye hvis tjenesten er enkel.

I de fleste tilfeller, hvis tjenesten koster, som en omvisning eller transport, koster mye, ville et tips på 20 euro være fin. Basert på regningens størrelse og servicekvalitet er det imidlertid vanlig å gi 10-20 % i tips.

Konklusjon

Med denne tipsguiden kan du bedre forstå hvordan tipping fungerer i byen. Som alltid er det best å ha lokale valutasedler for hånden slik at du kan gi tips når det er nødvendig. Tipping er en form for takknemlighet hver gang du mottar service av høy kvalitet, så når du nyter ferien, gir du tilbake tjenesten.

En annen bekymring mange turister har når de besøker, er at de ikke snakker spansk godt. Hvis du har samme bekymring, les artikkelen vår: Kan du reise til Cancun hvis du ikke snakker spansk?

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico