Trenger du Pesos i Playa del Carmen?

Når du reiser, sørg alltid for at du er godt forberedt uansett hvor du skal reise. Hvert land har tross sin egen valuta. Derfor er det best å undersøke litt på forhånd og veksle penger slik at du har riktig valuta når du reiser på ferie. Med så mange mennesker som strømmer til meksikanske feriedestinasjoner som Playa del Carmen hvert år, lurer mange på om de vil trenge Pesos?

Den meksikanske pesoen er den tradisjonelle valutaen i Playa del Carmen, men siden dette stedet regnes som et viktig turistmål, aksepteres også amerikanske valutaer og kredittkort. Dette gjelder også restauranter og de fleste andre turiststedene.

Det anbefales det at du kjøper pesos fra din lokale bank før du ankommer siden de fleste banker vil gi en langt bedre konverteringsrate enn et meksikansk vekslingsbyrå.

Les mer om å få pesos her: Beste måten å få tak i Meksikanske pesos

Fortsett å lese for å lære mer om bruk av pesos i Playa del Carmen, inkludert om Playa del Carmen godtar amerikanske dollar hvis det anses som bedre å bruke pesos eller amerikanske dollar i Mexico, samt hvordan du får mest mulig ut av pengene dine under reisen til Playa del Carmen og mer.

Trenger du Pesos i Playa del Carmen

Trenger du pesos i Playa del Carmen?

Når du reiser til Playa del Carmen, bør du reise med Pesos. Når alt kommer til alt, når du reiser, anbefales det alltid at du bruker den tradisjonelle lokale valutaen.

Totalt sett lar det å ha nøyaktige kontanter på hånden betale det nøyaktige beløpet eller varen du prøver å skaffe deg, og gjør det enklere på bankkontoen din siden du ikke vil motta vekslingsgebyrer hver gang du bruker kortet ditt.

Å ha tilgang til lokale kontanter lar deg også handle på mindre, mer tradisjonelle markeder og boder som kanskje ikke har råd til en elektronisk kortmaskin.

For eksempel, mens de fleste hoteller og turistattraksjoner aksepterer amerikanske debet- og kredittkort når de handler i mindre markedslignende boder, kan det hende at disse bittesmå leverandørene ikke har tilgang til elektroniske betalingsalternativer, noe som gjør at du ikke har noe annet valg enn å gå tomhendt bort.

Er det bedre å bruke pesos eller amerikanske dollar i Mexico?

En blanding av pesos og amerikanske dollar anses som den beste å ta med til Mexico. Med denne valutablandingen kan amerikanske dollar brukes til å betale for store utgifter som turer, inngangsbilletter, overnatting og flyreiser. For alle andre formål anbefales det imidlertid at du bruker pesos.

Du bør også samle pesos før du drar til flyplassen. Tross alt er det mer sannsynlig at din lokale bank vil tilby deg en bedre valutakurs, slik at du kan få mer igjen for pengene!

Godtar Playa del Carmen amerikanske dollar?

Den meksikanske pesoen er landets offisielle valuta (MXN). Selv om amerikanske dollar er generelt anerkjent over hele Mexico, spesielt i turistområder som Playa del Carmen, er den ikke universelt akseptert i hele landet. Derfor anbefales det alltid at du sørger for å ha noen pesos for hånden.

Heldigvis, i Playa del Carmen, tilbyr de fleste hoteller, restauranter og turistattraksjoner et betalingsalternativ for amerikanske dollar eller kort. Vær imidlertid oppmerksom på at dette raskt kan gjøre reisen dyrere siden bruk av kortet ditt gang på gang kan kreve vekslingsgebyrer gjennom banken din. Disse kostnadene kan heller ikke vises på kontoutskriftene dine før du kommer hjem.

Hvordan få mest mulig ut av pengene under Playa del Carmen-ferien?

Betal med lokal valuta

Å sørge for at du betaler med lokal valuta anses ikke bare som vanlig, men som en høflighet. Tross alt, hvis noen prøvde å betale med pesos på en amerikansk restaurant, ville serveren bli forvirret. Dette er bare en del av å reise.

Mange lokalbefolkningen vil også gjøre det enkelt å bruke amerikanske dollar. Dette gjør det lettere for mange turister som besøker Mexico og oppmuntrer besøkende til å føle seg hjemme. Vær imidlertid oppmerksom på at du vil få mest mulig ut av pengene dine hvis du konverterer dem til Pesos.

Bo på et feriested med alt inkludert

En av de beste delene av å arrangere et opphold på et all-inclusive resort er å ha en god ide om hvor mye ferien vil koste før du i det hele tatt ankommer.

Når du allerede har betalt for så mange av nøkkelkostnadene dine, som overnatting, måltider, aktiviteter og ofte til og med flyreiser, er sjansen liten for å overskride feriebudsjettet eller pådra deg en betydelig overraskelsesavgift.

Derfor, ved å bestille et opphold på et av Playa del Carmens mange all-inclusive-resorter kan du ikke bare ødsle dine pesos på en massasje eller en jetski-ekspedisjon, men du trenger ikke å bekymre deg for å bytte pesos for hver regning.

Skal du lade telefonen på hotellet og lurer på om du trenger en adapter?
Les denne artikkelen: Strømuttak i Mexico – hva trenger du?

Unngå å ha store mengder kontanter på deg

Når du reiser hvor som helst, anbefales det å ikke ha med seg store mengder kontanter. Tross alt, avhengig av hvor du bor, kan det hende du har en høyere kriminalitetsrate enn du er vant til. Derfor er det best å få deg selv til å virke mindre prangende og bære begrensede penger på deg for å forhindre at det verste skjer.

Avslutningsvis

Den lokale valutaen i Playa del Carmen er den meksikanske pesoen. Men husk at siden dette området er et populært turistmål, aksepteres også amerikanske dollar og kredittkort ofte på restauranter, hoteller og de fleste turistattraksjoner.

Generelt anbefales det å reise til Mexico med en kombinasjon av pesos og amerikanske dollar. Dine amerikanske dollar kan brukes til å dekke betydelige kostnader som turer, inngangsavgifter, hoteller og flyreiser med denne valutakombinasjonen. Det anbefales imidlertid at du bruker pesos for alle andre transaksjoner.

Med tilgang til pesos åpner du også for ulike aktiviteter i tillegg til dine genetiske turistattraksjoner. For eksempel, mens de fleste hoteller og turistattraksjoner i Playa del Carmen vil ta amerikanske dollar og kredittkort, kan det hende beskjedne lokale selgere ikke har tilgang til elektroniske betalingsmetoder, noe som tvinger deg til å gå forbi uten å foreta et kjøp.

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico