Trenger man bil i Tulum? (De beste alternativene for å komme seg rundt)

Hvis du vil få mest mulig ut av stedet du besøker, må du komme deg rundt så enkelt som mulig. Med det i tankene kan du kanskje lure på: trenger du en bil i Tulum?

Tulum er en liten nok by hvor du ikke nødvendigvis trenger bil for å komme deg rundt. Du kan besøke de fleste nærliggende severdigheter og strender ved å gå, sykle eller ta offentlig transport. Du vil kanskje ha en bil hvis du planlegger å reise lenger unna, men drosjer og busser er ofte et tryggere, om ikke billigere, alternativ.

Denne artikkelen vil fortelle deg alt du trenger å vite om hvordan du kommer deg rundt i Tulum og området rundt, slik at du vet nøyaktig hva slags transport som passer best for dine behov når du ankommer.

Trenger man bil i Tulum

Hvordan kommer du deg rundt i Tulum?

For å komme deg rundt i Tulum og området rundt, har du mange alternativer. Avhengig av hvilken type tur du har planlagt, kan hvilken som helst av dem være riktig for deg.

  • Bil: Du kan leie en bil fra forskjellige steder i nærheten eller fra en av flyplassene du kan fly til, selv om de er et dyrt alternativ som medfører visse risikoer.
  • Taxi: En enkel måte å komme seg til og fra nesten hvor som helst rundt Tulum er å bruke en av de mange taxitjenestene, men de kan være dyre.
  • Buss: Det er offentlige busser som kjører skytteltjenester til Cancún lufthavn, samt populære steder i nærheten som Playa del Carmen.
  • Ferge: Hvis du vil besøke noen av øyene, eller reiser til Tulum via Cozumel, må du bruke en ferge.
  • Sykling: Sykling rundt Tulum er en veldig populær måte å reise på, og det er mange forskjellige sykkel- og scooterutleiemuligheter i byen.
  • Turgåing: Selvfølgelig kan du bare stole på dine egne ben for å komme deg dit du skal!

Hva er den billigste måten å komme seg rundt i Tulum?

Den billigste måten å komme seg rundt i Tulum på er å gå, siden det bokstavelig talt ikke koster deg noe. Selvfølgelig vil du ikke kunne gå til flyplassen og tilbake eller reise ut til fjerntliggende steder til fots.

Bussene er veldig billige måter å komme seg til noen av de mest populære stedene i nærheten, som Cancún eller Playa del Carmen. Bussene rundt Tulum koster vanligvis rundt 50-100 pesos per person per tur (rundt $2,50-$5,00 USD). MAYAB er et litt billigere andreklasses alternativ, eller du kan velge ADO, som er den mer direkte bussen.

Hvis du ønsker å leie en sykkel, ser du vanligvis på mellom 200 og 300 pesos per dag ($10-$15 USD), som er en ganske rimelig pris for en god del frihet. Det er også mye billigere å leie en sykkel for en kort periode hvis du bare trenger dem for én reise om gangen.

Drosjer er et veldig dyrt alternativ for å komme seg rundt i Tulum. Noen drosjer tar så mye som 500 pesos ($25 USD) for en 5 km reise. På den annen side vil et par taxiturer sikkert fortsatt være rimeligere enn å betale for en leiebil for hele oppholdet.

Er Tulum en turvennlig by?

Så er det mulig å unngå transportkostnader helt? Er Tulum en turvennlig by? Vel, det avhenger av hva du anser som gangbart – og hva du vil se.

Selve byen Tulum er ikke særlig stor i det hele tatt, og det er definitivt rimelig å gå rundt det meste uten problemer. Det vil bare ta deg omtrent 30 minutter å krysse fra den ene siden av byen til den andre, og de fleste attraksjonene ligger på en 10-blokk strekning av hovedveien – Avenida Tulum.

Når det er sagt, blir det veldig varmt, og reisen fra Tulum Pueblo til Tulum Playa (hovedstranden) er rundt 3 km, uten mye skygge. Det kan føles som en lang vei å gå i middagssolen!

Hvis du føler deg modig, kan du til og med gå til noen av de andre hovedattraksjonene i nærheten – Tulum-ruinene ligger bare 45 minutter unna til fots.

Trenger du bil når du besøker Tulum?

Nå som vi kjenner alle de forskjellige måtene å komme seg rundt i Tulum, er det et argument for å trenge en bil når du besøker? Selv om du sikkert kan komme deg rundt i byen uten en, og til og med besøke noen av de mest populære stedene i nærheten, gir en bil deg mer frihet.

Hvis du har egen bil, kan du reise litt lenger utenfor allfarvei og besøke noen områder som er vanskeligere å komme til. Hvis du virkelig ønsker å utforske, er det definitivt noe å vurdere.

Det skal imidlertid sies at mange opplever å leie en bil i Tulum som en fullstendig sløsing med penger, om ikke en stressende og farlig opplevelse. Det er langt fra en nødvendighet, og hvis du er på besøk for første gang, vil du ha mer enn nok å se og gjøre uten å trenge egen bil.

Er det trygt å kjøre i Tulum?

Til tross for de potensielle frihetene som en egen bil kan tilby deg, er det kanskje ikke alltid den klokeste ideen. Det er risiko ved å leie en bil i denne delen av verden.

Selve veiene er steinete, men dette hindrer ikke lokalbefolkningen i å kjøre fort og hensynsløst. Mange reisende rapporterer også bilran eller å bli stoppet av politiet, som til og med kan kreve bestikkelse før de lar deg fortsette på veien.

Alt i alt kan det å ha din egen bil i og rundt Tulum virke som mer stress enn det er verdt, og det inkluderer ikke bensinpriser og den totale kostnaden for kjøretøyet i utgangspunktet.

Oppsummering: Trenger du en bil i Tulum?

Så, trenger du en bil i Tulum? Definitivt ikke, selv om noen mennesker kanskje liker alternativet hvis de ønsker å reise lenger unna.

Byen er veldig lett å navigere til fots eller på sykkel, og du kan til og med leie en taxi for noen av de lengre reisene. Å komme seg til og fra flyplassen er også mye billigere og enklere med buss enn det er med bil.

Totalt sett er det å leie en bil i Tulum et ganske dyrt alternativ, noen ganger problematisk. Med politistopp, farlige veier og potensielle ran å kjempe mot, kan det være bedre å holde seg til busser og sykler.

Sjekk også ut denne artikkelen: Hvordan feriere i Tulum billigst mulig

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico