Trenger man bil på Mallorca?

Mallorca er et av de vakreste og mest spennende turistmålene på alle de spanske øyene. Den største bekymringen er hvordan du skal kunne komme deg rundt når du besøker en så imponerende øy og ønsker å gå til alle de fantastiske attraksjonene.

Hvis du lurer på om du trenger en bil på Mallorca eller ikke, har du kommet til rett sted.

I denne artikkelen vil jeg snakke om øya generelt og om du kan komme deg rundt den uten bil. Vi vil også se på andre tilgjengelige transportmåter i regionen, som bilutleie, bussholdeplasser og mye mer.

Så, uten å kaste bort mer tid, la oss komme i gang med denne veiledningen med en gang.

Trenger man bil på Mallorca

Kan du komme deg rundt på Mallorca uten bil?

Hvis du tenker på å reise rundt i hele Mallorca, vil det ikke være lett uten bil. Mallorca er kanskje ikke den største øya i verden, men det er fortsatt ikke en gangbar lengde. Så ideelt sett bør du ha en bil hvis du vil ha en god turopplevelse.

Hvis du er i de mindre underregionene av Mallorca, i nærheten av sentrum, eller på et beleilig plassert hotell i nærheten av alle de flotte stedene å være, så trenger du ikke å skaffe deg en bil for å reise rundt og ha en god tid. Du trenger bare å planlegge før reisen og fikse transportmåten din før du drar til Mallorca.

Det er også muligheten til å bare ta en taxi eller få en bussbillett for å flytte rundt hvis du ikke vil ha en bil når du er på Mallorca. Men det avhenger av hvor du bor hvis du ønsker å spare penger eller en annen faktor. Uansett vil du ha en flott tid på Mallorca.

Er det lett å kjøre på Mallorca?

Mallorca er ikke det enkleste stedet å kjøre i. Det betyr ikke at det er noen betydelig fare ved å kjøre på Mallorca. Det er bare det at Mallorca har noen utfordringer i ermet for alle som ønsker å kjøre sin egen bil for å komme seg rundt på øya og ha det bra.

Den første utfordringen Mallorca stiller til sjåfører, spesielt turister i området, er det faktum at Mallorca har et uendelig antall forskjellige ruter og veier å gå til de samme stedene, så du kan faktisk gå deg vill i labyrinten hvis du ikke har en godt kart eller navigasjonsverktøy med deg.

En annen utfordring som veiene på Mallorca utgjør, er at det er mye trafikk, spesielt i sommersesongen når steder som Palma og Alcudia er fylt til randen av turister på jakt etter en god tid. Så hvis du har din egen bil her, må du være rask og se etter mindre trafikkerte tider for å bevege deg rundt.

Bortsett fra disse tingene har ikke Mallorca hensynsløse sjåfører eller noe. Det er et enkelt sted å bevege seg rundt. Likevel må du dekke disse basene hvis du vil ha en anstendig kjøreopplevelse på Mallorca.

Måter å komme seg rundt på Mallorca

Tenk deg at du vurderer å utforske øya Mallorca og ha en fantastisk tid å gjøre det. I så fall er det flere forskjellige måter du kan velge for å komme deg rundt på Mallorca.

La oss se på noen av dem og hvordan du kan bruke dem.

Biler

En ideell tur for ditt besøk til Mallorca ville være en bil. Det er fordi å ha ditt eget sett med hjul vil gi deg høykvalitets transportfrihet som du ikke ville hatt på noen annen måte. I tillegg er det bedre å administrere tiden din, ha det gøy å sykle rundt og sitte sammen med dine kjære enn noen annen måte.

Busser

Busser er et annet flott alternativ hvis du ikke vil sitte fast i trafikken eller bare har problemer med å navigere rundt. Med et intermodalt kort som du bare kan få for rundt 3 euro, kan du ta flere turer og til og med lade det opp for å bevege deg rundt på Mallorca. Det er et annet veldig godt alternativ du kan velge når det gjelder transportmåter.

Kjekt å vite: Hvordan betale for buss på Mallorca?

Drosjer

Hvis busser og personlige biler ikke er dine ting, kan du også ta deg rundt på Mallorca i en taxi. Mallorcas Cream and Black-taxier måles og tar aldri mer enn statens pris.

Så å reise rundt på Mallorca i en taxi vil definitivt være et klokt alternativ hvis du tenker på å spare penger. Du kan velge å komme deg rundt på Mallorca med denne transporten.

Til fots

Den siste men ikke minst kule måten å komme seg rundt på Mallorca på er til fots. Mallorca er faktisk ikke den største øya i verden, og derfor er det ikke en umulig oppgave å komme seg rundt til fots.

Men du trenger mye utholdenhet, planlegging, planlegging og sikkerhetskopiering hvis du vil ha et vandreeventyr når du er på Mallorca med eller uten kjære.

Trenger du en bil i Palma de Mallorca?

Hvis du besøker Palma de Mallorca, trenger du ikke nødvendigvis å ha med deg en bil. Palma de Mallorca er et fantastisk feriested på øya Mallorca. Det er kjent for sine fantastiske turistattraksjoner, kjøpesentre og moderne arkitektur.

Palma de Mallorca i seg selv er ikke det største feriestedet i verden. Hvis du tenker på å flytte fra punkt A til punkt B, kan du faktisk komme deg rundt uten behov for noen form for overdreven tur. Det betyr at det er mulig å holde seg til fots og gå fra et sted til et annet.

I tillegg, siden Palma de Mallorca er overfylt mye av tiden gjennom året, vil det ikke gjøre deg noen tjenester å ha en bil siden det er mye trafikk, og du kan sitte fast i den i timevis.

Ideelt sett, anta at du ønsker å bo i Palma de Mallorca. I så fall kan du gå og få ting gjort, men hvis du skal utforske utkanten av feriestedet, vil det å ha en bil eller ta en taxi være en god avgjørelse for deg.

Bilutleie på Mallorca

Hvis du besøker Mallorca på en mindre travel tid på året eller bare er klar over rutene og måtene rundt Mallorca, så vil det være en god avgjørelse å skaffe deg en bil for oppholdet. Heldig for deg, du kan få en bil på Mallorca til en ganske god dagspris faktisk.

Bilutleie er en av de beste virksomhetene på Mallorca, så du kommer definitivt til å se mange av dem der. Og det som er bra med disse leiebilene er at de tilbyr et bredt utvalg av kjøretøy du kan velge mellom, og prisene er ganske bra.

Kombiner alt dette med anstendig bilforsikring, og du har en høykvalitets sedan eller en SUV hvis du vil. Du kan også gå for en luksusbil hvis du er ute etter den mest luksuriøse opplevelsen på Mallorca. Leiebilene rundt Palma og andre steder er ganske fine, så du kan få tak i dem og leie en bil der hvis du vil.

Busser på Mallorca

Busser på Mallorca er, som vi sa før, en fin måte å gå rundt på kjente stopp med fantastiske attraksjoner i bakgrunnen og naturskjønne ruter når du reiser på dem. Hvis du vil reise med buss, vil det også koste mindre, men du vil også ha mindre frihet til å stoppe og reise på din egen tid.

Hovedpoenget er at det er to hovedbusselskaper på Mallorca som du faktisk kan reise med. Den første er EMT – som tilbyr blå og hvite busser som beveger seg rundt i Palma og områdene rundt, så hvis du bor der, vil disse bussene være den perfekte transportformen. Du kan få et 10-billett Bono-pass for 10 euro for reiser på en hvilken som helst EMT-buss.

Det andre selskapet er TIB. Bussene deres er kjent for å ha forskjellige ruter, og forskjellige rutebusser har forskjellige priser knyttet til seg. Så du kan velge å reise rundt på Mallorca med dem også. En ting er sikkert; du kommer til å ha en fantastisk opplevelse på Mallorca uansett.

Konklusjon

Med en bil vil du kunne se alt det gode på Mallorca i løpet av noen dager. Likevel, hvis du er til fots, vil det ta deg litt mer tid å få en god titt på alt den vakre øya tilbyr. Så valget er faktisk ditt, uansett hva du liker.

Likevel, hvis du ikke får tak i en bil eller enda verre, kan du ikke kjøre i et fremmed land, det er mulig å bevege seg rundt på øya med offentlig transport også.

Så uansett hva du bestemmer deg for, sørg for at du får en flott og minneverdig tid med dine kjære.

Sjekk ut de siste artiklene om Spania