Trenger man et bilsete i Cancun?

Å reise til Cancun er alltid en flott familieferie, spesielt når du planlegger fremover. Når du reiser med barn, er det alltid nok av ting som må forberedes på forhånd. Når en familie begynner å planlegge en tur til Cancun, er et vanlig spørsmål for foreldre, trenger man et bilsete i Cancun?

Fra og med 2022 er det ingen obligatoriske lover som gjør at man må bruke bilsete for barn i Cancun. Likevel, om du planlegger å ta med barnet ditt som er fem år eller under, bør du absolutt bruke et bilsete.

Så fortsett å lese! Vi har alt du trenger å vite om bruk av bilseter på ferien til Cancun. Så la oss finne ut om du trenger å ta med en, lovene, leie en bil og ta en taxi med et barn.

Trenger man et bilsete i Cancun

Må man ta med bilsete til Cancun?

Hvis du reiser til Cancun, lurer du kanskje på, må jeg ta med et bilsete? Selv om det er mulig å kjøpe eller leie et bilsete i Cancun, foretrekker noen å ta med sitt eget på grunn av bekvemmelighet. Hvis du er en av disse personene, er det et par ting du må huske på først.

Amerikanske og kanadiske bilseter har to installasjonsmåter tilgjengelig. Nedre ankere regnes ofte som den sikreste metoden, men du kan også bruke et låst bilbelte for å sikre ditt bakovervendte bilsete. Ved å bruke et forovervendt bilsete bør dette også festes via et toppfesteanker, ofte funnet på gulvet eller under setet.

Med disse faktorene i tankene er det mulig å ta med bilsetet fra Amerika og bruke det mens du er på ferie i Cancun, men det er kanskje ikke så enkelt som du er vant til.

Flertallet av kjøretøyene i Mexico har ikke lavere ankre. Dermed er det høyst sannsynlig at du vil bruke sikkerhetsbeltemetoden for å sikre barnets bilsete. Du bør imidlertid være oppmerksom på at sikkerhetsbelter i Mexico noen ganger ikke låses på samme måte som i USA, så dette forårsaker ytterligere problemer.

Det anbefales på det sterkeste at hvis du ønsker å sikre bilsetet godt inne i et meksikansk kjøretøy ved hjelp av sikkerhetsbeltet, bør du ta med en låseklips. Dette vil sikre at sikkerhetsbeltet forblir klikket under bilturen.

Mange turisttaxier og reisekjøretøyer i Mexico har minst to toppfester, og mens tre vanligvis kreves i Amerika, er det fortsatt mulig å bruke disse for et forovervendt bilsete. Hvis du fortsatt føler deg litt skeptisk, er det sannsynligvis best å velge et bilsete som holdes på plass via sikkerhetsbeltet.

Vurderer du å ta med din egen bil til Cancun? Les denne artikkelen først: Kan du kjøre til Cancun fra USA?

Er det lover om bilseter i Cancun?

Mens Cancun, Mexico, er et turiststed, regnes det fortsatt som et utviklingsland og har ikke nødvendigvis de samme standardene som USA når det gjelder kjøretøylover.

Ingen obligatoriske lover i Mexico sier at et barn må sitte i et bilsete til en viss alder eller høyde. Med dette i bakhodet er det fortsatt spesifikke sikkerhetsstandarder som du som forelder kan følge for å få en trygg familiereise.

Her er noen tips om hvordan du holder deg til minimumssikkerhetsstandarder:

  • Et barn under to bør plasseres i et bakovervendt bilsete.
  • Hvis barnet ditt er fem år eller eldre, kan det plasseres i en forovervendt bilstol.
  • Du kan bruke beltestol på et barn i alderen ti til tolv om nødvendig.
  • Sørg for å sjekke hvert kjøretøy for et sikkerhetsbelte som klikker riktig inn (hvis ikke, bruk en låseklips)
  • Siden noen kjøretøy er amerikansk importert, må du se etter tre toppfester (to vil også fungere) ved siden av det nedre ankeret som et alternativ til sikkerhetsbeltemetoden.
  • En del av bilsetene i Mexico er billige importvarer som ikke består noen testing, så det er sannsynligvis best å ta med egne.

Kan jeg leie et bilsete i Cancun?

Hvis du er en familie med to eller tre barn, kan det hende du føler at det er for mye stress å ta med så mange bilseter på et fly og bestemme deg for å leie noen bilseter når du kommer til Cancun; du lurer kanskje på om det er et trygt valg.

Det er absolutt mulig å leie et bilsete i Mexico; Men som vi har nevnt før, er det vanskelig å si hvilket standard bilsete du vil motta. I noen tilfeller er du ikke engang garantert at det vil være et sete tilgjengelig for deg ved henting av transport eller taxi når du ankommer Cancun.

Som de fleste andre ting, er det sannsynligvis best å planlegge dette på forhånd. Så et par uker før du setter deg på flyet, organiser transporten fra flyplassen i Cancun og spør om bilsetene. Dette vil garantere at de vil være der sammen med sjåføren din.

Private skyttelbusser tilbyr vanligvis bare forovervendte bilseter og noen ganger beltestoler. Så hvis barnet ditt er under fem år, er det sannsynligvis best å ta med barnets bilsete hjemmefra og spare deg selv fra all bekymring.

Tilbyr drosjer bilseter i Cancun?

De fleste vanlige drosjer i Cancun vil ikke ha lett tilgjengelige bilseter. Du kan forhåndsbestille en drosje fra et av de mange selskapene som tilbyr barnevennlige reisetjenester, og sørg for å få et bilsete. Et utmerket nettsted for å bestille drosjer i Cancun er nettstedet Taxi Bambino.

Her følger du noen få enkle trinn, legger inn adresse og destinasjon, velger om du trenger bilstol eller ikke. Avhengig av barnets størrelse, kan du velge ulike bilseter og bilputer. Dette hjelper foreldre å finne litt trøst i å vite at de kan ordne en trygg reise, og da også for barnet, mens man sitter og slapper av på hotellrommet.

Du vil kanskje også sjekke denne artikkelen: Finnes det Uber i Cancun?

Konklusjon

Som konklusjon, selv om du ikke bryter noen lover i Cancun hvis du reiser rundt i drosjer og skyttelbuss uten å sette barna dine i beltestoler, er det absolutt ikke den sikreste ideen.

Du bør planlegge å reise i bil, akkurat som du ville gjort i andre steder, ved å bruke et bilsete til barnet ditt. Dette kan oppnås ved å forhåndsbestille en privat taxi eller skyttelbuss som kan låne deg så mange bilseter du trenger, eller ved å ta med barnet sitt hjemmefra.

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico