Været i Cancun – måned for måned

Været kan gjøre eller ødelegge ferien vår, så vi sjekker det alltid før vi besøker et bestemt sted. Selv om Cancun byr på mange aktiviteter, vil de fleste være best under solfylt vær, med klar himmel og varme temperaturer.

Generelt vil ikke ferieplanleggingen din være komplett hvis du ikke gjør en værsjekk, noe som også gjelder for Cancun. Av denne grunn har vi laget denne artikkelen for å hjelpe deg ved å gi en oversikt over været i Cancuns måned for måned. På denne måten kan du vite hvilket vær du kan forvente hvis du planlegger en bestemt dato eller måned.

Denne komplette værguiden lar deg planlegge og nyte en herlig ferie i Cancun, avhengig av dine foretrukne værforhold selvsagt.

været i Cancun

Rask oversikt over Cancun-været måned for måned

janfebrmarsaprilmaijunijuliaugseptoktnovdes
19-28°C19-28°C20-29°C22-30°C24-32°C25-32°C25-32°C24-33°C23-32°C23-31°C21-29°C20-28°C

Hvordan er været i Cancun?

Klimaet i Cancun er tropisk, akkurat som alle naboområdene til Quintana Roo. Den har en tåkete og regnfull sesong som starter i mai og slutter i oktober. Videre har den en kjølig, men tørr sesong som starter i november og slutter i april.

Mens den kjølige årstiden er relativt tørr, kan det oppleves noe nedbør, men det er ikke så hyppig. Noe vind og overskyet vær kan også forekomme i løpet av desember og januar.

Selvfølgelig vil været variere per måned i Cancun, akkurat som andre steder. Derfor bør du se på det månedlige været hvis du planlegger å besøke Cancun i løpet av en bestemt måned eller dato.

Januar

Når du besøker Cancun i januar, vil du nyte varmt, klart og tørt vær. Den kommer med temperaturer på dagtid på rundt 28 grader Celsius og kveldstemperaturer på rundt 20 grader Celsius.

Generelt ligger Cancun langs utkanten av en tropisk regnskog. Ikke desto mindre er denne måneden fortsatt den tørreste, spesielt etter hvert som den skrider frem.

I tillegg til å utforske sentrum og stranden, er dette en fantastisk måned for å dra ut og se Maya-ruinene og regnskogene i nærheten.

Du kan oppleve sporadiske regnbyger, selv om de vanligvis er relativt lette og kortvarige, og varer bare noen få timer. Til tross for at det er kjøligere enn i andre måneder, er havet fortsatt behagelig å svømme.

Denne måneden er ideell for vannaktiviteter som snorkling eller dykking siden du kan nyte det klare og synlige vannet.

Februar

Hvis du besøker Cancun i februar, vil du nyte noen grader varmere og tørrere vær enn forrige måned. Det kommer imidlertid med færre og raskere regnbyger, og været fortsetter å være egnet for turister.

Selv om det ikke er mange skyer, stiger luftfuktigheten litt. Som et resultat kan det være litt mer klamt, men likevel utholdelig for å reise rundt i byen.

Stranden er fortsatt i egnet tilstand for snorklere og dykkere, med varmt vann som er ideelt for svømming og god sikt for dykking og snorkling. For å kjenne de beste strandområdene, les artikkelen vår om de 5 beste strendene i Cancun.

Mars

Hvis du besøker Cancun i mars, kan du nyte vakkert vær med varme dager med en gjennomsnittlig temperatur på 29 grader Celsius, men med koselige temperaturer om kveldene.

I gjennomsnitt kommer det knapt regn en gang i uken, og selv da er bygene korte og forsvinner raskt, og etterlater himmelen klar og strålende.

Videre holder strandbrisen strandlinjen frisk til tross for den økende luftfuktigheten, som fortsatt er hyggelig for fotturer, tur i gamle ruiner eller utforske koloniale pueblos.

Sikten og vanntemperaturen har holdt seg den samme siden forrige måned, så den er fortsatt ideell for de som liker svømming, dykking og snorkling. Hvis du vil vite mer om den beste tiden å snorkle, les artikkelen vår Når er det best å snorkle i Cancun?

April

Hvis du besøker Cancun i april, kan du nyte byen i den tørreste måneden. April får bare tre dager med regn, og selv da er regnskyllene ofte korte og milde.

Både dag og natt i løpet av denne måneden forblir varme, og ettermiddagen med noen svelting. Selv om det er mye fuktighet, er temperaturene ofte ikke for varme. Dermed er det fortsatt mulig å utforske skogen og mayaruinene.

Med mange solfylte, vindfulle dager og økende vanntemperaturer, spesielt senere, er stranden nesten ideell for de som søker vannaktiviteter.

Mai

Hvis du besøker Cancun i mai, kan du fortsatt nyte den tørre årstiden, men noen raske stormer kan utvikle seg de siste dagene. Du kan se flere skyer i mai, og luftfuktigheten blir relativt høy.

Ikke desto mindre preger klar himmel, milde morgener og netter og glohete ettermiddager hoveddelen av dagene. På grunn av hvor vindfull stranden kan være, må du kanskje innse fuktigheten.

Men hvis du ønsker å reise til Chichen Itza og andre dagsturdestinasjoner, er det best å starte dagen tidlig før det blir varmt. Det er også best å besøke i de første ukene av mai.

Til slutt, mai er en ideell måned for å se litt marint liv siden hvalhaier og havskilpadder begynner å dukke opp. Hvis du vil vite mer om hvalhaier, les Cancun hvalhaier.

Juni

Hvis du besøker Cancun denne måneden, forvent sommervær og mye regn. De fleste dager har en betydelig mengde skydekke, men bare rundt 25 % av disse dagene har virkelig stormer, og selv da vil det sannsynligvis ikke regne særlig lenge.

I de siste ukene av juni begynner sommerens første virkelig varme dager. Selv om orkansesongen offisielt begynner i juni, er store stormer uvanlige og utvikler seg ofte senere.

I juni er strendene egnede steder å slappe av siden en konstant bris reduserer varmefølelsen. Pakk masse vann og forbered deg på å kjøle deg ned i en av de nærliggende cenotene hvis du reiser rundt.

Juli

Denne månedens stormer er mer intense og varer kortere, med færre regnværsdager. Sammenlignet med juni er dagene varmere og fuktigere.

De varmeste ukene i året inntreffer i andre del av denne måneden og begynnelsen av august. De ideelle stedene å henge ut er strandområdene eller de nærliggende cenotene, som alltid er behagelig kjølige. Det er best å pakke med deg mye vann hvis du bestemmer deg for å gå i nærheten av ruinene.

Siden juni har vanntemperaturen holdt seg den samme. De første skilpaddeklekkingene dukker opp, og de svømmer til havet om kveldene.

Generelt er juli en annen ideell måned hvis du søker en ferie med interaksjon med livet i havet. Dette er fordi måneden involverer mye hvalhaier og hekkende og klekkede skilpadder.

August

Hvis du besøker Cancun de første ukene av august, vil du finne det brennende og trykkende fuktig. Imidlertid begynner det etter hvert å kjøle seg ned hvis du besøker de siste ukene. Enda mer mot slutten av måneden stiger regnværsdager når omgivelsestemperaturene faller.

De fleste dager ser du solskinn ispedd dystre skyer, men byger varer vanligvis litt lenger enn en time eller to på dager når det regner.

Prøv å bruke så mye tid som mulig på strendene i Cancun eller i en nærliggende cenote. Hvalhaier, hekkende havskilpadder og unge skilpadder er alle til stede for det beste marine livet i årets siste måned.

September

Hvis du besøker Cancun i september, kan du forvente at det blir fylt med dystre dager. Videre vil du oppleve litt regn i rundt en tredjedel av måneden. Til tross for at de er hyppigere og mer intense, varer dusjer vanligvis bare to til tre timer.

Orkaner påvirker sjelden Cancun, men når det er det, skjer det vanligvis i løpet av denne måneden eller neste. Varmen og fuktigheten vil være mindre jevn den siste uken.

Likevel vil dagene forbli klissete. Sammenlignet med august er vannet litt varmere. På de fleste dager vil du finne stranden det beste stedet å slappe av, men det er fortsatt best å planlegge noen aktiviteter som passer for regnværsdager.

Selv om havskilpadder fortsetter å hekke og klekkes, begynner hvalhaier å forlate regionen denne måneden.

Oktober

Hvis du besøker Cancun i oktober, kan du oppleve flere regnværsdager, men mindre generelt regn enn forrige måned. Dette er fordi de fleste av månedens overskyede, våte og fuktige dager forekommer de første dagene.

Videre vil været se ut til å bli bedre med dagene som går. Derfor er det best å besøke innen slutten av oktober for å nyte en klar himmel, varme temperaturer og det perfekte strandværet.

Vanntemperaturen er litt lavere enn den var i tidligere måneder. Selv om stormer er sjeldne i Cancun, er dette den siste måneden av orkansesongen.

Hvis du leter etter livet i havet, kan du fortsatt se hekkende skilpadder som legger eggene sine en siste gang før de drar tilbake til havet.

November

Hvis du besøker Cancun i november, vil du nyte den gradvise temperaturendringen, lysere himmel og færre våte dager. Men de første ukene av denne måneden er dessverre ganske fuktige og regnfulle.

Videre blir regnbygene sjelden lenger enn noen få timer. De fleste dagene i slutten av november er ideelle for eventyrsøkere.

Derfor er det den ideelle måneden for å dra til stranden, på dagsturer eller Maya-ruiner. I tillegg forblir vanntemperaturene konstante når de siste hekkende havskilpaddene forlater regionen i oktober.

Desember

Hvis du besøker Cancun i desember, kan du nyte begynnelsen av den tørre sesongen. Været er vanligvis varmt om dagen og rolig og behagelig om natten, med en solrik himmel.

De fleste dagene er solfylte, og det er svært sjelden det regner. Som et resultat tilbyr Cancuns strender hyggelige svømmeforhold og tilstrekkelig sikt som dykkere og snorklere vil elske.

Du kan også fortsatt nyte livet i havet ettersom de siste klekkeskilpaddene vil ta seg inn i havet.

Konklusjon

Som en by i Mexico tilbyr Cancun tropisk vær som er perfekt for alle reisende som leter etter et hyggelig reisemål for å slappe av og slappe av. Været i byen varierer likevel per måned, så det er best å vite været under oppholdet.

Mens Cancun gir behagelig vær hele året, vil de beste månedene fortsatt være fra desember til april. I løpet av disse månedene kan du nyte klar himmel og generelt varmt vær. Du kan forvente temperaturer på rundt 23 til 32 grader og litt regn. Du kan også forvente noen kald bris som blåser litt kjølig vær i løpet av noen dager.

Alt i alt, hvis du planlegger en tur til Cancun, bør du vurdere aktivitetene du vil gjøre og den beste måneden å besøke. Denne bloggen vil være nyttig og gjøre oppholdet ditt i byen minneverdig.

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico