Været i Tulum – måned for måned

Når du skal på ferie spiller værforholdene en viktig rolle, da det kan gjøre ferien bedre eller verre. Som sådan er en værsjekk alltid et viktig skritt for å lage en god ferieplan.

Hvis du planlegger å ha en ferie i Tulum, gjelder prinsippet om værsjekk også. Av denne grunn har vi laget denne artikkelen for å veilede deg med værsjekking ved å gi deg en oversikt over Tulums vær. I tillegg inkluderte vi også en månedlig værtilstand i Tulum for å gi deg en spesiell oversikt over Tulums vær hver måned.

Ved å lese vår komplette værguide, vil du kunne planlegge og nyte en avslappende ferie på øya uten å måtte bekymre deg for uforutsette værforhold.

Været i Tulum

Rask oversikt over været i Tulum måned for måned

JANFEBMARAPRMAYJUNJULAUGSEPOCTNOVDEC
67-82°F67-83°F69-84°F72-87°F75-89°F77-89°F76-91°F75-91°F75-90°F74-88°F70-84°F67-83°F
19.2-27.6°C19.4-28.4°C20.4-29.1°C22.2-30.4°C23.9-31.6°C25-31.8°C24.5-32.5°C24.1-32.8°C23.8-32°C23.2-30.9°C20.9-29.1°C19.7-28.1°C

Hvordan er været i Tulum?

Som en tropisk by er været i Tulum vanligvis varmt hele året. Imidlertid er det også regntider som vanligvis skjer fra mai til oktober. Det er også en kjølig og tørr sesong fra november til april. Samtidig kommer desember og januar måned med litt vind og overskyet.

Selvfølgelig er det forskjellig vær hver måned i Tulum. Som sådan er det best å se på det månedlige været, spesielt hvis du planlegger å besøke Tulum på en bestemt dato eller måned.

Januar

Været i Tulum i januar er mildt og tørt, med en gjennomsnittstemperatur på rundt 23 grader Celsius. I løpet av denne måneden kan du ofte nyte klar himmel, og regnbyger er sjeldne.

Selv om det ofte er fuktig der Tulum ligger – på grensen til en tropisk jungel – er januar en av de minst fuktige månedene, med en gjennomsnittlig luftfuktighet på rundt 59 %.

På en vindfull stranddag er det ingen som legger merke til det. Det er imidlertid en god idé å pakke en lett genser fordi nettene kan bli kjølige.

Denne måneden er ideell for å se severdigheter i innlandet som Coba eller Chichen Itza-ruinene på grunn av det nesten ideelle været. Les imidlertid Best Tulum Tours hvis du vil ha flere dagsturideer som Coba og Chichen Itza.

Selv om havet ofte er kaldere enn vanlig, er svømming og snorkling ekstremt behagelig. Som sådan kan du fortsatt nyte noen aktiviteter ved Tulum Beach.

Februar

Været i Tulum i løpet av februar kommer med varmere temperaturer og en tørrere enn i januar. Med bare 58 % luftfuktighet er februar årets minst fuktige.

Lange ermer er en god idé hvis du har tenkt å gå ute om natten fordi nattetemperaturene vanligvis synker til rundt 19 grader Celsius. Selv om havet er på det kaldeste i februar, er det fortsatt varmt nok for all vannsport.

Mars

Mars er den tørreste måneden i året i Tulum. Som et resultat kan du forvente lyse, solfylte dager og utmerket strandvær. Det forventes økt luftfuktighet, spesielt nær slutten av måneden.

Hvis du har tenkt å spise ute eller nyte Tulum natteliv, forbered deg på nattetemperaturen på 20 grader celsius. Temperaturen i havet begynner å stige igjen.

April

April måned markerer slutten på den tørre sesongen i Tulum. Som et resultat kan du nyte de færreste regnværsdager og lys himmel. April er den mest solrike måneden i året, og gir flotte stranddager.

Dagene begynner å bli ganske varme, spesielt sent på ettermiddagen, og de blir enda varmere når måneden nærmer seg. Som et resultat er havet varmt, og nattetemperaturene er behagelige, noe som gjør det til det ideelle stedet for dykking og snorkling.

Det er også den beste tiden å besøke Tulums cenotes. Hvis du vil vite de beste, kan du lese Beste Cenotes i Tulum.

Mai

Mai måned innebærer fortsatt en mengde klare og solfylte dager. Men ved slutten av måneden starter regntiden allerede i Tulum.

Med en gjennomsnittstemperatur på 28 grader Celsius og sporadiske høyder på 34 grader Celsius, er mai en av de varmeste månedene i året, i kamp med august.

De fleste dagene er tåkete på grunn av økende luftfuktighet. Ta med deg en vannflaske hvis du har tenkt å se ruinene fordi luftfuktigheten øker etter hvert som du reiser lenger inn i landet.

Vannet er ganske varmt, og gjenspeiler faktisk dagens temperaturer. Hvalhaier kommer senere i måneden når de første havskilpaddene kommer for å begynne å bygge eggene sine på strendene.

Juni

Været i juni markerer starten på orkansesongen i Tulum. Imidlertid varer de fleste stormene bare rundt en time.

Som sådan er de fleste dagene i juni fortsatt ganske klare og solrike. Selv om orkansesongen teknisk sett begynner i juni, oppstår orkaner ofte senere på året.

Fra og med juni og i løpet av de neste månedene er luftfuktigheten ekstrem, med de fleste dager på eller nær 100 %. Men mens det brenner, er temperaturene litt lavere enn i mai.

Vannet er fortsatt rimelig varmt. Været er perfekt for å gå til stranden, men det er for varmt til å utforske veiene. Hekkende skilpadder og hvalhaier bør begge være aktive akkurat nå.

Juli

Været i juli i Tulum har betydelig mindre regn og kortere byger enn i juni, og sommeren er fortsatt varm og fuktig. Men selv om det teknisk sett er regntiden, vil turister finne mange solfylte dager for å gå til stranden.

På kysten holder havbrisen temperaturen behagelig, men når du reiser innover i landet vil fuktigheten intensiveres, så besøk en cenote for å kjøle deg ned.

Havet blir varmere, noe som er deilig for lengre dykke-, snorkling- eller badedager. De første unge havskilpaddene skulle ha klekket ut nå og er på vei ut på havet hver kveld.

August

Den varmeste måneden i Tulum er ofte august, når høyder rutinemessig nærmer seg 34 grader Celsius og gjennomsnittlig 32 grader Celsius. De fleste dager er luftfuktigheten 100 %, noe som gjør at den faktiske temperaturen virker betydelig varmere.

Hyppigheten av regnværsdager er den samme som i de to månedene før, selv om regnet er litt kraftigere. Men selv på dager når det regner, er det fortsatt flere timer med solskinn, og de fleste dager er fortsatt tørre.

Selv om havet er relativt varmt, er de fleste cenoter behagelig kjølige hele sommeren. Derfor er august Tulums beste måned for å engasjere seg i livet i havet. I løpet av denne måneden kan du glede deg over å se hvalhaier, hekkende voksne skilpadder og hundrevis av unge havskilpadder klekkes ut samtidig.

September

September måned i Tulum kommer med høyest fuktighet og regn. t regner omtrent halvparten av dagene, selv om bygene ofte er kortvarige, og solen kommer raskt frem.

Selv om det fortsatt er varmt utover dagen, har temperaturen sunket siden august. Selv om vannet er på sitt varmeste, er mange cenoter fortsatt kalde. Hvalhaier er på topp i september, og forsvinner for det meste i løpet av den andre perioden av måneden.

Oktober

Selv om oktober er den nest mest regnfulle måneden i året, vil et anstendig antall dager fortsatt være ideelt for å gå til stranden. Dessverre er den første delen av måneden når de fleste regnværsdager forekommer.

Selv om månedens gjennomsnittstemperaturer faller gradvis og luftfuktigheten begynner å synke, er dagene ofte fortsatt noe fuktige. Havets temperatur endres ikke. Selv om egg fortsatt klekkes, er dette årets siste fase av hekking av skilpadder.

November

Novembers vær i Tulum forbedres etter hvert som temperaturene synker, fuktighetsnivået faller og den tørre årstiden kommer tilbake. Mesteparten av måneden er klar eller delvis sol, med temperaturer på gjennomsnittlig 25 grader Celsius.

Både dag- og nattetemperaturer er fortsatt behagelige. Så forvent mange perfekte stranddager og flotte dager for å utforske skogen eller se ruinene, spesielt rundt slutten av november.

Desember

Desember er en av de mest utrolige månedene å besøke Tulum på grunn av den lyse himmelen, rikelig med solskinn og behagelige temperaturer. Gjennomsnittlige daglige temperaturer er behagelige 23 grader Celsius, med et rimelig fuktighetsnivå som bare er noe fuktig.

Slutten av måneden er når de mest solrike dagene inntreffer. Selv om havtemperaturene synker, forblir de ideelle for svømming. Temperaturen er imidlertid kjølig rett etter at barene stenger i de tidlige morgentimene.

Jungelen, eldgamle steder og stranden er de perfekte stedene å utforske denne måneden. I tillegg beveger sesongens siste klekkeskilpadder seg mot havet.

Konklusjon

Som en av byene i Mexico nyter Tulum tropisk vær som er perfekt for alle reisende. Hver måned har imidlertid forskjellig vær, og å forstå slik informasjon kan hjelpe deg med å planlegge oppholdet i denne byen.

Tulum ser best ut fra februar til mai, så hvis du vil ha en perfekt utsikt, besøk i disse månedene. Været er varmt og klart i disse månedene. For de som ikke liker varmt vær, er desember den mest utrolige måneden i denne byen. Hvis du vil vite mer informasjon, les Beste tiden å besøke Tulum.

Totalt sett foreslår vi at du planlegger turen til Tulum din basert på aktivitetene du ønsker å gjøre og velger riktig måned for deg. Forhåpentligvis vil du ha en flott tid på øya ved hjelp av denne artikkelen.

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico