Været på Balearene – Beste tid å feriere!

Balearene er en klynge av fantastisk vakre spanske øyer utenfor den østlige kysten av Spania, i Middelhavet. Øygruppen Balearene består av fire store øyer; Mallorca, Menorca, Ibiza og Formentera.

Ifølge rapporter er Balearene blant de 10 mest besøkte og populære turistdestinasjonene over hele verden. Så hvis du tenker på å besøke, kommer du til å ha en flott tid.

Det som alltid er lurt å sjekke før man skal reise på ferie er hvordan været er på stedet man skal til. Hvordan er været på Balearene? Hvis du er en av dem som lurer på dette så er du på rett sted.

I denne artikkelen vil jeg snakke om Balearene, klimaet, den gjennomsnittlige månedlige temperaturer, været på de forskjellige øyene i denne klyngen, og den beste tiden å besøke Balearene.

Så, uten å kaste bort tid i det hele tatt, la oss komme i gang med denne veiledningen.

Været på Balearene

Hvordan er klimaet på Balearene?

Klimaet på Balearene er ganske så middelhavsklima. Dette betyr at været er ganske varmt om sommeren, og om vintrene er været på den mildere siden.

Balearene forblir ganske varme hele året, med noen få øyer som viser litt annerledes klima enn de andre. Likevel, i gjennomsnitt har hele øyklyngen på Balearene ganske så likt vær.

Den enkle grunnen til den varme temperaturen og klimaet på Balearene er det faktum at det er en øy midt i Middelhavet, og solen skinner hele året der.

Noen dager skinner solen til og med mer enn 14 timer i døgnet, som regnes som de beste tidene for turister som ønsker å sole seg, bli brun og bare nyte livet.

Været på Balearene i de forskjellige månedene

Balearene har ganske varm temperatur og vær hele året. Den gjennomsnittlige årlige temperaturen på Balearene er omtrent 22 °C. Noen av månedene er imidlertid varmere, og andre er kaldere.

La oss ta en titt på Balearene, deres vær og gjennomsnittstemperaturene på øyene gjennom ulike måneder av året.

Januar til mars

Vanligvis betraktet som de kaldere månedene i regionen til Balearene, er januar og februar relativt mildere i været over hele den baleareske skjærgården.

Du kan vanligvis forvente en gjennomsnittstemperatur på rundt 15 °C på Balearene i januar. Når det kommer til februar, har været en tendens til å bli litt mindre mildt, og marsjerer mot sommeren, i gjennomsnitt rundt 17 °C.

Til slutt, når mars kommer, begynner temperaturen å komme til en varmere side med en behagelig temperatur på 19 °C. Denne måneden er når besøk anses som en god avgjørelse vanligvis.

April til mai

Når april kommer til Balearene, begynner været å bli varmere, og nærmer seg sommersesongen. I denne måneden kommer du til å se en gjennomsnittstemperatur på 20 °C.

Når mai gryr over de spanske Balearene, blir været enda varmere enn før, og gjennomsnittstemperaturen på øyene er rundt 22 °C, som er ganske varmt.

Om du synes det kan bli litt for mange turister og liker deg best når det ikke er så mange ferierende på samme sted, ja da anses dette som det perfekte tidspunktet for å ta turen til Balearene. Det er rett og slett færre turister der på denne tiden av året.

Juni til september

Juni er toppen av sommersesongen på Balearene. Dette er tiden hvor mange mennesker reiser hit for en fin ferie.

Gjennomsnittstemperaturen på øyene i juni er rundt 26 °C, mens i juli så stiger temperaturen til omtrent 29 °C. I august kommer temperaturen til 30 °C i gjennomsnitt, og etter det begynner sommeren så smått å trekke seg tilbake.

September er når du kommer til å oppleve en gjennomsnittstemperatur på rundt 27 °C, som er litt lavere enn de foregående månedene.

Oktober til desember

Oktober er inngangsport for Balearene for å gå inn i vintersesongen, som forresten ikke er så kald som du skulle tro. I oktober er gjennomsnittstemperaturen på øyene rundt 22 °C.

Når oktober måned går og november kommer, begynner været å bli enda mildere enn før. Gjennomsnittstemperaturen på Balearene i november er rundt 18 °C.

Til slutt, når vintersesongen kommer i full gang og desember kommer til Balearene, reduseres temperaturen enda lavere. Gjennomsnittstemperaturen på denne tiden av året er rundt 16 °C. Denne tiden er ikke den beste for å besøke øyene værmessig, men folk har det fortsatt og har det bra der.

Været på de forskjellige baleariske øyene

Til tross for at Balearene har en lignende temperatur i gjennomsnitt, hvis du planlegger å reise på ferie til en eller flere av dem, så er det viktig at du lærer litt om været som er på de fire store Balearene.

Så la oss ta en titt på været på Balearene og hvordan de skiller seg fra hverandre.

Været på Mallorca

Været på Mallorca

Gjennomsnittstemperaturen på Mallorca er rundt 22 °C. Mallorca er den varmeste av alle Balearene og er den mest populære. Det er den største av Balearene, og det er mye du kan utforske der når det gjelder turistmål og attraksjoner.

Hvis du vil lære mer om været på Mallorca og temperaturen gjennom hele året, klikk her for en detaljert værguide: Været på Mallorca – Alt du trenger å vite

Været på Menorca

Været på Menorca

Menorca har en gjennomsnittstemperatur på rundt 21 °C gjennom hele året. Det er den nest største av Balearene og er mindre populær enn de andre.

Været er litt på den mildere siden sammenlignet med de andre øyene i den baleareske skjærgården. Menorcas skjønnhet er ofte urealisert, så besøk er den eneste måten du kan se det på. Vil du lære mer om været på øya? Les hele artikkelen her: Været på Menorca – Alt du trenger å vite

Været på Ibiza

Været på Ibiza

Ibiza har en gjennomsnittlig årlig temperatur på rundt 22,3 °C. Dette gjør Ibiza til den nest varmeste av alle øyene i Balearene-regionen i Spania. Ibiza er en annen trendy øy for turisme i Balearene.

Fra konserter til fester, alt er til stede der. Du kan lære om været på Ibiza ved å lese denne artikkelen grundig: Været på Ibiza – Alt du trenger å vite

Været på Formentera

Været på Formentera

Formentera har en gjennomsnittstemperatur på rundt 20 °C årlig. Denne delen av Balearene er den minste og en av de mindre besøkte.

Imidlertid er det mye du kan utforske på denne øya fordi Formentera har mye å tilby på turiststeder. Været er litt på den kaldere siden av denne øya. Hvis du vil vite om været i Formentera i detalj, her er en artikkel du trenger å lese: Været på Formentera – Alt du trenger å vite.

Hva er den beste tiden å besøke Balearene?

Den beste tiden å besøke Balearene er sent på våren til forsommeren, fordi det er da alle stjernene passer for turister og de best mulige omstendighetene er tilgjengelige for en anstendig ferie.

De beste månedene å reise til Balearene er mars, april og mai. Været er varmt nok og det er ikke så alt for mange turister enda.

Prisene på overnatting og turisme vil være mye lavere siden det ikke foregår mye turisme der. Til syvende og sist vil disse månedene være perfekte for deg å besøke øya.

Om du liker det når det er på det varmeste og du ikke bryr deg om at det er litt folksomt så bør du selvsagt ta turen i høysesongen.

Du kommer til å ha en flott tid på Balearene og nyte ditt episke eventyr uansett når på året du reiser. Så reis med venner, familie og kjære så kan dere sammen utforske Balearene og nyte livet.

Konklusjon

Balearene er fantastiske. Uansett når du velger å reise på ferie til de, så kommer du til å ha en flott tid der. Dette er en øygruppe du absolutt bør vurdere som destinasjon for din neste ferie.

Været vil være varmt og solrikt. Jeg håper du har lært mye av denne artikkelen. Pakk kofferten og ta deg en tur.

Sjekk ut de siste artiklene om Spania