Været på Formentera – Alt du trenger å vite

Formentera, som ligger i Middelhavet, er den minste av øyene i Spanias Balearene. Med sitt klare vann og vakre strender er det et populært turistmål selv blant andre populære øyer i regionen.

Det som gjør Formentera så ettertraktet er overfloden av hvite strender og det på denne øya finnes flere nudiststrender. De fleste veiene er asfalterte, og derfor er alle de populære stedene tilgjengelige med bil.

Flere foretrekker å komme seg rundt på øya på sykkel siden det er dedikerte sykkelstier og øya generelt er veldig flat. Mange kjente personer som Joni Mitchell og Bob Dylan har enten referert til øya i sin musikk eller tilbrakt tiden sin på øya Formentera.

Selv om stedet er så populært som dette så er det likevel et viktig spørsmål man må stille seg. Hvordan er været på Formentera?

Hvis du også er en av disse personene som lurer på hvordan er været på Formentera, så vil denne artikkelen gi deg den informasjonen du leter etter. Så la oss komme i gang uten videre innledning!

Været på Formentera

Er det varmt på Formentera i alle årstider?

Formentera forblir varm på mesteparten av året. Vinteren er veldig mild, og temperaturen synker aldri for lavt uansett hvilken årstid det er. Øya har et halvt tørt klima, noe som betyr at det på øya er svært lite nedbør gjennom hele året og at det forblir stort sett tørt.

Dette betyr at regnet ikke vil ødelegge planene dine for kos på stranden, og solen skinner til enhver tid.

Været på Formenteras gjennom hele året

Vi kan nå ta for oss været på Formentera ved å dele det inn i ulike måneder av året. Mens Formentera forblir varm hele året, er det måneder hvor temperaturen kan være noe lavere enn det som er ideelt for noen mennesker.

Det kan også blåse noe mer i vintersesongen, og noen regnperioder kan forekomme. Likevel så er det også varmt og behagelig om sommeren, med høye temperaturer og mye sollys. Dette er en tørr øy, og derfor er fuktighet ikke et problem om sommeren.

Januar til mars

I månedene fra begynnelsen av januar og frem til slutten av mars så er temperaturen på øya på denne tiden av året vanligvis på mellom 14–15 °C på dagtid.

Dette er i vintersesongen, og noe sterk vind kan forekomme sammen med sjeldne perioder med regn. Som tidligere nevnt så regner det fortsatt sjeldent. I motsetning til hva du kanskje tror, ​​er dette en undervurdert tid å besøke øya siden prisene nå er lavere da det ikke er høysesong og det er mindre rush av turister.

April til juni

I månedene april, mai og juni så begynner været å bli varmere ettersom temperaturen gradvis stiger og øya varmes opp. Solen skinner vakkert, og folk begynner å reise til Formentera for å ha drømmeferien.

Gjennomsnittstemperaturen på denne tiden av året ligger mellom 17 og 25 °C. Det er nå vår og sommeren kommer smygende.

Dette er en svært innbydende tid på året å reise hit på. Det er fortsatt før høysesongen setter inn og prisene er nå fortsatt rimeligere.

Vinden er nå også svakere, og du vil kunne delta i ulike aktiviteter som vannscooterkjøring og sykling. Du kan nyte fantastiske måltider på vakre restauranter med utsikt over havet. Været på denne tiden av året er utvilsomt vanskelig å motstå for turister over hele verden.

Juli til oktober

Juli er tiden da sommeren på Formentera virkelig starter, sommeren holder seg da gjennom hele august og frem til slutten av september. Temperaturen vil ikke gå under 28 °C de aller fleste dager.

Dagene er nå varme og solrike, og det regner så å si aldri. Dette er virkelig den tiden på året som Formentera skinner i all sin prakt og bader i solskinn.

Masser av mennesker reiser nå hit på ferie fra hele verden for å se dens skjønnhet og nyte naturens i all sin prakt. Selv om det nå er massevis av ferieentusiaster så er nok dette fortsatt den beste tiden av året å reise hit. Svalheten i havet er der for å berolige deg hvis det blir for varmt, og strendene er din bolig.

Prisene på denne tiden av året er nå noe høyere, og du vil nok måtte bestille ferien i god tid om du skal kunne velge og vrake av hoteller.

Så sørg for å bestille i god tid om du tenker å reise i perioden juli til august.

I september og oktober så begynner temperaturen nå å synke. Temperaturen vil nå ligge på fra 26 °C til 18 °C. Det er fortsatt deilig sommervær slik at du kan nyte ferien fullt ut i denne perioden også.

November til desember

Fra november til slutten av desember så vil temperaturen på øya begynne å synke sakte. Det holder seg rundt 18–15 °C, og de fleste aktiviteter begynner å stenge rundt denne tiden.

Selv været rundt Formentera er fortsatt hyggelig på denne tiden, så vil havet nå bli kaldere og det vil ikke være det beste stedet å ta avslappende bad, men du kan fortsatt nyte sollys på strendene og ha det hyggelig.

Konklusjon

Formentera kalles solens øy. Den gigantiske gule varme kulen skinner på denne øya i nesten 300 dager i året. Så Formentera er en øy som man fint kan besøke nesten hele året, likevel kan vi si at den aller beste tiden for å besøke øya er fra begynnelsen av april til slutten av oktober.

I denne perioden er de aller fleste restauranter og barer er åpne, og regnet holder seg unna. Du vil oppleve den mest ideelle temperaturen og kunne ta del i de fleste aktivitetene som er tilgjengelige på øya.

Ønsker du å utforske øya og kjøre litt rundt? Da må du sjekk denne artikkelen: Hvor stor er Formentera?

Så bestill turen allerede i dag, pakk kofferten og gled deg til en fantatisk herlig tid!

Sjekk ut de siste artiklene om Spania