Været på Ibiza – Alt du trenger å vite

Ibiza er et av de mest populære turistmålene i verden. Øya ligger innenfor øygruppen Balearene i Spania. Ibiza er kjent for sitt natteliv, festsentre og kjendisarrangementer blant både turister og lokalbefolkningen.

Likevel så er det viktige spørsmålet som kan være lurt å stille seg før man skal reise på ferie til Ibiza, hvordan er været på Ibiza?

I denne artikkelen skal jeg snakke om Ibiza, været på Ibiza gjennom forskjellige måneder av året, hvor regnfull Ibiza er, hvilken måned er den varmeste, været på Ibiza på populære steder på øya, samt beste tiden på året å besøke Ibiza.

Så la oss komme i gang med denne veiledningen uten å kaste bort tid. Hvordan er været på Ibiza?

Været på Ibiza

Været på Ibiza – Måned for måned

Lurer du på hvordan været på Ibiza er gjennom hele året? Vel, for å lette nysgjerrigheten din, har jeg laget en liste over de forskjellige månedsgruppene gjennom året og hvordan været på Ibiza endre seg.

Så la oss ta en titt se hva Ibiza har å tilby værmessig. Til info så er gjennomsnittstemperatur gjennomsnittet av temperaturen gjennom et helt døgn.

Januar til mars

Januar er den kaldeste måneden i året. Gjennomsnittstemperaturen i Ibiza i januar er rundt 10 °C. Ettersom tiden går og vi kommer til februar, stiger temperaturen et par grader, men februar føles ikke som en varmere måned.

I mars når gjennomsnittstemperaturen på Ibiza til rundt 14 °C. Temperaturen begynner nå å bli varmere og solskinnstimene på dagen begynner å øke. Så nå kan man begynne å gå til strendene og oppholde seg utendørs, men det vil nok være litt for kaldt til å kunne bade. Likevel så vil det dette tidspunktet være fint å reise om du tenker på å besøke Ibiza før sommervarmen slår virkelig til.

April til mai

I april så er været mildt på Ibiza. Gjennomsnittstemperaturen ligger nå på rundt 16 °C; dagene er veldig solrike, og nettene er ikke fullt så kalde.

Spol en måned fremover, og vi er på vei inn i høysommersesongen med mai måned. Gjennomsnittstemperaturen ligger nå på rundt 19 °C ; solskinnstimene er på vei opp, men det er ikke så mange mange turister her enda.

Om du liker det litt stille så kan det være lurt å besøke Ibiza på dette tidspunktet. I denne perioden vil også prisene være lave.

Juni til august

Høysommersesongen starter for fullt med juni sin ankomst. I denne måneden av året vil folk fra hele verden ta turen til Ibiza for å ha det hyggelig, delta på arrangementer, konserter, fester og ha ferier. Gjennomsnittstemperaturen har nå kommet på over 22 °C.

Juli er en ganske så varm måned, men den varmeste måneden i året er ingen ringere enn august. Dette er måneden når gjennomsnittstemperaturen når på rundt 27 °C, og den maksimale gjennomsnittstemperaturen kan være så høy som 30 °C.

September til oktober

Etter at august er over så begynner temperaturen på Ibiza å falle igjen. Så i september kan du se en liten nedgang og temperaturen synker til gjennomsnittlig 25 °C. Været er imidlertid fortsatt ganske varmt, og solskinnet er også ganske tydelig.

I oktober faller imidlertid temperaturen til rundt gjennomsnittlig 20 °C. Det begynner nå å bli kjøligere og man kan si at vinteren er på god vei. Du kan fortsatt reise til Ibiza i oktober da det fortsatt er en ok temperatur.

November til desember

Vinteren er her med ankomsten av november. Hvis du reiser til på ferie til Ibiza i november så bør du ha en jakke med deg fordi været kan bli litt kaldere om kvelden. Gjennomsnittstemperaturen vil nå ligge på rundt 15 °C.

Soltimer i løpet av et døgn er ikke så mange på denne tiden og når det blir desembermåned, vil været falle rundt til 12 °C. Dette er den nest kaldeste måneden i året. Vinterfester, nattklubber og underholdningssentre er fortsatt travle, men det er ikke mye turister på øya denne tiden.

Hvilken er den varmeste måneden på Ibiza?

Den varmeste måneden på Ibiza er i august. Det er på denne tiden av året du kan oppleve masse solskinn, varme og solfylte dager. August, og til og med slutten av juli kan være ganske så varm.

Ibiza er gjennom hele året relativt på den varmere siden, noe som betyr at selv vintrene ikke kommer til å være så ekstremt kalde. Dette er jo bra for deg om du elsker varmt vær og vil reise hit for en ferie.

I gjennomsnitt er de maksimale daglige temperaturene i august rundt 30 °C. Dette er en veldig høy temperatur, så sørg for at du tar med deg nok solkremen når du reiser hit på ferie.

Regner det mye på Ibiza?

Det regner relativt mer på Ibiza enn i de andre delene av Balearene i Spania. Regntiden kommer vanligvis om vintrene. Om somrene så er det mindre regn enn vanlig. Dette er litt forskjellig fra hvordan regntiden oppstår rundt om i verden, men det unike med Balearene er det som gjør dem så fantastiske.

I gjennomsnitt er det 420 mm regn per år på Ibiza, med et gjennomsnitt på rundt 35 mm per måned. Det meste av dette regnet faller imidlertid i vintersesongen.

Været på populære steder på Ibiza

Hvis du tenker på å reise på ferie til Ibiza for festing og underholdning, men du er usikker på hvor du skal bo. Da kan det sikkert hjelpe å lære litt om værforholdene i de forskjellige delene av øya. La oss ta en titt på været i Ibiza etter de mest populære steder, slik at du kan planlegge reisen og planlegge ferien på riktig måte.

Været i San Antonio

En av de travleste byene på Ibiza, San Antonio, er der du kommer til å finne de fleste av de fantastiske nattklubbene, festsentrene og vakkert moderne arrangementslokalene.

Temperaturen i denne festbyen er i gjennomsnitt et sted rundt 20 °C årlig.

Været i Es Cana

Es Cana er et vakkert feriested på Ibiza. Dette er hjemstedet for mange fantastiske hoteller og restauranter som du garantert vil utforske. Gjennomsnittstemperaturen der kan nå opp til 25 °C om sommeren.

Været i Santa Eulalia

Santa Eulalia er en fantastisk by på kysten av Ibiza, men byen er kaldere enn andre regioner i gjennomsnitt. Den gjennomsnittlige årlige temperaturen her er på rundt 15 °C.

Om du tenker på å utforske denne byen, kommer du til å finne mange vakre etniske monumenter og arkitektur i bygningene og rommene, noe som er utmerket.

Været i Portinatx

Portinatx er en relativt ny urbanisasjon på øya Ibiza, og været der er varmere enn i andre deler av øya. Med en gjennomsnittstemperatur på over 21 °C gjennom året, kommer Portinatx til å være et fantastisk sted for deg å utforske.

Været i Cata Llonga

Cata Llonga er et annet flott feriested i nærheten av Ibiza. Stedet er kjent for sin milde temperatur og overskudd av regn som forekommer der. Den gjennomsnittlige årlige temperaturen er rundt 18 °C i Cata Llonga.

Lyst til å kjøre litt rundt når du er på ferie i Ibiza? Sjekk denne artikkelen: Hvor stor er Ibiza?

Hva er den beste tiden på året å besøke Ibiza?

Den beste tiden å besøke Ibiza er i tiden mellom april og oktober. Dette alt ettersom hvor varmt du ønsker det og om du ønsker at det skal være masse turister der eller ikke.

Sesongen fra november til april er imidlertid billigere med tanke på turisme fordi hotellprisene og flybillettene vil falle betraktelig i løpet av denne tiden. I mai åpner klubbene, som igjen begynner å tiltrekke seg turister over hele verden.

Konklusjon

Været og klimaet på Ibiza er flott. Det generelle temperaturgjennomsnittet forblir mildt med tørre og varme somre og milde, regnfulle vintre. Det å besøke Ibiza i løpet av sommerhalvåret ville være et bedre valg for den gjennomsnittlige turisten.

Så hvis du tenker på å besøke Ibiza for en god ferie- og underholdningsopplevelse med dine kjære, vil det være flott å besøke stedet nærmere sommeren siden det er mange muligheter for å utforske og vakre steder å se, så vel som turistattraksjoner til gå til. Ha en fin tur!

Sjekk ut de siste artiklene om Spania