Været på Menorca – Alt du trenger å vite

Menorca er den nest største øya i øygruppen Balearene og er ganske kjent for turisme og fantastiske turistattraksjoner som tiltrekker seg mennesker fra hele verden overalt.

Når det kommer til å feriere hvor som helst i verden, er nok det mest avgjørende spørsmålet som folk har: hvordan er været der? Så hvor bra er været på Menorca?

I denne artikkelen skal jeg snakke om været på Menorca gjennom forskjellige måneder av året, hvor varmt Menorca blir gjennom toppen, sammenligning mellom været på Mallorca og Menorca, og temperaturen i forskjellige regioner på øya også som den beste tiden å besøke Menorca.

Så, uten å kaste bort mer tid, la oss bare komme i gang.

Været på Menorca

Været på Menorca etter forskjellige måneder

Selv om det er varmt hele året på Menorca, så er været noe kaldere noen måneder enn andre enkelte måneder. Så, la oss ta en titt på været på Menorca gjennom året i forskjellige grupper måneder og se hvordan øya er for turister.

Januar til mars

Januar starter som den våteste måneden i året, med en noe kald temperatur på rundt 13 °C i gjennomsnitt. I februar er været fortsatt kaldt, og det er ikke mye forskjell fra januar.

Rett rundt mars begynner været å bli litt varmere, med en gjennomsnittstemperatur på rundt 16 °C. Om du tenker på å besøke Menorca i denne gruppen av måneder, så må du være forberedt på litt kaldere vær og mindre solskinnstid.

Bortsett fra dette så vil øya fortsatt være like vakker som alltid.

April til juli

Denne gruppen av måneder er når Menorca er mest perfekt for å reise dit for en ferie. Om man reiser i starten av månedene så er det fortsatt ikke høysommertid og da heller ikke så mange turister, men været er ganske fantastisk.

I april begynner været å bli litt fuktig, mens i mai er gjennomsnittstemperaturen rundt 20 °C som bare øker i juni. Til slutt, i juli, den varmeste måneden i året, blir den i gjennomsnitt omtrent rundt 25 °C.

August til september

Selv om høysommeren er over, er været fortsatt ganske varmt i august. Gjennomsnittet er rundt 22 °C, og ettersom året går over til september, kan du fortsatt forvente ganske anstendig vær når det gjelder solskinn og varme.

Å besøke øya på denne tiden av året vil heller ikke være en dårlig idé siden høysesongen for turisme nettopp ville ha avsluttet, så det ville være færre turister rundt omkring. Om du ønsker å besøke Menorca mellom august og september så er det ingen vits å nøle, pakk kofferten og reis.

Oktober til desember

Vintersesongen kommer endelig til Menorca. Denne vinteren vil ikke være den typiske vinteren som du kan se i andre regioner i verden. I oktober begynner været å bli litt kaldere, med en gjennomsnitt temperatur på 20 °C.

Rundt november tar været en liten dukkert, og i desember er været ganske kaldt. Været ligger på rundt 15 °C i gjennomsnitt. Om du er ute etter stranddager med solskinn og varme så er ikke dette rette tiden å reise på for deg. Så det ville være best om du ventet litt før du besøkte Menorca på denne tiden av året.

Hvor varmt blir det på Menorca?

Menorca kan bli ekstremt varmt om sommeren, spesielt i juli, hvor gjennomsnittstemperaturen holdes på rundt 25 °C og omtrent 11 timer med solskinn daglig.

Hvis du elsker solskinn og du tenker på å reise på ferie hit på høysommeren når turister strømmer inn, så vil turen kunne vil bli dyr. Imidlertid, hvis du er en solskinnselsker, ville det nok være verdt det.

Menorca eller Mallorca: Hvem er varmest?

Hvis vi sammenligner været og temperaturene på Mallorca med Menorca, er førstnevnte definitivt varmere på grunn av én grunn; det er mer kontinentalt med høyere temperaturer om sommeren og lavere om vinteren.

På den annen side er Menorca også varm, men det er også den mest regnfulle av Balearene, med regn som når 600 mm per år til tider, til tross for at det ikke er noen åser eller fjell på Menorca. Menorca er mer utsatt for kaldere tider, så det er mindre varmt enn Mallorca.

Her er en artikkel om temperaturen på Mallorca: Været på Mallorca – Alt du trenger å vite

Menorca Været på populære steder

Vurderer du nå på om du skal besøke Menorca, men du er ikke sikker på hvilket sted du skal velge? Vel, ved å fortsette å lese om hvilket sted som har det beste været, kan du enkelt bestemme hvor du skal bo. Så la oss ta en titt på været på Menorcas populære nettsteder og hvordan det fungerer sammenlignet med andre.

Været i Cala’n Bosch

En av de mest kjente regionene på Menorca, Cala’n Bosch, har en veldig grei gjennomsnittstemperatur. Når det kommer til gjennomsnittstemperaturen gjennom året, er det ganske varmt sammenlignet med andre steder på øya.

Gjennomsnittstemperaturen i denne regionen er rundt 22 °C. Så du kan definitivt velge å bli her og ha en flott tid når du reiser til Menorca. Det blir morsomt og spennende, og du kommer til å like varmen også.

Været i Cala en Forcat

Cala en Forcat er uten tvil et av de vakreste stedene i Menorca-regionen, fylt med uforglemmelige scener og krystallklart vann som du kommer til å se. Temperaturen i dette området er også rundt 22 °C.

Dette betyr at dette stedet forblir på den varmere siden gjennom hele året og ikke blir for kaldt. Så hvis du er i Menorca, vil du besøke Cala en Forcat for en episk tid med å utforske og nyte livet der.

Været i Mahon

Når det gjelder turistaktivitet, kommer det til å være mye av det i Mahon. Temperaturen på Mahon på Menorca er rundt 20 °C i gjennomsnitt gjennom året.

Dette betyr i utgangspunktet at det blir en varm og solrik affære når du er på ferie her.

Været i Santo Tomas

Santo Tomas er en vakker liten landsby på Menorca som er mer utsatt for vintre og kulde. Om vintrene kan temperaturen falle til rundt 10 °C, mens været er mildt og bedre å oppholde seg i om somrene.

Så hvis du besøker om sommeren, vil du ha en bedre opplevelse. Om du drar om vinteren, sørg for at du er pakket med varme klær.

Været i Son Bou

Det er ikke mange landsbyer som er så fantastiske på Balearene som Son Bou på Menorca. Det er så mye grønt og vakre kontrastfarger på trærne og vannet, og det er som terapi for øynene dine.

Når det kommer til temperaturen, kan Son Bou skryte av en varmere temperatur gjennom hele året. Så når du er på Menorca, vil det definitivt være en god avgjørelse for deg og din familie å bo i Son Bou.

Været i Punta Prima

Punta Prima har en slags mild temperatur sammenlignet med de andre regionene på øya. Middelhavets varme sommerbris kjennetegner klimaet i Punta Prima, og temperaturen er også i den milde regionen, rundt 18 °C i gjennomsnitt.

Så opplevelsen vil være ganske bra dersom du ender opp med å feriere i Punta Prima med venner og familie på en tur til Menorca. Det vil garantert være en god tid for deg.

Når er den beste tiden å besøke Menorca?

Den beste tiden å besøke Menorca er mellom månedene april og mai. Disse månedene er overraskende varme, men været er ikke for varmt. Så turister og lokalbefolkning kan nyte tiden ute i det fine, men ikke for varme været.

Samtidig vil det være færre turister i området og strendene fordi høysommeren ennå ikke har kommet til Menorca. Du kan til og med få noen billige billetter og overnatting her i de månedene. Til syvende og sist kommer du til å ha det strålende om du reiser hit.

Konklusjon

Menorca er en vakker øy til tross for at den ikke er like mainstream og berømt som Ibiza eller Mallorca i klyngen på Balearene. Med fantastiske bilder og fascinerende utseende, har Menorca alt du noen gang kan ønske deg av det som turist på besøk med venner og familie.

Vil du vite størrelsen på Menorca? Da må du lese denne artikkelen: Hvor stor er Menorca?

Vintrene på Menorca er korte og milde. Om du er en solsøker vil du gjerne reise på ferie her i tidsrommet fra juni til august. Slutten av oktober begynner de å komme en kald vind fra nordsiden.

Det finnes likevel ikke et feil tidspunkt å pakke kofferten med familie og venner og planlegge en tur til Menorca. La det være starten på en flott ferie!

Sjekk ut de siste artiklene om Spania