Beste måten å få tak i Meksikanske pesos

Over tyve millioner mennesker fra hele verden besøker Mexicos fantastiske landskap hvert år. Dette paradiset strekker seg over 758 000 kvadratkilometer og kan finnes i Nord-Amerika. Den er full av historie, kultur, fantastisk natur og aktiviteter som hele familien vil like.

Tenk deg at du planlegger en reise til Mexico, men du er usikker på hvordan du skal kunne få tak i meksikanske pesos, eller i det hele tatt hvor du kan få tak i denne valutaen. Om dette er noe du lurer på så er søket nå over! For dine kommende turer har vi satt sammen en liste over nyttig reiserelatert informasjon, inkludert hvordan du konverterer penger, hvor du finner de beste valutakursene og andre nyttige tips.

Fortsett å lese denne artikkelen for å finne ut alt du trenger å vite om å skaffe meksikanske pesos slik at du kan bruke dem under ferien i Mexico.

Beste måten å få tak i Meksikanske pesos

Hva er en meksikansk peso?

Peso er pengeenheten som brukes i hele Mexico. Den meksikanske pesoen kan betegnes med dollartegnet ($), MXN (som er forkortelsen for Moneda Nacional). Følgende pålydende verdier er trykt på meksikanske sedler: henholdsvis 20, 50, 100, 200, 500 og 1000 pesos.

Verdien av en peso i Mexico kan endre seg dramatisk fra den ene dagen til den andre, og den har gjort det konsekvent gjennom historien. Valutakursen for én dollar i amerikansk valuta var rundt ti meksikanske pesos (MXN) i år 2000, tretten meksikanske pesos (MXN) i år 2010, og omtrent tjue meksikanske pesos (MXN) i år 2020.

Bør du skaffe deg pesos før du drar til Mexico?

Selv om dollaren fra USA er akseptert i Mexico, er det fortsatt en smart idé å skaffe seg noen pesos før du reiser dit i tilfelle du skulle finne at du trenger pengene.

Å kjøpe pesos fra banken din i USA kommer til å være den som vil spare deg mest penger. Finansinstitusjoner tilbyr vanligvis denne tjenesten uten kostnad, spesielt hvis beløpet du har tenkt å ta ut ikke er spesielt stort.

Hva er den billigste måten å skaffe pesos på?

Kunder i flere banker kan benytte seg av valutavekslingstjenester. Din lokale bank eller kredittforening vil alltid være det billigste stedet å konvertere valuta, selv om du kanskje må betale et gebyr (og det billigste).

Du kan kanskje bestille penger på en filial, over telefon eller på nettet og enten få den levert hjem eller hente den på en filial.

Du kan kanskje hente kontantene dine så snart neste virkedag, avtale å få dem sendt til deg innen én til 3 – 5 virkedager eller velge frakt over natten fra enkelte valutaleverandører.

Er det bedre å veksle penger i Mexico?

Selv om du kan velge å foreta en valutaveksling i Mexico etter at du har ankommet landet, anbefales det at du anskaffer deg minst noen tusen pesos i forkant av reisen til landet.

Dette vil tillate deg å dekke eventuelle uventede utgifter som måtte oppstå. Etter at flyselskapet har landet, bør du være forberedt på å betale kontant for ting som mat, drikke og taxiturer.

Er det bedre å ta med kontanter eller et kort når du reiser til Mexico?

Å bruke et kredittkort vil være det mest praktiske alternativet når du gjør større transaksjoner, og mange hoteller krever at gjestene har et. For å betale for tingene du kjøper daglig, vil du hele tiden trenge kontanter.

For å lette en sømløs innreise til Mexico, kan det være i din beste interesse å ta ut en betydelig sum kontanter på forhånd og ha dem for hånden når du kommer dit.

Under ingen omstendigheter bør du noen gang oppbevare kontantene dine i et område hvor mange mennesker kan se dem. Når du skal på utenlandsreise, er det siste du vil bekymre deg for muligheten for å bli pekt ut som et mål av de med skumle motiver.

Du kan veksle valuta i Mexico, men du bør være klar over at konverteringsgebyrene vil være langt større enn de du ville betalt hvis du vekslet kontanter i din egen nasjon.

Veksler banker meksikansk pesos?

Ja! Dine utenlandske kontanter kan konverteres i hvilken som helst av bankene som finnes over hele Mexico. Når det er sagt, er det ganske sannsynlig at du vil bli pålagt å betale en nominell prosentbasert kostnad for tjenesten.

Hvis du skal bytte dollar mot pesos i Mexico, bør du gjøre litt research for å finne ut hvilken bank som tilbyr den mest konkurransedyktige valutakursen. Noen banker har mye høyere transaksjonskostnader enn andre.

På samme måte kan de fleste finansinstitusjoner over hele verden konvertere enhver form for utenlandsk valuta. Igjen, de fleste finansinstitusjoner pålegger en avgift for denne tjenesten; ikke desto mindre er tjenesten mye praktisert.

Hva koster de grunnleggende tingene i Mexico?

Hvis du tenker på å ta en ferie til Mexico snart, bør du budsjettere alt fra $32 til $66 per dag for ting som mat, transport og aktiviteter. Kostnadene for disse tingene kan variere mye avhengig av flere faktorer. Dette tar ikke hensyn til utgifter til måltider og overnatting.

Som et resultat vil du forberede deg på å lagre alt fra 600 til 1500 MXN i faktiske valutasedler for å dekke dine daglige kostnader. Det er underforstått at dette vil variere fra person til person, men det er en smart idé å bruke dette som utgangspunkt for planleggingsformål.

Topp råd: veksle valuta før du reiser!

Det viktigste å huske på omregningskursen for meksikanske pesos er at det er i din beste interesse å konvertere noen amerikanske dollar til meksikanske pesos før du ankommer Mexico for reisen.

Relatert artikkel: Kan du kjøre til Cancun fra USA?

Kan du kjøre til Cancun Fra USA?

Selv om det er mulig å veksle pengene dine i minibanker på flyplasser eller vekslingsskranker i Mexico, bør du være klar over at prisene som tilbys på disse stedene er svært høye og kan føre til at vekslingen blir litt frustrerende.

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico